Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nákup bratříčka C8

Recommended Posts

Odesláno

V renaultu jsou tedy podstatně pohodlnější sedačky, tady je hodně krátký sedák a dostmi to vadí.

Odesláno
Mám najeto 180000 a na sedačkách není nic poznat, ale mám je kožené. Ta kůže asi vydrží mnohem víc.

Ja mam tiez kozu,no na vodicovej sedacke je na vonkajsom vedeni viditelne opotrebovanie,ale nie znicenie,ci potrhanie.

Odesláno

Renaulťácké sedačky znám důvěrně, Espace r.v. 2000 a Laguna r.v. asi 97. Chybí podpora beder, a v oblasti ramen je hrb, který tlačí ramena dopředu. Takže horní část těla zhroucená. Ihned po koupi Laguny kolega chtěl tam dát udělat ortopedickou sedačku, ale stála asi 35 000, tak jsme vystačili s potahem a polštářkem pod bedry.

PS: obě auta byla koupena fungl nová.

[upravil dne 24.2.2012 17:00 od P607Olda]

Odesláno

V Espace IV (-2002) je už sedenie naozaj veľmi pohodlné... teda aspoň tú polhodinku čo som v ňom sedel.

Ale to je asi trošku málo na nejaké objektívne porovnávanie .

Ja mám v c8 alcantaru o ktorej sa píše že je extra pevná a mal som ju na vodičovej sedačke predranú ... Poriešil som to poťahmi z MAD.

Teraz je bok sedačiek v pohode len vodičova sa trošku farbí do modra od riflí:D

[upravil dne 24/2/12 19:08 od Juve]

Odesláno

Ta kolegové jsem se dneska stal majitelem Citroena C8, trošku jsem mlžil s tou kopupí benzínového a koupil jsem opravdu ten co byl na první stránce nabízen na S autu, takže je to rok 2007 2,0i 16V benzín najeto 98 tis, serviska, první majitel koupené v ČR automatická klima a nic moc navíc, ale jsem rád, že té elektroniky tam není moc.

Cenu jsem malinko usmlouval, ale musím udělat velký servis - Rozvody, náplně, filtry, brzdová kapalina, chladící atd atd. Celkem počítám servis tak 20 tis + -. Mechanik mi řekl, že díly 13 tis + práce.

Ale hned mám první problém, o tom jsem věděl, už jsem i četl že se to tu občas řešilo a to je přepínač směrovek ve vypnutém stavu se stane že probliknou světla a rozsvítí se palubka a jelikož se mi zatím nechce kupovat nový, zkusím opravu nevíte někdo nebo nemáte fotky jak to vypadá když se to rozebere, jeslti by tam nestačil třeba jen odehnout nějaký kontakt, ono dát 10 tis za komplet nový nebo nedat je otázka, díky za Vaše názory, rady a připomínky. Až bude po servisu a řádně vymazlen přidám i foto. Pěkný den.

Odesláno

Gratuluju ke koupi, dej nějaké další informace, fotky a tak. Přeju hodně kilometrů bez nehod a bez poruch. Ten servis co píšeš, že musíš udělat, se dělá u každého staršího auta po jeho koupi, takže to není žádný překvapení.

Odesláno

jj vím, že se musí udělat tento servis, ale více mě bolí ten přepínač, uvidím brácha zkusí rozebrat, je na to šikovnej, třeba by stačilo je odehnout kontakt a ušetřím 9 tis. Dal jsem mu volnou ruku, buď to rozbije úplně nebo to opraví :-)

Odesláno

Taky hodně šťastnejch km, ale, tak jsem hloubal nad tim přepínačem světel, ty tam máš denní svícení? Jinak jak bys poznal, že, ti probliknou světla, když máš mít pořád rozsvíceno?? :D:roker

Odesláno

Po nastartování je asi nakódováno automatické rozsvícení světel, rozsvítí se kontrolka a světla, přístoje jsou zhasnuté, ale jakmile o páčku lehce zavadím nebo na hrbolu, tak problikává osvětlení přístrojů, když přepnu na světla, tak je vše v pohodě, budíky svítí neblikají nic, takže tam je asi nějaký špatný kontakt nebo spíš kontakt blízko než má být, toto bych chtěl odstranit

Odesláno

Nóo konečne... Ale ti trvalo kým si spravil to správne rozhodnutie :D:D

Veľa šťastných km prajem...

Páčku brácho určite nejak porieši...

Odesláno

To je divný, tzn. že na ŘJ. máš nastavený denní svícení, resp. neustálý svícení. Mělo by to mít, ale, souvislost s čidlem světel, protože, když se sešeří, tak by se ti měly rozsvítit budíky. To se mi nějak nezdá. Abys nepomrvil něco, a, pak to bylo jinak. :D:roker

Odesláno
Ta kolegové jsem se dneska stal majitelem Citroena C8, trošku jsem mlžil s tou kopupí benzínového a koupil jsem opravdu ten co byl na první stránce nabízen na S autu, takže je to rok 2007 2,0i 16V benzín najeto 98 tis, serviska, první majitel koupené v ČR automatická klima a nic moc navíc, ale jsem rád, že té elektroniky tam není moc.

Cenu jsem malinko usmlouval, ale musím udělat velký servis - Rozvody, náplně, filtry, brzdová kapalina, chladící atd atd. Celkem počítám servis tak 20 tis + -. Mechanik mi řekl, že díly 13 tis + práce.

Ale hned mám první problém, o tom jsem věděl, už jsem i četl že se to tu občas řešilo a to je přepínač směrovek ve vypnutém stavu se stane že probliknou světla a rozsvítí se palubka a jelikož se mi zatím nechce kupovat nový, zkusím opravu nevíte někdo nebo nemáte fotky jak to vypadá když se to rozebere, jeslti by tam nestačil třeba jen odehnout nějaký kontakt, ono dát 10 tis za komplet nový nebo nedat je otázka, díky za Vaše názory, rady a připomínky. Až bude po servisu a řádně vymazlen přidám i foto. Pěkný den.

Prajem hlavne vela štastných kilometrov a dobre si si vybral, autobus je na nezaplatenie :D:papa

Odesláno
To je divný, tzn. že na ŘJ. máš nastavený denní svícení, resp. neustálý svícení. Mělo by to mít, ale, souvislost s čidlem světel, protože, když se sešeří, tak by se ti měly rozsvítit budíky. To se mi nějak nezdá. Abys nepomrvil něco, a, pak to bylo jinak. :D:roker

Já to mám také tak udělaný. Zapnul mi to na diagnostice kámoš když ještě dělal u Citroušů v servisu. Hned po nastartování se rozsvítí světla ale budíky ne. Žádný čidlo světla v autě nemám a nemá to s ním žádnou souvislost. Zapínají se světla prostě hned jak motor naskočí.

Odesláno

Já mám taky zapnuté rozsvícení světel po nastarování a mám i čidlo světla, ale nedá se to prej zapnout dohromady (svícení po nastartování a rozsvícení budíků při setmění) a někdy po nastartování se mi rozsvítí i budíky, ale brzo zase zhasnou. Nezdá se mi, že by to mělo souvislost s páčkami pod volantem. Připisuju to tomu, že je ta elektronika už nějaká překombinovaná nebo zblblá.

Večer ty budíky rozsvěcím manuálně.

[upravil dne 3/3/12 22:47 od Bigbadjohn]

Odesláno
Já mám taky zaputé rozsvícení světel po nastarování a mám i čidlo světla, ale nedá se to prej zapnout dohromady (svícení po nastartování a rozsvícení budíků při setmění) a někdy po nastartování se mi rozsvítí i budíky, ale brzo zase zhasnou. Nezdá se mi, že by to mělo souvislost s páčkami pod volantem. Připisuju to tomu, že je ta elektronika už nějaká překombinovaná nebo zblblá.

To mně se zase občas zhasínaj dálkový a také dokud nemám páčkou světla zaplé tak mi taky občas budíky probliknou. Ale je to velice nepravidelné, někdy třeba dvakrát za den a jindy zase čtrnáct dní bez zlobení. Spíš bych viděl nějakou neplechu v nějaký vzájemný komunikaci všech těch řídících jednotek a ovladačů v autě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...