Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V servise by si za robotu vypitali min. £100 a este by som nemal istotu, ze to urobili riadne. A vsak aj ked nahodou nepojde to lozisko stiahnut, tak to stale mozem poskladat a zaniest do servisu.

Odesláno

No ono když koukneš nahoru tak to kolegové sundali flexou :D Viděl jsem i to, že maník shodil třmen pak dal disk zpátky na náboj a tím se mu to líp drželo a vyviklal to kolem :D

Odesláno

Tak dufam, ze k tomu nedojde. :D Si pamatam na expertov-mechanikov zo Slovenska, ktori mi menili predne lozisko a silent bloky na 206tke. Bol som pri vymene a sa im podarilo roztrnut manzetu, vytiekol olej z prevodovky, ked im vypadla polos a ked nesiel brzdovy kotuc dole, tak dovtedy po nom buchali kladivom, kym sa kus neodlomil. A tvrdili mi, ze je to bezny postup. :myslim

Este jedna otazka. Jak potom nahodit to nove lozisko. Som na jednom anglickom fore cital, ze chlapik jemne klepal po tej prirube a potom dotiahol tu maticu a tym to nasunul. Je aj lepsi sposob ako to urobit bez nejakeho specialneho naradia?

[Edited on 12/3/12 20:34 by jojosavi]

Odesláno

Zdar. Tak lozisko je vymenene a v aute je konecne ticho :super

Ale bol to porod. Strmene isli dole lahko. Na zhodenie kotuca som pouzil fintu z tohto videa:

Akurat som namiesto skrutiek pouzil caliper na zatlacanie piestikov bez nastavca. Jedno puknutie a kotuc bol za 2 minuty dole :super Lozisko slo stiahnut pomocou lacneho stahovaku. Vnutorny kruzok siel dole pomocou flexi :D

Najtazsie bolo nasadit nove lozisko. Pouzil som orech 42 ako podlozku na vnutorny kruzok a gumene kladivo. Poslednych cca 5mm som uz dolisoval pomocou matice capu.

Stare lozisko (NSK) bolo dost znicene. Vonkajsia rada ako nova, vnutorna KO. Gulicky cierne zapecene a na vnutornom kruzku bola obita dolna cast drahy asi na stvrtine obvodu.

Odesláno

No tak sláva. Jen ten způsob na videu bych já teda nevolil. Když vidím jak to tam rve tak, je to zralý na zkřivení toho držáku na třmen :bojim

[upravil dne 16/3/12 20:37 od koblih69]

Odesláno

Tie skrutky by som asi tiez nepouzil. Pouzil som ten pripravok na obrazku. Ta podlozka bola opreta dost velkou plochou, tak som sa nebal pokrivenia. A ten stvorhran tlacil na nefunkcnu plochu kotuca tak sa nemohol poskodit ani kotuc. Urcite to vyuzijem aj pri vymene kotucov. :super

post-32332-14109622840713_thumb.jpg

• O 5 měsíců později...
Odesláno
Ahoj, tak mě čeká také výměna zadního ložiska. Mám jenom dotaz, máte někdo zkušenost s nábojem (ložiskem) od Starline?

Kupoval jsem SNR, tuším že 970,- Pak tam byl ještě FAG za 1100,- obojí je myslím v poodě. Starline bych určitě nedal. Pokud je jen trochu rozumná cena dávám SKF, ale tady nebyla...

Odesláno

Péťo dík, asi půjdu do toho SKF. Ten zvuk od toho zadního kola, jak jsem ti předváděl, se stupňuje a už je i ve vyšších rychlostech. No, dělal jsem tento týden oba fripy a zadní kotouče s destičkami. Takže zase půjde kotouč dolů.

Koblížku, to co uvádíš nejsou asi celé zadní náboje, podle ceny?

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Chlapi,

čaká ma výmena ľavého zadného ložiska, niekto tu tuším pred cca rokom ponúkal ložiská a čapy na P407 za dobré ceny. Keď tak sa ozvite SZ alebo mailom

Dík

Odesláno

Ahoj,

smím se zeptat, jak se Ti to hučení před výměnou přesně projevovalo? Mi taky v autě něco lehce hučí v rychlosti od cca 55 do 70 km/hod, ale přisuzoval jsem to spíše převodovce. Pokud by to bylo jen ložisko, byl bych hodně potěšen. :-) Takže zvednout auto a zkusit roztočit zadní kola?

M.

Odesláno

No ono je lepší nepřisuzovat, ale zvednout to a zatočit kolem. Když započítám minutu na zvednutí tak za 2minuty máš jasno :D Navíc teda moc nerozumím spojení že hučí buď převodovka nebo zadní ložisko. Ano je pravda, že se to v autě dost špatně identifikuje a šíří všemi směry, ale pokud máš pocit, že to jde zepředu bude to přední ložisko a nejspíš to pravé (odchází dříve). Mění se intenzita když přeneseš váhu z jedná strany na druhou?

Odesláno

Dle mého názoru se intenzita hučení v přenášení váhy nemění. Hučení se projevuje opravdu jen ve výše uvedené rychlosti. OK, zvednu to, zkusím zalomcovat koly a protočit to. Vadné ložisko (v počáteční fázi) se dost špatně identifikuje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...