milda67 Odesláno 25. únor 2012 Odesláno 25. únor 2012 Zdravím Vás tu vespolek,sice nejde přímo o peugeot,ale motory jsou tu stejné tak se chci zeptat. Mám problém s padáním motoru do nouzáku a příčina je vysoký tlak turba. Už jsem vyzkoušel kde co, zkontrolováno zda to drží podlaky na hadičkách, zkontrolována membrána swirl, zkontrolován egr ventil, vyměněny el.ventily a výsledek je pořád stejný. Auto jede v pohodě do doby než se pořádně zahřeje tj. vystoupá teplota oleje a pak při záběru třeba do dlouhého kopce spadne do nouzáku. Stane se vždy kolem 2000ot/min. Najde se tu někdo kdo by věděl co zkusit dál? je to na C5 2,2Hdi. Díky za rady Citovat
Qcko Odesláno 25. únor 2012 Odesláno 25. únor 2012 Snimac ktory strazi tlak vzduchu v systeme si kontroloval, pripadne skusal iny? Bolo by dobre pozriez na dia ake dava hodnoty Citovat
milda67 Odesláno 25. únor 2012 Autor Odesláno 25. únor 2012 diag jsme měli připojené za jízdy a ukazovalo to při pádu do nouzáku vyšší hodnoty než měly být..třeba požadovaný tlak turba 1500 a skutečný 2500..občas tam byly i vysoké neměřitelné hodnoty. Snímač myslíš ten na intercooleru? [upravil dne 25/2/12 14:21 od milda67] Citovat
dilynapeugeoty Odesláno 25. únor 2012 Odesláno 25. únor 2012 Nevim jak to je u C5,ale treba 2,2 HDI v C8 a tak ma obracenou regulaci turba,tedy pokud je poskozena regulace turba a to at hadicka ci ventil,tak turbo jede na plny vykon,je to uplne naopak nez u jinych turb,kde je to ze je maly vykon,kdyz nereguluje ventil.Sel bych po tomto. Citovat
milda67 Odesláno 25. únor 2012 Autor Odesláno 25. únor 2012 jo, to vše vím,ale veškeré podtlaky jsou odzkoušené a v pořádku Citovat
TomMaister Odesláno 26. únor 2012 Odesláno 26. únor 2012 Zkontroluj zda někde motor nepřisává falešný vzduch a zda chodí mechanická regulace turba (muže se zasekávat) případně bych šel po lmag ventilu. Citovat
koblih69 Odesláno 26. únor 2012 Odesláno 26. únor 2012 Chodí ta regulace? Není poškozené třeba vajíčko? vyzkoušej to mormálně pusou a kouskem hadičky. Citovat
dilynapeugeoty Odesláno 26. únor 2012 Odesláno 26. únor 2012 V tom pribade bych to videl taky na regulacni banku u turba... Citovat
milda67 Odesláno 26. únor 2012 Autor Odesláno 26. únor 2012 Chlapi, zkoušeli jsme hadičku co jde přímo na turbo dát na velkou stříkačku a pumpovat s tím, ozývalo se cvakání jak jsem dělal podtlak a zpět takže to chodí, druhý byl dole u turba a viděl jak se to hýbe...je,ale pravda,že když jsem zatlačil víc na tu stříkačku tak se vždy ozvalo takové mlasknutí a to nevím jestli to má dělat nebo ne..jestli tam není třeba nějaká membrána prasklá přímo v té doze turba. [upravil dne 26/2/12 20:47 od milda67] Citovat
HakTac Odesláno 26. únor 2012 Odesláno 26. únor 2012 U 2.2 HDi je turbo od začátku otevřený, nárůstem otáček se zavírá. Vysoký tlak turba, hledal jsem to pomalu rok. Jakmile jsem držel delší dobu otáčky od 2000 nahoru, tak 607 spadla do nouzáku. V Peugeotu mi měnili neustále elektroventily, nic víc. Nejdříve vyzkoušet podtlaky zda drží...nezkoušet jen hejbe se nehejbe, ale zda se podtlak udrží poměrnou dobu (stále). Pak si napojit podtlatkový měřák a koukat jaké hodnoty mají podtlaky zda je vše ok. Do té doby, než jsem si pořídil podtlakovou pumpu s měřákem se jen chodilo okolo auta a zkoumalo se stylem hejbe nehejbe...viz injekční stříkačka. U mě byl nakonec problém u prasklé membrány SWIRLu, kde se swirl mrskal sem a tam, ale po chvilce zmizel podtlak, takže za jízdy se ozval nouzák po určité době a injekční stříkačkou jsem to nezjistil...až za pomocí měřáku, že ručička začala utíkat na jiné místo než měla být. Parametry turba vidíš na diagnostice, než to padne do nouzáku, takže na zkoušku máš několik možností. Otevřít a zaaretovat natvrdo SWIRL a nechat propouštět tlak - koukat na diagnostiku jak se chová turbo jak se chová požadovaný tlak vůči měřenému. A druhá možnost, vzít hadici od podtlaku turba, dát na ni injekční stříkačku, tím zavřít turbo a koukat se na hodnoty za jízdy, zda je opravdu zavřený a dává minimální tlak. A to jestli ti chodí elektroventil poznáš podle RCO. Citovat
milda67 Odesláno 29. únor 2012 Autor Odesláno 29. únor 2012 tak mám spíš pocit,že to bude něco společného s teplotou,protože tedka byl 500km klid a opět při regeneraci Fapu kdy je teplota vyšší to spadlo do nouzáku,ale ne v kopcích,stalo se to při roztahování z nízkých otáček Citovat
milda67 Odesláno 9. březen 2012 Autor Odesláno 9. březen 2012 takže včera proběhlo kontrolní měření a to ukázalo před nouákem tlak turba 1,6 a podtlak byl 0,7 což by mělo stačit na regulaci, tlak je o hodně vyšší než požadovaný tudíž si myslím,že bude špatná regulace přímo v turbu:-( Citovat
brutall Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 Tak jak jsi dopad, s tím turbem? Nebo zase jedna trvalá, neodstraněná. závada? Citovat
Honza 22176 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Zdar chlapi.Nevíte někdo jak se ofiko jmenuje swirl.Auto mi občas spadne do nouzáku a po zhasnutí motoru a opětovném nastartování zas vše OK.Poslední dobou se interval nouzáku zkracuje.Podle pročítání fóra jsem kontroloval funkci Swirlu a ten je podle všeho nefunkční.Vůbec nereaguje na zvýšení otáček,proto,bych ho chtěl vyměnit,ale nikde ho nemohu najít.Pokud někdo znáte správný název nebo katalogové číslo prosím o informaci.Díky Honza. Citovat
straki007 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Original se to jmenuje SWIRLL. 0363 94 ................. 752,- CZK [upravil dne 3/2/13 20:48 od straki007] Citovat
Honza 22176 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Original se to jmenuje SWIRLL. 0363 94 752,- CZK Díky moc za odpověď. Citovat
Bjukemen Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 ja som v service boxe nenasiel svoj typ SWIRLL VF38B4HXF81630411 viete mi to niekto kuknut.? Citovat
Bjukemen Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 dik straki takze toto je ta klasicka verzia co sa po starte ma zaklopit.? teda zatiahnut klapky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.