freew Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 ahojte mam taky problem ze pri vyssej rychlosti mi trasie celkom dost volantom pri 130 km/h a je to dost otravne., na auto som daval nove pneu aj s diskami pneu su michelin.. bol som ich uz davat 2 krat vyvazit ale nepomohlo kontroloval som aj prednu napravu ale ta vyzera byt ok ani po nerovnostiach nic nebucha ani neklepe.. tak ja uz neviem cim to moze byt poradte..dakujem. Citovat
307rg Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 tak ešte pre istotu skús dať vyvážiť ešte tretikrát ale v inom pneuservise a pri tej príležitosti aj skontrolovať či pneu nemá nejakú vadu, potom už ostáva iba hľadať kde v náprave je vôľa... Citovat
P607Olda Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 U 307 se to tady hodně řešilo, výsledek byl, že vibrují koupené hliníkové disky a že pomůže dynamické vyvážení (kolo je namontované na autě). Disky mají asi větší středovou díru. Zkus původní disky, plecháče. Dynamické vyvážení je nepraktické. Citovat
freew Odesláno 21. únor 2012 Autor Odesláno 21. únor 2012 no ved na aute su plechace a kupoval som ich uplne nove v peugeote..vyvazoval som vzdy inde nemyslim ze by to bolo vyvazenim ale no tak do tretice este vyskusam a pneu vyzeraju dobre na vyvazovacke ich nehadze.. na naprave ak by bola niekde vola tak by to buchalo napr: capy ale nebucha nist. [upravil dne 21/2/12 11:44 od freew] Citovat
freew Odesláno 21. únor 2012 Autor Odesláno 21. únor 2012 a mozu sposobovat trasenie aj puklice? Citovat
P607Olda Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Puklice áno, ak sú nejaké excentrické, tak určite. Skús bez nich, to je ľahké. Inú radu neviem. Citovat
307rg Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 búchanie ani nemusíš počuť, dá to námahu vysledovať, niektorí členovia mali problém napríklad s vôľou na tyčkach riadenia, resp. koncovkách a vôbec to nespôsobovalo hluk, možnosti je veľa, skús hľadanie je veľmi dôležité mať 100% istotu vo vyvážení a tiež že to nehádže, stačí aj milimetrový pukeľ a môže to vibrovať, pneu môžeš jednoducho vylúčiť tak, že vymeníš predné a zadné navzájom, potom budeš vedieť skôr kde hľadať Citovat
Ticcino Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Zimáky na plecháčích mi nevibrují volantem ani trošku. Leťáky na elektronech malinko ano. Záleží kde a jak je vyváží. Teď v zimě se mi akorát párkrát stalo, že mi do disku nafučel mokrý sníh a zmrznul tam. Pak to házelo jako sviň. Ale ne při 130, ale už mnohem dřív. Citovat
jjer Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Zkus změřit, jestli není v disku větší \"díra\", než je náboj. potom by byl disk trochu vyosený, na vyvažovačce se to nepozná... Citovat
vochy Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Mě to dělalo špatné axiální táhlo řízení!Po výměně ok!! Citovat
freew Odesláno 21. únor 2012 Autor Odesláno 21. únor 2012 prehodit predne za zadne som uz skusal stale to iste..este vyskusam bez puklic. Citovat
reznaluki Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Tento model má vibrace volantu v genech. Byl jsem v létě na roční prohlídce a měnili mi táhla řízení plus geometrii a vibrace jsou tam pořád, ne li horší. Jenom to nedělá už ve 120km, ale až od 130km. Jsou tam origo plechy a gumy jsou nové. Citovat
shark734 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 ja som s tym mal tiez problemy az som zmenil pneuservis....pneu mi otacal asi 4x az kym nebola ziadna bocna hadzavost pneu a potrebnych co najmenej zavazi... EDIT: este vadi prehustenie pneu [upravil dne 21/2/12 20:50 od shark734] Citovat
freew Odesláno 21. únor 2012 Autor Odesláno 21. únor 2012 Shark ako by sa mali pneu normalne fukat ked nieje auto nalozene? Citovat
307rg Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 to máš na nálepke na stĺpiku šoferovych dverí, u mňa je to tuším 2,5 na všetky štyri pneu, myslím, že u teba je to to isté ak to robia po kontrole a po výmene predných - zadných pneumatik tak nastal čas hľadať nejakú vôľu v náprave a riadení, išlo iba o to aby si si ušetril kopec času aj peňazí pri hľadaní niečoho čo vo väčšine prípadov býva banálne vyváženie alebo nenápadne hádzanie Citovat
xavier Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 mne pomohlo, čuduj sa svete, pozerať im na vyvažovačku aby tam naozaj bola nula a samozrejme povedať im, že vpredu musí byť nula, a plecháče bez puklíc samozrejme Citovat
307rg Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 a ešte k pneuservisom: zažil som už aj zlú vyvažovačku v jednom pneuservise no a v posledných rokoch sa rozmáha šetrenie na nekvalitných závažiach hlavne v začínajúcich servisoch keď koleso založia na auto je všetko OK no po pár km jazdíš bez závažia...dotyčnému servisu to nejakú dobu trvá kým si uvedomí, že takto asi nič neušetri Citovat
freew Odesláno 26. únor 2012 Autor Odesláno 26. únor 2012 tak vyskusal som aj dat znova vyvazit dal som aj predne pneu pootocit aby islo menej zavazia, aj bez puklic a nepomohlo..vravite ze vymenit tycky riadenia + capy by mohlo pomoct??? Citovat
freew Odesláno 27. únor 2012 Autor Odesláno 27. únor 2012 tak trasenie vyriesene bol som to dat dnes znova vyvazit zase iny pneuservis a uz netrasie nist hned ako to spravily som to siel vyskusat na dialnicu a paradicka..takze konecne v poriadku na 4 pokus. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 tiěž mi pomohlo vyváženie,alebo ak by tam bol sneh ako už bolo vyššie písané ale už to máš ok Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.