vix Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Pro všechny přítomné: Ne - na 306 fakt nejde Citovat
Hanule00 Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 Co se může stát se špatnou nápravou při delší cestě, nemusim se bát nebo budu muset být jak na trní? Citovat
vix Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Unavená zadní náprava u Peugetů má tu vlastnost, že se s ní dá jezdit. (je to evergreen) Prostě ti \"prdne\". Auto si sedne na zadek a Tebe to bude štvát. (Budeš dojíždět asi 60 km/h.) U P205 mi servisák říkal - 200 tkm a zadní máš hodně unavenou. Citovat
rootsky Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Myslím že stejné jsou Citr.ZX, P306, Citr.Xsara, liší se podle motorizace a modelu průměr torzních tyčí. Takže lepší kupovat nápravu z PUGa a v serviceboxu si to zkontrolovat... Citroen dával u stejných motorizací slabší stabilizační torzku. Pro zajímavost u VTSa Xsary je 21 a u 306 S16 (myslím) 24... 2 Hanule00: Těžko radit. Jestli je to ale tak zlé, tak skoro nejlepši rada je výměna, oni ti při repasi když tak vymění i nápravnici, jen jde o to s tím finančně počítat (taky tam kde to dělají prodávají už celé repasované nápravy a pošlou je i kurýrem, viděl jsem nějakou za 10kKč, ale to může být jen můj dojem - pokud je špatná nápravnice, tak je to myslím už zajímavé, pokud by se měnila i ta tak to potom vychází skoro na stejno). Jinak se omlouvám za obecnost (v případě konkrétního dotazu dohledám), mám Pikaču a tak se zajímám spíš o Partnera, potažmo P405 [upravil dne 5/4/12 10:52 od rootsky] Citovat
Hanule00 Odesláno 7. duben 2012 Autor Odesláno 7. duben 2012 Děkuju za rady a tipy... A když někdo budete vědět Trutnov Semily a okolí repas zádní nápravy - lidi dejte vědět! Citovat
Stifler Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 rootsky, Hanule00: Bohužel, s tímhle vám neporadím. Nevím v našem okolí o nikom, kdo by dělal repas, natož abych věděl, že to umí kvalitně. Ale pokud byste náhodou zjistili někoho, tak to sem napiště. I já bych se rád dozvěděl, kdo by to uměl a dobře. Jinak jsem ani nevěděl, že jsou rozdíly v těch torzkách. Měl jsem za to, že je to u všech modelů stejné a liší se to jen brzdami podle motorizace. Mám v merku jednu nápravu z Xsary HDi 66 kW a jednu z P306 XSi old model, takže podle tohodle zjištění by mi tam nešla úplně na 100% ani jedna. Citovat
Dave_k Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Známej co mi servisuje auto mi říkal o někom v Rychnově n/Kněžnou, ale to je asi pořád z ruky (cca 90km). Citovat
Stifler Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 No, z ruky by tak nevadilo, pokud by to uměl dobře a za rozumnou cenu a záleželo by i na čekací lhůtě. Citovat
rootsky Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 Díky moc, každá rada dobrá. 2 Stifler: Myslím, že se na to tolik nehledí a jezdí se bez problémů s odlišnou šíří torzky... Na slabší motorizaci bych to neřešil, na silnější spíše ano, na co sháníš tu nápravu? Dá se samo přimhouřit oko a změřit při koupi jen torzky, kombinací je opravdu dost a bez VINu se to špatně určuje (leda ji při koupi rozebrat a to by prodávající asi valil oči ). Jestli se nemýlím tak ta stab. torzka co se liší v nejvíce případech je uvnitř nápravnice... KOmbinace dle servisní dokumentace: Xsara HDi 66kw starý model má torzky 20 a stab. 20 nebo 21 nový model torz. 20 stab. se dávala 19,20,21 306 2,0 8V old torz. 19,3 stab. 20 nebo torz. 20 stab. 24 (Sport 1 a 2) nebo vše 20 na new 306 S16 torz. normal perovani: 19,3 stab neuvedena torz. tvrdé per.: 20 stab 24 306tky jsem zadal 3 dvéř a Xsaru 5 dvéř... Myslel jsem původně že možností je tak 3x méně, ale je vidět že měli ve F v PSA jasno představu jak má které auto na zadku \"pružit\", což nepovažuji za chybu, ale nám to může v případě shánění odpovídajících dílů dost zkomplikovat život... Mám ještě prosbu, neví někdo jak je dlouhá ta stab, torzka u 306tky a jaký je průměr toho tisícihranu? Jde mi o to zda není zástupná s tím samým na nápravě co má P Partner (pokukuji po té šíře 24) děkuji moc... [upravil dne 7/4/12 19:48 od rootsky] Citovat
Stifler Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Sháním nápravu kvůli tomu, že moje GTičko je po bouračce na bok a levé kolo má jiný sklon než pravé a ničím jiným, než změnou nápravy se problém nedá vyřešit. Moc se v těch číslech, co jsi sem dal, nevyznám, ale třeba si to někdy pořádně proberu a pochopím ten systém. Citovat
Milan+ Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 A co ji vyndat a řádně ji pod lisem srovnat. Citovat
rootsky Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 JJ vím že tato informace nikomu moc nepomohla , když panuje obecně názor že \"šíře torzek je všude stejná\". Ty kombinace jsou všechny co se dají na konkrétní motorizaci najít, takže když vezmu tři Xsary s 66kW HDi, můžu mít různé kombinace a nemám šanci to na místě poznat, protože ty torzky co si mohu změřit jsou u všech stejné. Třeba na fobii se na \"zadek\" dávali nejméně tři tvrdosti a jedny kratší zadní pružiny, takže je zřejmé že kombinací torzek se obdobně dosáhne buď pohodlnějšího, nebo \"sportovnějšího\" projevu odpružení. U 306tky s určitostí kombinace S16, GTI, Sport a všech obdobných verzí - tedy torzky 2x20a stab. 24 (beru krátkou 306, s prodlouženým rozvorem jsem nijak nezjišťoval) bude vždy ta nejlepší z pohledu jízdních vlastností - proto tam od výroby bývá. Je také zjevné že se budou nabízet podle všeho nabízet různé \"racing\" torzky drobných výrobců pro sportovní použití (stejně jako u pružin). Nechci tuto problematiku nijak zveličovat, kdybych potřeboval jezdit použiji co se dá, jak jsem psal výše. Jen v případě že bych měl nějakého mazla bych se postaral o odpovídající díly. Bez ohledu na typ brzd je jinak náprava stejná, ruzní opravci zadní nápravy určitě mohou sehnat i materiál, jen pro příklad 20tka torzka v PUGu cca 2500Kč, u opraváře cca 1500Kč Jinak torzce říkám torzka a stabíku stabilizační torzka, tak jak jsem si přebral volný překlad Google translatorem z UK fór, servisní dokumentaci mám taky v Aj, takže může určitě docházet k nedorozumění, vzhledem k mojí neznalosti běžně používaných názvů. Např. když jsem repasoval své druhé brzdiče brembo, tak jsem nechtěl znovu kupovat díly na e bay (nepotřeboval jsem komplet repas kit), tak jsem se tady na foru ptal kde sehnat a pojmenování \"prasátko, prachovka\" mne dokonale vyvedlo z míry, dnes je to u mne už o dost lepší . Trochu OT, jak jsem se k tomuhle dostal, pro spoustu lidí je to kravina (sám taky občas váhám co všechno dělám na obyčejném autě, když se vyrábí jiná lepší, rychlejší a ve vfinále by vyšly levněji, nehledě na to že kravím s MPV, což by napadlo jen chorý mozek, protože ve finále to bude tvrdé jak koza a já na to budu jen nadávat): Můj projekt je použít silnější torzku od druhovýrobce určenou pro P Partner 21,7 (org. je u Partnera 21,4) u C Picasso (org 19,7). Kdy stab. torz. je nejsilnější co se dávala 21 (s tou bych také chtěl experimentovat, ale musela by jít vyměnit za tu vaší z 306tky, jinak silnější se \"pro mne\" nedělá, problém spočívá v tom, že mi nikdo nedokáže řící co to udělá, protože P Partner je s touto torzkou za špatných adhezních podmínek údajně špatně ovladatelný a na rozvoru o 20 cm delším kde to zkouším to co vím nikdo nezkusil. Repasi celé nápravy beru jako samozřejmost už s ohledem na to že budu u kol min. na 20mm podložkách u origo 15\" kol s ET 15 (myslím). Ty dvě torzky o kterých mluvím stojí cca 2400 (což je jak za pružiny u jiného vozu) a běžně se prodávají. P.S. Předek mám VMaxx/KYB, s tím žádný problém a články jak do \"ábíčka\" být nemusely [upravil dne 8/4/12 14:23 od rootsky] Citovat
Charlie 1 Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 bratránek to dělá v obci Slatina nad Úpou:papa a za sobotu se to dá zvládnout! Citovat
Hanule00 Odesláno 8. duben 2012 Autor Odesláno 8. duben 2012 Charlie 1 : Mmm, Slatina nad Úpou to mám \"jen\" 60 km, kolikpak za to bratránek chce? Citovat
Charlie 1 Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 do 7000Kč,ale to bylo minulej rok,když sežene za dobrý peníze díly tak možná i 6000Kč:o:o Citovat
stajgrpavel Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 co toto ??? http://aukro.cz/tycka-sada-na-zadni-napravu-peugeot-406-delphi-i2217185823.html Citovat
rootsky Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Řeší se náprava s torzkami na PUGu 306, tohle je víceprvková na 406tce... Citovat
stajgrpavel Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 jaj promin ... ale me by se hodil nekdo na 406ku ... a jak jsem tu videl STIFLERA ... nak si nemuzu zvyknout ze uz ma 306 Citovat
Stifler Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Pavle,to je v pohode, to se podda. ja sice neshanim repasi jako takovou,ale celou \"novou\" napravu, protoze ta moje uz by asi jen tak lehce opravitelna nebyla, jen teda nevim, jak to vyresit s tema cislama te torzky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.