Dadadavid Odesláno 19. únor 2012 Odesláno 19. únor 2012 Ahoj,potřebujeme menší radu,který z těchto oborů byste si vybrali při pohledu uplatnění do budoucna? Je to pro přítelkyni,od základky až teď po střední (Ekonomka) má na vysvědčení vždy vyznamenání... takže: Univerzita Hradec Králové, fakulta Informatiky a managementu, obor: Finanční management Univerzita Pardubice, fakulta: ekonomicko-správní, obor: Management podniku Univerzita Hradec Králové, přírodovědecká fakulta, finanční a pojistná matematika... Dotaz tedy zní,jaký z těchto oborů nejlépe uplatní do budnoucna??Díky za odpovědi,velice to pomůže v rozhodování... [upravil dne 20/2/12 00:13 od Dadadavid] Citovat
ChouLu Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 ja bych to videl na Finančního managementa je to obor kterej bude vždy potřeba. Peníze jsou až na první místě Citovat
Tom_206 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Za mě buď 1. nebo 2. možnost.... Taky jsem teď vybírám VŠ a mám na střední podobný zaměření jako tvoje přítelkyně - ekonomika apod. + ještě veřejná správa, právo a dával jsem přihlášku na tu ekonomicko-správní fakultu v Pardubicích - vůbec to tam nevypadá špatně, poměrně zajímavý studijní programy. Ještě není vůbec špatná nabídka v Brně a pokud má vyznamenání, neváhal bych Tyhle finanční a ekonomický obory budou vždycky potřeba, ale znáte to.... Citovat
kujon106 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Já bych asi volil nějakou \"zaběhlejší\" školu, o uhk a upce nekolují zrovna prestižní zvěsti :-) A k oboru - já jsem si po elektru (fekt na vut) dal ještě ekonomku (fp vut) a můžu směle říci, že mi to absolutně nic nedalo. Předměty o ničem, 70 % se jich překrývalo, prakticky se tam nic nevymýšlelo a uplatnění? 80 % spolužáků hledá práci (alespoň nějakou) ještě teď, 8 měsíců po promoci. Citovat
f3Rd@ Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 zalezi co pritelkyni bavi... Nicmene z me zkusenosti na oboru stejne nezalezi, zena vystudovala VS chemickou, pak jeste doktorat a ted dela databazoveho admina Citovat
MilanF1 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 O VŠE v Praze neuvažujete? Když má vyznamenání, dostat by se měla. Nabídka oborů je tam slušná. Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Z toho, co je na výběr, je tedy jedno horší než druhé. Souhlas s pražskou VŠE. Citovat
ZoSo Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Sohlasim že jaýkoli finanční obory maj všeobecně špatný uplatnění, protože to studuje kde kdo. Vybrat si vyhraněnější obor. Do budoucna je pro jakoukoli práci ať už na úřadě, ve státní správě ale i v tý bance dobrej obor GEVES - geografie ve státní správě..pak demografie a tak..Finance ne... Citovat
Tom_206 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Musím souhlasit se ZoSo...ty finanční obory jsou sice parádní ale školy chrlí stovky absolventů a magistrů, bakalářů apod. a najít uplatnění je dost problém. Osobně mám jednu přihlášku na finanční obor, zbytek třeba mezinárodní teritoriální studia, ČR a německy mluvící země, mezinárodní vztahy apod. Tak doufám, že s uplatněním nebude moc velkej problém, i když v dnešní době...je jedno jestli máš VŠ nebo ne, může se stát, že člověk skončí u lopaty nebo pásu ve fabrice ... Citovat
straki007 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 :myslim:myslim Jsem divny jenom ja?? Holka ktera chce na VS (resp jeji kluk) potrebuje poradit od jinych lidi kam ma jit studovat? Citovat
Marcel00 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 straki mi cita myslienky ...velice to pomůže v rozhodování... v prvom rade by mala ona sama vediet co chce. inteligentna baba ktora ma skolu s vyznamenanim, nepotrebuje poradit od frajera, ktory chodi rozumy brat v jej zivotnom a profesionalnom zivote na Peugeot forum... Verim ze sa rozhodne holka spravne a podla vlastneho uvazenia a usudku. Drzim jej palce a vela uspechu... Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 :myslim:myslim Jsem divny jenom ja?? Holka ktera chce na VS (resp jeji kluk) potrebuje poradit od jinych lidi kam ma jit studovat? Ne. Ale psát mu, že si to stejně musí rozmyslet ta holka a že si na těch studiích stejně časem najde jiného je přeci jen trochu drsný Citovat
straki007 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Heeeeeeeeeeeeej, Oddie jsi zabil ted...................:D:D Citovat
Dadadavid Odesláno 20. únor 2012 Autor Odesláno 20. únor 2012 Uvažovali jsme také nad Prahou a nad Libercem,jenomže už je to dálka a snažíme se vybrat školu,kde by nemusela být na intru.. Přecijen jsme spolu 5 let a když by jela někam dál,tak bychom na sebe moc času neměli Jsou určité priority ,které se snažíme dodržet... PS : Oddie,Straki... prosím příště bez vtípků,vím,že tu je plno lidí,kteří mají vš,proto jsme uznali za vhodné se zeptat i zde Samozřejmě si ty příspěvky ona čte,tak se pánové chovejte trošku Citovat
h4wk3y Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Pardubice i mechov jsou uz dost zname a uznavane univerzity... Stale lepsi nez UJEP, ktery nektere firmy ani neuznavaji jako VS :-P... Ja si myslim, ze je to jedno, at vybere neco, co se ji aktualne libi nejvic, aby v klidu dostudovala... Stejne pokud nebude silne iniciativni, tak praci bude tezko shanet, kdyz to neni absolutni technik ci remeslnik... Takze si myslim, ze je to jedno... Ja jsem na upce a je to fajn :-D Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Blbý je, že to až tak úplně jen vtípek není. Pro tak zásadní rozhodnutí o budoucnosti by holt měly být priority poněkud jiné, ať se ti to líbí nebo ne. Citovat
maturantka Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Ne. Ale psát mu, že si to stejně musí rozmyslet ta holka a že si na těch studiích stejně časem najde jiného je přeci jen trochu drsný Jo, tomu jsme se zasmáli, ale fakt to má blíž k realitě než vtipu. Někdo může vystudovat školu \"bez jména\" a práci najde hned, jiný hledá a nic nemá. A je sice pěkný vybírat si podle toho, abyste byli co nejvíc spolu, ale bohužel, když po těch 5 letech bude na pracáku, tak se té lásky nenajíte (nehledě na to, že třeba začne chtít dům, rodinu a další \"blbosti\" :-D). Kdežto když bude studovat \"lepší\" školu a budete se vídat jenom o víkendech, je možný, že dostuduje, najdete práci ve stejným místě a budete víc spolu... a nebo taky ne :-D Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Osobne by som si vybetral nieco, zo sirším zameraním Nevyznám sa v ČR VŠ, takže neporadím, ktorá je dobrá, ktorá je zlá. + na denné štúdium by ma nikdy nikto nedostal V dnešnej dobe z denného vychádzajú kašdý rok tisicky študentov bez praxe, a tým nastáva problém na trhu práce ... Keď však výjdeš VŠ po 5 rokoch, s nparíklad 4 ročnou praxou niekde, vždy budeš niečo viac, a uplatnenie na trhu práce je potom naozaj \"lahšie\" aj v tejto dobe ... Citovat
maturantka Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Lubk0: s těma ekonomkama je to celý takový složitý. Jsem ráda, že jsem v technickým oboru, tam se ta praxe shání líp a když je člověk šikovnej, tak kolikrát ani tu VŠ mít nemusí. S fakultama s ekonomicko-manažersko-správně-nějakým zaměřením se tu roztrhl pytel a jméno má snad asi jenom ta VŠE, těžko říct (taky se v tom naštěstí nemusím orientovat :-)). [upravil dne 20.2.2012 10:58 od maturantka] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.