Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A nejazdis s nohou na podlahe? Ja viem ze ked mojmu drzim stale plny (vylety a pod.) tak mi za 3000km zozral asi 1l.

A stare Punto co som mal (vtedy nove) nemalo problem tiez do vymeny spotrebovat celu napln. Ale ked som chodil alebo chodim ako clovek tak ani deci.

[upravil dne 22.3.2012 08:26 od pretekar]

Odesláno

aj mne zere, kazde auto zere, zalezi od sposobu jazdy hlavne.. uz som tiez myslel ze odpojit palubny co mi furt hlasi check oil...studeny start za minutu vyjzadz na dialnicu 130khm, za 14 minut v praci a stale dokola, plus mesto....spotreba kolo 7.5l... vela vlastnosti nato vplyva.. a este chcem podotknut na to , ze mi daju olej na 30000km a prejdem 11000km a uz min,liter doliaty lol.. ta kde je ten olej potom :papa

[upravil dne 22.3.2012 13:21 od sopranonaj]

Odesláno
A nejazdis s nohou na podlahe? Ja viem ze ked mojmu drzim stale plny (vylety a pod.) tak mi za 3000km zozral asi 1l.

A stare Punto co som mal (vtedy nove) nemalo problem tiez do vymeny spotrebovat celu napln. Ale ked som chodil alebo chodim ako clovek tak ani deci.

[upravil dne 22.3.2012 08:26 od pretekar]

Ja sa väčšinou snažím jazdiť jak človek :aut

Ale momentálne jazdím dosť za 4 mesiace som spravil tích 14tis Pendlujem medzi BA a Viedňou chodím po starej ceste a pri Schwechate sa napájam na diaľnicu takže ten kúsok diaľnice 130 mimo idem tak 102km/h kombinovanú mam 6-6,2 podla pal počítača momentálne..

zapnem tempomat a snažím sa ťahať konštantnou rýchlosťou..

[upravil dne 22/3/12 15:23 od jozin888]

Odesláno
Ahoj, 207 1,4VTi a nijako moc mi začala žrať olej urobil som 14 tis km a už som dolieval 3l oleja... :myslim

to asi moc normálne už nieje ??

Momentálne mam 45 tis km...

Ahoj nic si z toho nerob mne zere 1l na cca 2000 km :D

viem ze som neporadil ale ako mozes vidiet sme na tom aj horsie :papa

Odesláno

no ja som prave zistil ze mi to berie 1l na 3000 km a nemyslim si ze je to normalne. asi vymenim 5w30 za 0w30. alebo beru vsetky priame vstreky tolko oleja? to vlastne ani nemusim menit olej kedze ho v tolkom mnozstve dolievam

Odesláno

no ja som prave zistil ze mi to berie 1l na 3000 km a nemyslim si ze je to normalne. asi vymenim 5w30 za 0w30. alebo beru vsetky priame vstreky tolko oleja? to vlastne ani nemusim menit olej kedze ho v tolkom mnozstve dolievam

• O 1 rok později...
Odesláno

Ako vidím tak z týmto problémom je nás tu dosť...Mne do prvej výmeny oleja t.j. do 19 000 km nezožral motor skoro nič, pri výmene bol v strede rysky. Po výmene oleja nastala zmena, už po 7 t km sa prvýkrát rozsvietila kontrolka oleja, dolial som asi liter a teraz po ďalších 4 t km opäť svieti kontrolka. Olej je tesne nad ryskou, takže môžem dolievať. Pred mesiacom anti pollution faulty- motoru kolísali otáčky a mal taký nekultivovaný chod, veľké vibrácie, v servise vrámci záruky vymenili sviečky, ale aj tak sa sem tam pri studenom štarte zopakuje to kolísanie otáčok a zvláštny zvuk motora podobne ako v tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=j43cDmHToHM. Vyzerá to na ďalšiu návštevu servisu...

Odesláno

Tak to som prekvapený,aké tu hádžete čísla o spotrebe oleja. Ja mám 1,6HDI 66kW mám nabehané 155000km,ale od výmeny do výmeny t:J: 15000km nemusím doliať ani kvapku. Ale z mojich skúseností,to môže byť prasknuté tesnenie pod hlavou ( potom je olej v chladiacej kvapaline,alebo netesnia piestne krúžky.) Ale každopádne s tým treba ísť do servisu.

Odesláno

Neplatel bych hrušky s jabkama... diesel je přede jen něco jiného... ono až na tý 1.6 Hdi začne odcházet turbo tak to na oleji taky poznáš a s ohledem na Km už to asi nebude tak dlouho trvat :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...