jojosavi Odesláno 12. březen 2012 Odesláno 12. březen 2012 V servise by si za robotu vypitali min. £100 a este by som nemal istotu, ze to urobili riadne. A vsak aj ked nahodou nepojde to lozisko stiahnut, tak to stale mozem poskladat a zaniest do servisu. Citovat
koblih69 Odesláno 12. březen 2012 Odesláno 12. březen 2012 No ono když koukneš nahoru tak to kolegové sundali flexou Viděl jsem i to, že maník shodil třmen pak dal disk zpátky na náboj a tím se mu to líp drželo a vyviklal to kolem Citovat
jojosavi Odesláno 12. březen 2012 Odesláno 12. březen 2012 Tak dufam, ze k tomu nedojde. Si pamatam na expertov-mechanikov zo Slovenska, ktori mi menili predne lozisko a silent bloky na 206tke. Bol som pri vymene a sa im podarilo roztrnut manzetu, vytiekol olej z prevodovky, ked im vypadla polos a ked nesiel brzdovy kotuc dole, tak dovtedy po nom buchali kladivom, kym sa kus neodlomil. A tvrdili mi, ze je to bezny postup. Este jedna otazka. Jak potom nahodit to nove lozisko. Som na jednom anglickom fore cital, ze chlapik jemne klepal po tej prirube a potom dotiahol tu maticu a tym to nasunul. Je aj lepsi sposob ako to urobit bez nejakeho specialneho naradia? [Edited on 12/3/12 20:34 by jojosavi] Citovat
jojosavi Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Zdar. Chcem sa este opytat jaky orech treba na tu maticu co drzi to lozisko? Niekde som cital, ze 41 mm ale to sa mi zda vela. Citovat
MatrixChose Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 Někde 41 a já mám třeba 36, to je ještě ze 406. Citovat
jojosavi Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 Zdar. Tak lozisko je vymenene a v aute je konecne ticho Ale bol to porod. Strmene isli dole lahko. Na zhodenie kotuca som pouzil fintu z tohto videa: Akurat som namiesto skrutiek pouzil caliper na zatlacanie piestikov bez nastavca. Jedno puknutie a kotuc bol za 2 minuty dole Lozisko slo stiahnut pomocou lacneho stahovaku. Vnutorny kruzok siel dole pomocou flexi Najtazsie bolo nasadit nove lozisko. Pouzil som orech 42 ako podlozku na vnutorny kruzok a gumene kladivo. Poslednych cca 5mm som uz dolisoval pomocou matice capu. Stare lozisko (NSK) bolo dost znicene. Vonkajsia rada ako nova, vnutorna KO. Gulicky cierne zapecene a na vnutornom kruzku bola obita dolna cast drahy asi na stvrtine obvodu. Citovat
koblih69 Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 No tak sláva. Jen ten způsob na videu bych já teda nevolil. Když vidím jak to tam rve tak, je to zralý na zkřivení toho držáku na třmen [upravil dne 16/3/12 20:37 od koblih69] Citovat
jojosavi Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 Tie skrutky by som asi tiez nepouzil. Pouzil som ten pripravok na obrazku. Ta podlozka bola opreta dost velkou plochou, tak som sa nebal pokrivenia. A ten stvorhran tlacil na nefunkcnu plochu kotuca tak sa nemohol poskodit ani kotuc. Urcite to vyuzijem aj pri vymene kotucov. Citovat
MatrixChose Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 Ono to chce taky ty kotouče namazat... Citovat
jojosavi Odesláno 16. březen 2012 Odesláno 16. březen 2012 este jedna vec. moze niekde bezny uzivatel zohnat ten pripravok na obrazku (napr. v pezote), alebo je to urcene len pre servisy a da sa to zohnat len po znamosti? Citovat
HonzaZ Odesláno 16. září 2012 Odesláno 16. září 2012 Ahoj, tak mě čeká také výměna zadního ložiska. Mám jenom dotaz, máte někdo zkušenost s nábojem (ložiskem) od Starline? Citovat
straki007 Odesláno 16. září 2012 Odesláno 16. září 2012 Honziku kup si SKF. Dnes jsem menil zrovna. Uz asi 20 kus v poradi od SKF a ani jedna reklama. Starline jsem nezkousel..... Citovat
koblih69 Odesláno 16. září 2012 Odesláno 16. září 2012 Ahoj, tak mě čeká také výměna zadního ložiska. Mám jenom dotaz, máte někdo zkušenost s nábojem (ložiskem) od Starline? Kupoval jsem SNR, tuším že 970,- Pak tam byl ještě FAG za 1100,- obojí je myslím v poodě. Starline bych určitě nedal. Pokud je jen trochu rozumná cena dávám SKF, ale tady nebyla... Citovat
HonzaZ Odesláno 16. září 2012 Odesláno 16. září 2012 Péťo dík, asi půjdu do toho SKF. Ten zvuk od toho zadního kola, jak jsem ti předváděl, se stupňuje a už je i ve vyšších rychlostech. No, dělal jsem tento týden oba fripy a zadní kotouče s destičkami. Takže zase půjde kotouč dolů. Koblížku, to co uvádíš nejsou asi celé zadní náboje, podle ceny? Citovat
HonzaZ Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Tak jsem včera vyměnil pravé zadní ložisko a je po hlučení. Koupil jsem dle doporučení SKF . Citovat
patko79 Odesláno 3. březen 2013 Odesláno 3. březen 2013 Chlapi, čaká ma výmena ľavého zadného ložiska, niekto tu tuším pred cca rokom ponúkal ložiská a čapy na P407 za dobré ceny. Keď tak sa ozvite SZ alebo mailom Dík Citovat
koblih69 Odesláno 3. březen 2013 Odesláno 3. březen 2013 Ahoj, mám tu SNR koupené na opravu, ale problém byl jinde, takže pokud máš zájem navrhni nějakou cenu do SZ, ale na Slovensko se to asi nevyplatí. Citovat
Micky Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Ahoj, smím se zeptat, jak se Ti to hučení před výměnou přesně projevovalo? Mi taky v autě něco lehce hučí v rychlosti od cca 55 do 70 km/hod, ale přisuzoval jsem to spíše převodovce. Pokud by to bylo jen ložisko, byl bych hodně potěšen. :-) Takže zvednout auto a zkusit roztočit zadní kola? M. Citovat
koblih69 Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 No ono je lepší nepřisuzovat, ale zvednout to a zatočit kolem. Když započítám minutu na zvednutí tak za 2minuty máš jasno Navíc teda moc nerozumím spojení že hučí buď převodovka nebo zadní ložisko. Ano je pravda, že se to v autě dost špatně identifikuje a šíří všemi směry, ale pokud máš pocit, že to jde zepředu bude to přední ložisko a nejspíš to pravé (odchází dříve). Mění se intenzita když přeneseš váhu z jedná strany na druhou? Citovat
Micky Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Dle mého názoru se intenzita hučení v přenášení váhy nemění. Hučení se projevuje opravdu jen ve výše uvedené rychlosti. OK, zvednu to, zkusím zalomcovat koly a protočit to. Vadné ložisko (v počáteční fázi) se dost špatně identifikuje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.