Guest tyjotyjo Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Zdravím všechny členy fora, pročítal jsem toto forum a zjistil jsem pár zajímavých věcí, ale přesto mi to nedá a musím se zeptat. Mám možnost z důvodu rozrůstající se rodiny a potřeby velkého auta koupit Citroen C8 r.v. 2007, kubatura 2,0i 16V 103 kw, vůz je po prvním majiteli, nehavarovyný najeto 98 tis. Všichni mě od toho odrazují, můj servisák mi řekl, že by to nekupoval, ale je to jeho názor, on si myslí že Ford Galaxy je lepší, ale srovnal jsem si pro a proti a pořád mi vychází o 70% lépe C8. Jsem už 5 let majitelem Xsary Combi r.v. 2002 a kromě běžného servisu, závady alternátoru, který asi rozkousala kuna a nefunkčních zadním mlhových světel ( zatím nedořešeno, nemáte někdo radu ? ) , žádné problémy s tímto vozem nemám, ale jak říkám potřebujeme větší a 7 místný. Před tím jsem měl P 306, takže jsem zatížen na francouzská auta, poradí mi někdo nebo napíše a vyvrátí názor všech zarytých zastánců ochcávek a VW, že je servis drahý, že se neustále něco porouchává, že se špatně schánejí díly atd ????? Předem díky za reakce. Citovat
Tango C8 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Neprohloupíš když si koupíš něco jako je 807/C8. Servis bude za cca stejné peníze jak na forda, tak na WW a tak dále. Kopec věcí se dá opravit \"na koleně\" a za babku. Při tom co si vybral za motor, se bát ani nemáš čeho. Brzdy, ramena, tlumiče a ja vím co ještě stejně měníš jak na fordu, tak na VW a jiném voze. A je jen na tobě jestli dáš brzdi za litr nebo za dva, tři. Tož vše a běž dotoho, budeš spokojen. Galaxy nemá šoupačky - o víkendu jsem to ocenil při parkování. Citovat
Guest tyjotyjo Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Díky za reakci, posuvné dveře je jeden z těch plusů, VW to pochopilo až o hodně později :-). Citovat
Guest tyjotyjo Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Vychází na cca +- 150 tisíc na CZ dokladech, musí se tam udělat velký servis, cca 15 tis počítám. je to verze bez elektrických dveří a bez velké navigace, to ani nějak moc nechci, čím více elektroniky tím hůře. Citovat
Tango C8 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 150 tis 2007 ? a benzín bez el. dveří. Co ja vím. Kluci, není to moc? Citovat
Guest tyjotyjo Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Za 4 roky staré auto se mi to moc nezdá když jsem našel HDi z 2004 za 170. Nebo se Ti to opravdu zdá hodně ? Citovat
Tango C8 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Nevím právě. Já jsem svoji mašinu před 2 lety kupoval za 160 tis. Ale mám full krom navigace. Dnes by jsem za ni víc jak 100 nedostal. Proto se dívím že za \" základ\" chtějí 150 tis. Citovat
Tango C8 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Je to tenhle? http://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c8/9342259 Po porovnání motor to samí co mám. Ale taky bez el. dveří, asi stejné to co máš vyhlédnuté. http://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c8/9744979 [upravil dne 20/2/12 09:08 od Tango C8] Citovat
MotoMoto Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Já bych to tedy bez eletro dveří nechtěl a bez RT3 také ne, ale je to věcí pohledu. Já tohle mám rád, ale chápu že to někdo nemusí. Citovat
P607Olda Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 tyjotyjo: francouzská auta jsou (aspoň pro mne) celoživotní volba. Takže se vůbec nedivím, že pokud jsi měl 306 a Xsaru, tak ti VW připadá jaksi mimo. Je fakt, že C8 u budou dražší opravy, než u \"malých\" aut, s tím asi počítáš. Ty elektrické šoupačky a další výbavu si dobře rozmysli, před koupí máš volnou ruku k výběru, po koupi už to nejde změnit. Seznam se dobře s C8, s možnostmi výbavy. C8 je cenově níž, než VW, takže za stejné peníze bys měl dostat zachovalejší kus. Citovat
Guest tyjotyjo Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Tohle je z Holandska přes kamarádku, je podobné jako na tom Sauto, proto si právě říkám, že cena dobrá, výbava mě tak netrápí, potřebuji jezdit a stěhovat :-). Díky za Vaše názory, jsou mi přínosem. Citovat
P607Olda Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Holandsko = bezva, chytří lidé si šetří svoje auto, takže je jako nové. Nevýhodou bývá horší výbava, holanďani přece jenom silně zvažují, zda opravdu potřebují různé drahé vychytávky. Jednání v Holadsku férové. Ještě jsem nezažil dovozce, který by nestočil tachometr. Snad budeš mít štěstí. Kdybys mohl, zajeď tam sám, anebo s ním. Citovat
Zdeno321 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Jak píše motomoto, určitě přemýšlej o vybavenějším kousku. Když kupoval kamoš, tak mu to také bylo jedno. Dneska lituje, že musí tahat dveře. Citovat
dusan2 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Tiez sa mi to zda moc. Ja som pred mesiacom predal 2,2 HDI s el . dverami po kompletnom servise bez investicii ,r.v. december 2005 za 6000 eur a bol som rad ze som dostal tolko. A bocne dvere baz el. to nie je ono. Nemyslim ze su nejako prilis poruchove. [upravil dne 20/2/12 12:54 od dusan2] Citovat
MotoMoto Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Já to mám tak že mám jasně stranovené priotity pod které bych nešel, třeba tempomat, nebo dneska bych třeba už jedině automatickou převodovku a když by měly být šoupačky tak jedině v elektrice. Každý by si měl udělat svoje preference. A pokud si budeš zdůvodňovat že je nepotřebuješ a bude to jinak tak ti to pak bude líto. Je fakt že navigaci dneska vyřešíš externí to samé mobil či MP3 připojení. Ale ty dveře, nebo automat už ne. Citovat
xpetrix Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Mozem iba potvrdit,automat:super,elektricke zadne dvere:super,RT3:super,tempomat:super... Citovat
llug Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Zadní dveře v el. na 100% tempomat je také jasný automat bych fakt bral ale podmínka to není vzhledem k omezenému množství aut a rt3 - vzhledem k mé počítačové negramotnosti nepovažuji za nutné ale ještě malinkou vychytávku mají tyto auta ,sedadla v elektrice , nemusíš po někom menším(manželce ) nastavovat sedadlo má to pamět v dálkovém ovládání což je supr.Co já se vždycky navztekal než sem se dostal za volant a potom našteloval sedák:bojim Citovat
MotoMoto Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Tak to naprosto chápu, ale protože se tak často nestřídme tak to celkem jde a hlavně oproti nízkým vozům to není tak strašné si sednout bokem a pak to posunout. U nízkých aut většinou zatroubím než to stihnu posunout. Jo také vyhřívaní sedaček nebo nezávislé topení je fajn, ale není to moje preference. Citovat
xpetrix Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Opat musim vsetko iba potvrdit,elektricke sedadla+vyhrievanie:super.A priznam sa,ze ja zase vytrubujem laktom,ked vystupujem:D PS:Neviem o tom,zeby nastavovanie,ci ovladanie sedadiel bolo v dialkovom ovladani... Ma to ovladanie na sedadlach,u vodica s pamatou pre 2 nastavenia. [upravil dne 20/2/12 19:31 od xpetrix] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.