oddie Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Přesně tak, důvodem stáčení je pouze cena. Stejně tak důvodem všech prověrek je zase především cena. Klidně koupím auto, které je víc jeté, ale musí tomu - překvapivě - odpovídat cena. Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 22. únor 2012 Autor Odesláno 22. únor 2012 Souhlasím s tebou. Radši bych si koupil auto, který bude mít o 100 tis víc, když bude vyplněná řádně serviska + balík faktur k dispozici. A samozřejmě cena tomu bude odpovídat. Ale např. když bude mít auto velkej servis ve 200 tis, tak za auto co bude mít najeto 210 tis zaplatím klidně stejně než když bude mít 180 a bude mě to čekat. Ale to je na dlouhou diskusi, já měl to štěstí, že první auto jsem kupoval z protiúčtu ze serviskou a osm let spolehlivě sloužilo. A slouží furt. A to co se dozvídám poslední týden mě absolutně odrazuje od koupě něčeho novějšího. Pokud by si chtěl někdo počíst, jak to funguje s prodejem aut, tak tady je článek, kterej to celkem přesně vystihuje. Ale nepočítejte s tím, že si pak koupíte auto s nejasným původem a i to s jasným vám bude podezřelý http://www.autoradekkonupek.estranky.cz/clanky/jak-je-to-s-tachometry/ [upravil dne 22/2/12 14:46 od Jirka.budejovice] Citovat
Dančák Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Ano, na tu cenu jsem zapoměl máte pravdu, samozřejmě s vyšším počtem km by tomu měla jít cena dolu, proto i někdo kšeftuje pouze s tím, že koupí od poctivce levně něco třeba s půl mega na tachu a pro stočení na oblíbené číslo se zvedne hodnota o x desítek tisíc a poté si to někdo spokojeně koupí.....pár takových dokonce osobně znám co to takhle provozují, bohužel..... Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 22. únor 2012 Autor Odesláno 22. únor 2012 Tak já už nevěřím, že se dá sehnat ojetina s rozumným nájezdem do 300 tis. Poslal jsem si na zjištění VIN snad nejhezčí 406 z sauta a výsledek? Predané v Holandsku 27.2.2001 Dat. opravy Prodejní místo opravce Č. Zakázky Kód příčiny Označení Započtení Kilometrový proběh Země 25/03/2002 151062201 2AHY94301 0000000000000MR VOORREM XUX 59238 NL http://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/406/9724963 Dovezeno nejspíš čerstvě, takže pokud tam bylo 11 let, tak má možná najeto 660 000!!! Nejvíc mě baví, že pošlou klidně VIN na email jako by se nic nedělo. Tak co tak ho nekoupím já, ale až se tam ukáže někdo kdo neví, že se dá něco zjistit, tak uvěří pohádkám typu: Pane to víte v Holandsku mají v rodině 3 auta a každý má ještě služební takže najezdí max 14tis ročně... Velebnosti jdu blejt Tím nechci osočovat tento bazar, ani nevím zda oni ho dovezli, ale někdo to tak dělat musí. To je fakt možný jen v Čechách. No a když slyším Humla, jak dělá reklamu jednomu nejmenovanému autoazaru, tak se nedělám naděje, že se někdy něco změní. Citovat
Mike407 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Ale to víš, že se taková ojetina sehnat dá. Třeba tohle mi přijde už skoro jako extrém. Kolik aut ze všech prodaných najezdí ročně 60 tisíc? Všichni přece nejsou obchodní zástupci nebo nedojíždí do práce přes 100 kilometrů, aby najezdili 5 tisíc měsíčně. Navíc z toho inzerátu není vůbec jisté, že to je po prvním majiteli. Nevěřím, že by si to auto při takovém nájezdu někdo nechal víc, jak maximálně 4 roky a možná ani to ne. Je škoda, že tam není ještě nějaký další záznam, aby bylo vidět, jak se ten nájezd měnil... Citovat
oddie Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Většinou ta auta jezdila těch 40-60 ročně jen první 3-4 roky, pak se dávají pryč a jezdí o něco méně. Nicméně si lze téměř vsadit na to, že to 160tis, tedy interval velkého servisu (rozvody) mělo max. ve 4 letech. Většina těch aut tak má najeto někde mezi 300-400ti km. Plus velké riziko, když to auto má kouli, není tam na ozdobu, zvláště z Holandska ne. Když se tohle všechno sečte, ta cena v inzerátu je naprosto šílená. Já bych za něj nedal o moc víc než polovinu, a ani tak to potenciálně není bez rizika. Co se týče toho, co se dá sehnat - občas se dá natrefit na málo jeté udržované auto. Ale v českém bazaru bych takové nehledal, zájemců o takové je spousta a zpravidla se do inzerce ani nedostane. Mně se takové auto koupit podařilo - 11 let staré HDI s ověřeným nájezdem 140tis km, ale koukal jsem po nich téměř rok. A bylo hodně drahé. Citovat
Dančák Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 oddie: měl si štěstí aneb kdo si počká, ten se dočká Citovat
oddie Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Štěstí, neštěstí, ono fór je stejně v tom, že takové auto je sice hodně drahé na pořízení, ale přesto stejně vyžaduje poměrně drahý prvotní servis. Samozřejmě rozvody (předpis je 160, takže se ještě nedělaly), tlumiče a další spotřebák... v tomhle ohledu je jedno, jestli koupíte auto se 150 nebo 300, tohle bude potřeba udělat stejně. U toho mého konkrétního modelu to má výhodu hlavně v převodovce, která je zvláště u více jetých aut s koulí, kdy to tahalo těžké vleky, tutově na pokraji smrti. Spíš měl štěstí ten, kdo od mě vzal tu moji bývalou 406 s 300tis km, kde byly právě ty zásadní věci už udělané - spojka se setrvákem, tlumiče, kompletní brzdy... Ale tam zas při koupi musíte mít jistotu o tom, kdo a jak to dělal. Prostě každá koupě má něco, nic není ideální. Citovat
Dančák Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Vystihl si to dobře.....jde také potom o to, když to takhle někdo koupí, jestli tomu dá ten prvotní servis krom tohoto co považuju za samozřejmost (olej, filtry atd.), většina totiž to ostatní jako rozvody, tlumiče nedělá, jelikož už je to nákladnější. Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 29. únor 2012 Autor Odesláno 29. únor 2012 Neznáte někdo toto auto? Pojedu se na něj nejspíš podívat http://auto.bazos.cz/inzerat/14566663/Peugeot-406-combi-20-HDI.php [upravil dne 29/2/12 14:11 od Jirka.budejovice] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.