Kupca Odesláno 17. únor 2012 Odesláno 17. únor 2012 Zdravím příznivce a majitele vozů se lvem na kapotě. Stala se mi dosti nemilá věc. Kontrola žhavičů a jeden KO. Vemu klič a povoluji žhavič a vytočil jsem jen závit a vnitřní odporovej drát. Obal zůstal v palici. Žádná křeč si říkám vemu 6 ku závitník vyřezu do té dutinky závit vemu závitovou tyč našroubuju ji do toho zbytku žhaviče nasadím asi kilové závaží našroubuji dvě matice a ťukám směrem ven z hlavy. Po moc a moc dobrých úderech se mi podařilo ten zbytek vytáhnout na úrověň toho osazení v hlavě (nejde zatím chytit ničím) a už nejde dál není mi jasné co ho tak drží. Předpoládám že karbon se tam natlačil a sabotuje vytažení. Zkouším s ním viklat a trochu se viklá, kolem jsem nakapal petrolej a nechám to jestli se to neuvolní, nic jinýho už mě nenapadlo. Nemáte někdo ještě nějakej origoš nápad kromě sundání hlavy??? A ještě poznámka takový žhavie dat do motoru můžou akorát blbouni u 205 je to procedura na 5 minut a nikdy se mi nic nezalomilo. Předem díky za každou rozumnou radu. Citovat
Jindra xrdt Odesláno 17. únor 2012 Odesláno 17. únor 2012 u nas v servisu nedame dopustit na cervenou brzdovku, zalejt nechat pres noc a nejlip ohrat Citovat
Kupca Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 No já chtěl jít taky touto cestou, ale červenou brzdovku jsem nesehnal, ale mám pertlolej, ten by si s tím karbonem snad mohl taky trochu poradit, no když proteče do válce tak to nebude ničemu vadit. S ohřátím je problém páč ten válec už podfukuje přes ten povytaženej žhavík (utiká komprese) a tak nějak to kouří no a já poctivej ekolog tam mám ještě aktivní FAP takže bych ho mohl asi odkecat už má taky za sebou nějakej ten tisíc km. Citovat
Kupca Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 Takže ze čtvrtýho už je venku a samozřejmě jsem ukroutil hned ten vedle. Jinak pokud někdo potřebujete poradit jak s těma zalomenejma ven tak Vám rád poradím :-). Nejdůležitější je vědět jak si pomoci. Investice asi 10 kaček. [upravil dne 18/2/12 12:49 od Kupca] Citovat
Driver Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Tak poraď....nebo chceš nejdřív těch 10 kaček Citovat
Kupca Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 No jak bych to řekl použil jsem sílu nepřítele k jeho poražení jak v karate . Zalomenej žhavik jsem nechal být připojil vstřiky a čespadlo no a nastartoval nechal pobrblat až se to trochu ohřálo no a pak jsme vyjel. Po cca 5 km (km cca 2 kč na troječku 3500 ot. rána a brrrrr no a to byla známka že konec žhaviče opustil palici. Chipnul jsem motor našrouboval druhej žhavič a vzhůru do garáže pajchlovat další. Jenomže už nemám žhavič tak musím počkat do pondělí až koupím a budu pokračovat v započaté činnosti. Původně jsem chtěl vyměnit jen ten jeden vadnej ale udělám všechny když už vím jak na to a hlavně jaká je to pakárna. Jen jeden jsem normálně vyšrouboal kompletní, ostatní v háji, respektive ukroucený. Šťastní jsou ti co jim jdou vyšroubovat. Doufám že po jejich vyměnění vydrží aspoň 150 tis. km. [upravil dne 18/2/12 13:21 od Kupca] Citovat
Fusion Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Trochu pdycho dotaz - ty zalomený nemáš ještě někde? Mám na to vychytávku ale nemám na čem to prakticky vyzkoušet tak sháním starý Citovat
banan1987 Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Trochu pdycho dotaz - ty zalomený nemáš ještě někde? Mám na to vychytávku ale nemám na čem to prakticky vyzkoušet tak sháním starý to som zvedavy co chystas:myslim dufam ze dodas aj foto tvojej vychytavky Citovat
Kupca Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 Ten první vystřelil neznámo kam neměl jsem ho nijak upevněný, jak budu vyhánět ten druhý tak už si ho zkusím chytit nařizl jsem do něj taky závit a dám do něj šroubek a uvážu na drátek. Po vystřelení bych ho pak měl mít , jinak jestli to není tajný jakej nápad máš, hned bych ho mohl testnout na tom třetím :-). Jinak je v něm otvor cca 5 mm tzn 6 ka závit se do něj řeže na pohodu. Citovat
oddie Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Když se ti podařilo ukroutit 3 ze 4, nedá mi to se nezeptat - povoloval jsi je za teplého či studeného motoru? Citovat
Kupca Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 Na 4 tým za studena (teplota -2) a třetí při 90 stupních motoru, takže je to úplně jedno pokud je kolem dosedací plochy protlačenej karbon a saze tak ho ukroutíš pokaždé, tzn.nejsou zalomený ale ukroucený. Jestli se mi podaří ten další chytit tak pak bude jasno co ho tam drží ;-) Citovat
Kupca Odesláno 20. únor 2012 Autor Odesláno 20. únor 2012 Takže závěrečná zpráva ze čtyřech jsem ukroutil tři. To co je drží jsou natlačený saze přes těsnící kužel žhavice. Ty zbylý dva jsem dostal ven stylem trochu ven, zpátky dovnitř a pak ven úplně. Když už jsem věděl jak, tak jsem ty dva měl venku za půl hoďky. Pokud si někdo nebudete vědět rady klidně se optejte na detaily. Jinak osadil jsem Brisky jsu tak trochu nacionalista, tak doufám že se nevypeču. Původně tam byly Boshe ala France. Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Zkus to napsat uceleně jako návod, ať to tu jde dát do návodů nahoře. Citovat
Kupca Odesláno 21. únor 2012 Autor Odesláno 21. únor 2012 Pánové chci z toho udělat samozřejmě pracovní postup i s fotkama, který dám so sekce jak na to, ale potřebuji chvíli času a hlavně řeším další problém, včera jsem to jel vyvětrat aby se porovnal a zregeneroval FAP a moc daleko jsem nedojel:bacha na druhé křižovatce do mě zezadu jebla brunetka s Golfíkem a mám napadrť zadní nárazník. Asi mám nějaký problémový období . Kdyby jste o nějakým někdo věděl tak písnite Citovat
Guest mikhayl Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 Zdravím páni, rád by som obnovil túto tému. Mám v pláne vymeniť žhaviče, no po predošlom majiteľovi ostali v aute 2 nevymenené žhaviče, zatiaľ neviem povedať či sú zalomené, alebo je v háji závit. Každopádne, nevedeli by ste poradiť nejaký dobrý trik, ako si s tým poradiť, resp. niekoho v okolí Košíc/Prešova, kto by si s tým vedel rady? Citovat
Kupca Odesláno 14. září 2012 Autor Odesláno 14. září 2012 Podívej v jakým je to stavu a popiš situaci. Pokud nebude poškozený závit a to si myslím nebude tak je to v pohodě. S vytažením poradím, není třeba se bát. Na mejl ti můžu popsat celej postup jak jsem to dělal a zdárně udělal. Zkoušel jsem to dát do sekce návodů, ale to se mi nepodařilo. Citovat
Guest mikhayl Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 Za ten návod by som Ti bol veľmi vďačný, pošli mi ho prosímťa na michalsmotek@gmail.com a ja keď budem mať najbližšie čas tak sa na to pozriem a budem múdrejší Ďakujem Citovat
shamann22 Odesláno 15. září 2012 Odesláno 15. září 2012 Kupca bol by som vdacny ak by si ten navod poslal aj mne. ja so tak isto jednemu zhavicu vykrutil krk a zima je tu co nevidiet tak by to chcelo urobit. mail mam v profile.... robi to jedna firma a chcu za to 130E sa mi zda. dakujem....... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.