Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ty jo 1700 ?? To bych musel bejt padlej na hlavu, píchlou gumu snad poznám, nejsem debil, a, měl jsem cca 8 aut, který tyhle vymoženosti neměly, to je radši nechám na diag zrušit :D:D:D:roker:roker

Odesláno

dneska jsem se večer rejpal v dia a v BSI konfiguraci, položka \"Různé\" jsem našel \"Detekce podhuštění(DSG) Nepřítomen\"... a přitom senzory tlaku v pneu mám :-/.. Přes dia jsem četl i hodnoty z těch senzorů.... Mám to aktivovat ? Anebo je to něco jiného?

Díkes

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Poslední dobou jsem si všiml zvláštního chování detekce tlaku v pneu. Nějak se mi vytratilo hlášení podhuštěné pneumatiky. Buď se to tváří, že je pořád vše OK a nebo to rovnou hlásí defekt, ale nic mezi.:myslim Trochu mi uchází jedno zadní kolo a tak ho zhruba co dva týdny dofukuji. Poslední dobou jsem to trochu nestíhal a když jsem ho včera měřil, mělo těsně nad 2 bary. Jenže na obrazovce bylo pořád všechno OK, přitom už to mělo dávno upozornit na podhuštění. Dřív to tak fungovalo. Udělal jsem pokus. Nastartoval jsem auto a pomalu upouštěl jedno kolo. Čas od času jsem ho přeměřil manometrem, abych věděl, jaký tlak tam je. Přitom jsem sledoval obrazovku a čekal, jak systém zareaguje. Když jsem se dostal na 2 bary (pořád svítilo OK), zkusil jsem schválně chcípnout a znovu nastartovat, jestli se ten pokles tlaku nějak projeví. A stále bylo všechno OK. Až při poklesu na 1,8 baru vyskočila rovnou hláška o defektu. Zkusil jsem to i opačně a kolo postupně dofukoval a přitom jsem sledoval, co se bude dít. Hláška o defektu zůstala až do tlaku 2,2 baru, kdy na displeji znovu naskočilo OK... Nemáte někdo podobnou zkušenost?

Odesláno

Niekde tu už bolo písané tie čidlá tlaku sa prihlasujú v nejakých intervaloch (nie je snímanie stále) ale keď klesne tlak pod 2.0 tak sa okamžite prihlása.

Odesláno

S tím pohybem mě to také napadlo. Jen mě překvapilo, že mi to nehlásilo podhuštěné zadní kolo, se kterým jsem pár kilometrů určitě najel... Už se mi to takhle stalo podruhé.:myslim Ale je možné, že to bylo ještě v rámci tolerance a třeba by se to brzy ozvalo. To, že senzory neukazují kontinuálně, ale v určitých intervalech samozřejmě vím. Ale předpokládal jsem, že při větší změně tlaku zareagují okamžitě. Zřejmě to bude tak, že při stání na místě reagují okamžitě jen na opravdu velký pokles tlaku, až na úroveň hlášení defektu...

Odesláno
Myslím, že podhuštění to hlásí jen když se hýbe a za stání jen defekt. Zopakuj pokus s projížďkou.

podhustenu pneu mi zahlasilo hned po nastartovani motora bez toho aby som sa z miesta pohol.

Odesláno

Mně právě také... Ale je pravda, že to bylo vždycky až po několikahodinovém stání, takže tam byla dost velká prodleva. Když auto stojí, zřejmě senzory nevysílají tak často a okamžitě reagují až na rychlý pokles tlaku pod 1,8 baru. Za jízdy by se to asi projevilo dřív. A párkrát už se mi v minulosti také stalo, že se hláška o podhuštění objevila až po výjezdu ze zahrady, nikoliv hned po nastartování... Zřejmě to bude v pohodě a zbytečně plaším.:) Každopádně díky za názory.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...