Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim ;)

vybiram digi kompakt, a s hruzou zjistuju, ze se z trhu vytraceji fotaky na AA (tuzkove) baterie, vsechno ma pouze interni akumulatory. Co vede vyrobce k pouziti akumulatoru ?

Osobne jsem vzdy preferoval AA baterie, proste kdyz ztratily kapacitu, tak jsem je vyhodil a za par korun koupil jiny, dale mne vyhovovalo mit s sebou zalozni, proste vymenit a fotime dal .... jak to delate u akumulatoru, mate / nosite s sebou zalozni ? Daji se ty aku nabijet pres USB, nebo je potreba s sebou tahat nabijecku ?

Pripadne typ na dobry kompakt v cene kategorii cca 3 - 5 tis., po laika, co potrebuje, aby to s co nejmensimi zasahy a badanim delalo co nejlepsi fotky...:D

Odesláno

Klid, ty Lion baterky mají výrazně lepší vlastnosti včetně hmotnosti. Mě se to taky zprvu nelíbilo, ale dneska to vidím v pohodě. Baterku si obědnám nějakou ověřenou od čínana za pár korun a střídám 2 a už se mi pěkně douho nestalo, že bych neměl šťávu.

Odesláno

Tip ti nedám,ale jinak s tebou naprosto souhlasím.Šílená móda interních akumulátorů mě taky krajně s..e.Když mě exl MP3 player,který byl na jednu AAA baterku,tak jsem se bláhově domníval,že seženu další,jenže ouha všude jen zabudované akumulátory.Ty jsou dělané samozřejmě tak,aby chvíli vydržely a pak začne hodně klesat kapacita a člověku nezbyde níc jiného než koupit nový aku pokud to vůbec jde) nebo nový přístroj.To je důvod proč výrobci dávají akumulátory.Většinou je nový aku stejně tak drahý,že se nevyplatí kupovat.Můj MP3 nový vydržel cca 8 hodin,teď tak 2 a pokud ho nepoužívám,tak se během pár dní vybije a člověk pořád nabíjí jak magor.Se slzou v oku vzpomínám na dobu,kdy jsem jen vyhodil vybitou baterku,dal novou a jelo se dál.

[upravil dne 26.2.2012 10:44 AM od lape]

Odesláno

Také jsem vždycky preferoval foťák na AA baterie než na interní akumulátory z těch samých důvodů jak píšeš. Potom jsem si ale pořídil foťák s aku a zjistil jsem, že ty výhody AA baterií už moc neplatí. Kapacita interní baterie (nebo acupack jak se mu také říká) většinou vydrží na celodenní focení (pokud nefotíš jako japonec :) ) a potom už máš většinou možnost si tu baterii někde dobít. Ještě jsem si pořídil druhou baterii (neoriginal), která mi vydrží stejně jako origo (nakupuji baterie na www.avacom.cz) a stojí polovinu ceny origo baterie.

Odesláno

Tiez máme akumulátorový Lion foták, a je to super :)

Podla mna lepsie, ako AA cka ... Nahradnu baterku som kupil na ebay doslova za par korun ... Takze ziadna drahota, ale aj to sa stava malokedy, ze by sme potrebovali druhu baterku ...

Odesláno

No pani trochu s vami nesuhlasim,

1. 90% baterii a je jedno ci ACU alebo AA ma najvacsi problem so samovybijanim. takze ak nabijete baterky co sa stane ak 2-3 mes. nebudete fotit? pravdepodobne budete znovu nabijat. (mozno nafotite par fotiek)

2. Ak vam ididu baterky o polnoci a potrebujete fotit HNED co potom?

3. co je to par korun?

Pouzivam kompakt Canon PowerShot SX120 IS cca rok (predtym som mal PowerShot A70) a neviem si vynachvalit

Taktiez by som to dal ako odpoved na povodnu otazku ale 120IS som uz v ponuke nevidel ale 130IS, 150IS su momentalne v akcii trebars na ALZA.SK pripadne ALZA.CZ, na rozdiel oproti mojmu maju o par mega vacssi cip a natacaju natacanie v HD. Fotky robi super a je zbytocne zhanat viac ako 10-16mega. najvacsi podiel na kvalite obrazku ma aj tak optika a tu ma Canon vybornu. Najvacsim plusom popri 10x zoome je OPTICKY stabilizator.

Takze zhrnute mam ho rok a kupil by som ho zas...

A este k tym baterkam, mozem zarucit a porovnaval som s niekolkymi fotakmi viacerych znaciek (canon, panasonic, olympus...) ze baterky co pouzivam vydrzia viac, aj navzdory tomu ze su len 2000mAh.

Jedna sa o SANYO ENELOOP tieto baterky maju minimalny samovybijaci prud, takze ak ich po nabiti nebudete pouzivat povedzme rok budu mat k dispozicii cca 85% energie.

Takze ak pouzivate fotak na doma a fotite sposobom dnes 50 foto, 1-2 tyzdne nic potom zas par, atd tak sa vsetky akumulatory mozu vypchat.

Predavam ich v maloobchodnej predajni uz niekolko rokov, 4ks stoja 14,90€ a 2ks cca 8,99€.

Pouziva ich sestra, brat, svokra, svagrova.... a nielen do fotaku a ak potrebuju dalsie nekupia inde neznackove (take nemame) ale vypytaju si dalsie od nas.... je to argument.

Ak mate nejake otazky pytajte sa.

Odesláno

Mno, baterky ve svým foťáku mám Lion (Panasonic FZ50) jedna je ve foťáku jedna je v brašně. Foťák leží 14 dnů pak ho vezmu a fotím, pokud dojde baterka vyměním ji za jinou. Nabíjím až potom Samovybíjení není v tomhle režimu znatelné ani u origo ani u čína aku.

Canon u těch menších foťáků mívá velmi problematickou optiku, někdy to dokonce nebýva ani

Canon ale bombónky jako Casio a podobně. S rostoucí cenou roste samozřejmě kvalita až do stavu kdy Canon jen těžko hledá konkurenci, ale do řádově 5 tis. to téměř neplatí. Nejčastějšími vadami které se servisovaly byla neostrost cca 1/3 obrazu ( značně závislá na zoomu ). Někdy byl problém vybrat ze 3-5ti foťáků takový, který by uspokojivě fotil.

V uvedeném cenovém rozsahu bych vybral nejspíš opět Panasonic, zoom 12x a rozhodně s optickou stabilizací ( což Panasonic umí výborně, o optice s vynikající světelností nemluvě )

Poslední co bych řešil je baterie, ale já bych AA už určitě nepreferoval....

Odesláno

pituka

fotak pouzivame tak 1x mesačne ... Vždy ked ho vytiahneme, je nabyti na full, aspom kapacita baterky na displayi to ukazuje, a nemame s tym problem ...

Cena baterky bude rozna, pre model, ktory si vybere, takze ked sem hodi, nejaky model, co sa mu paci, dokazeme pozriet, co stoji cina baterka :)

Odesláno

Mrkni na Canon G10/11 nechájí se pořídit na aukru a podobných portálech kolem 5.000-6.000. Je to nejvyšší řada kompaktů a fotí to opravdu krásně.

Odesláno

S tím samovybíjením je to pravda jak píše pituka, ale rozhodně bych to nepovažoval za důvod proč schánět foťák na AA baterie. Mám starý kompakt (cca 5-6 let), který neustále tahám sebou a je v něm původní baterie. I po třech týdnech je baterie stále alespoň na 50%. A kdo vytáhne foťák jednou za dva měsíce tak asi nebude takový náročný fotograf, aby mu to extra vadilo a prostě byterii nabije.

Odesláno

Jak píše Driver, taky vytáhnu foťák jednou za 2 měsíce a moc nabitej není, takže aku strčím do nabíječky a neřeším, nemusím nikam jezdit pro AA, ty jsem od začátku nechtěl. Jinak mám Panasonic TZ-5 (asi 3 roky) a jsem spokojenej, jsem totiž jenom \"mačkal spouště\" a nastavovat nic nechci. Má velkej display, HD videa, 10x optiku, takže není co řešit. Teď je do 5k DMC-TZ18 - 16x optika, takže paráda...

Odesláno

Mám fotoaparát od Panasonic Lumix 10.1Mpx,je tam Li-on 940mAh a vydrží opravdu hodně dlouho nabitá,nevím přesný čas,ale mám to 2 roky a výdrž stále stejná několik hodin....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...