mr.jzd Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 Zdravim, mam takovej problem, pred dvema tydny sem si koupil vysnenou (i schvalenou pritelkyni) 406 1.8 16v r.v. 11. 1995(premluvil me podvozek, nic nemlati a neboucha, auto sedi ) uz predtim sem tu procital vsechno mozne co se muze prihodit a pokazit... Sel sem do koupe s tim, ze dyz se to u meho stribrnaka objevi neco jako cukani bo kolisavy volnobeh, ze to vyresim... a taky ze to tak dopadlo... vezu auto domu, vse v cajku, projeli se s tim kamaradi vse jak hodinky, vsici nadseni, pac i octavka I tdi s chipem na 95kw nakonec nestihala... po 2 dnech to zacalo malinko skytat, tak jako bejvalej zemedelec=vymena pal. filtru, vycisteni nadrze, teda pulky, vzduchac cisty+ svicky(byli tam jine s mensim odtrhem, champion, nevim presne oznaceni ani cislo a odtrh byl by voko jako na pincku 0.4-05 odhad) a zmena zadna(porad obcas skytlo), zavaril sem vejfuk praskly za katem a pak to teprve zaclo... abych se rozjel, tak musim mit aspon 2000ot, jinak skyta, obcas tri valce (vse se deje pri ohratem motoru)... tak me laickym rozumem napadlo, ze by to mohlo delat: 1: rozsypany kat, zbytky ucpaly vejfuk (ae to by asi delalo stejne jak na teply tak studeny motor) 2: odesel nejaky ze vstriku ( za studena vic benzinu- protlaci, za tepla min-neprotlaci=cukani, 3 valce obcas 3: pri cisteni skrt. klapky sem si vsim, ze ochrana buzirka bo co to je, mi prodira kablik k cidlu v klapce (myslim ze teploty vzduchu), tak sem prozkoumal ostatni kabelaz a zjistil, ze spousta ostatnich kabliku vedouci k cidlum atd je docela jakoby zlamanejch, tak me napadlo, jestli to nekerej z tehle kabliku nema na svedomi, pac spousta lidi tu meni da se rict vse a porad nic... jo, baterku mam sice na odchodu do penze (z boku je nekde prasklina, kudy tece), ae napeti zatim drzi porad kolem 14.8V spis plus zatim poradi bo pomuze nekdo??? ae nechci slyset abych menil tamhleto a tohleto... podle me, to bude nejaka kravinka v dratech, pac se to vyskytuje u 1.8 16v, 2.0 16v a je to zavada ktera se vyskytuje porad... nekde musi bejt proslehlej nejakej drat a ten to vse kurvi, jinak si to uz nedokazu vysvetlit... najde se nekdo??? nejlepe z jihu cech... dojedu, muzem zkuset atd... ja chci tuhle zahadu vyresit... [upravil dne 8/3/12 10:27 od mr.jzd] Citovat
P607Olda Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 Zapalovací rampa? Jestli jsi jezdil naplno (bohatá směs), tak jsi ji načal, protože pro bohatou směs musí \"vyrobit\" vyšší napětí a probije se. Zkus kouknout a přidávat plyn potmě, jestli uvidíš jiskření. Předpokládám, že r.v. 95 má rampu. Pokud ne, prohlídni zap. kabely. Citovat
Guest Džůny Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 To nejsi sám, kdo by to rád vyřešil. Řekl bych, že většina osazenstva to vzdala a naučila se s tím žít. Včetně mě. Někomu výměna něktéré ze součástek pomůže, někomu ne... to je těžko takhle. Nejlepší by bylo vzít dvě auta a postupně popřehazovat všechno co půjde a vyzkoušet, jestli se něco změní. Třeba se ti někdo z jihu čech ozve. Citovat
mr.jzd Odesláno 16. únor 2012 Autor Odesláno 16. únor 2012 TO P607: cestou domu sem to vezl normalne, jel za mnou kamik s felinou, takze pohoda, pak sem ji malinko protahl, ae zase zadnej dril, lehce pres 5000 ot, pak uz to stejne nema cenu vic tocit, pac pres 5500 uz to jen \"toci\" a taky jen kratkodobe, pri 180km/h to ma neco kolem 5000ot a my tady na jihu nemame moc silnice na to aby si s tim letel plnej knedlik...mozna tak s traktorem 35-40km/h a plnej plyn u auta snad ani neznam... nejsem na to zvyklej dupat az na podlahu, pac to stejne nema vyznam aby pul paliva co tam de vylitla vejfukem... ae s tou rampou dik za radu, dnes vecer hned zkusim, chci jit zatim nenasilnou cestou a ne moc financne narocnou, o vikendu me ceka ten kat, tak sem zvedav, pro me jako byvaleho potrubare by to nemel bejt problem rozparat kat i s vejfukem a nasledne zavarit z5 aby to nefoukalo TO dzuny: odkud si??? jak dlouho se s tim potykas??? Citovat
Guest Džůny Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 Jsem z Moravy, mám to napsáno pod počtem příspěvků. Už ani nepamatuju jak dlouho to řeším. Bav se. Zkoušel jsem palivový filtr, svíčky, potenciometr klapky, zelené čidlo i rampu, zatím nic... teď už vsázím jen na vysypaný kat (o tom vím, že je vysypaný) a pak zbývá jen MAP senzor. Citovat
mr.jzd Odesláno 16. únor 2012 Autor Odesláno 16. únor 2012 TO dzuny: sorry, ja uz moc ty podpisi atd nectu, mam za to ze tohle sem uz procital... ja si myslim ze fakt v tom bude nejaka bejkarna, fakt jen picovinka, ze ani ty cidla atd za to nemuzou... neco sem se natrapil s elektrikou u zetoru a naasledne i u case (americky traktory, kombajny atd) TO P607: na druhou stranu proc by delali motor, kterej toci skoro 7000ot ae dali k tomu poddimenzovanou rampu??? tam musi bejt jina pricina proc to vse odchazi ( samozrejme vek hraje roli ae tohle neni jen tak [upravil dne 16/2/12 07:10 od mr.jzd] Citovat
P607Olda Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 Ti nevyčítám, žes na to šlápl. Rampa je u řady těcho motorů slabé místo (i když nevím, jestli zrovna v Tvého). Už jsme jich na firemních autech měnili asi 5, na různých motorech. Rampu jsi neuváděl ve výčtu svých podezření, proto ti ji připomínám. Tvoje auto má 16 let a najeto spoustu km (přes 500 t.?) takže pokud rampa doteď sloužila, tak už má právo odejít. S otáčkami to až tak nesouvisí, ale s bohatostí směsi při přidávání plynu - bohatá směs \"více izoluje\" a proto je pro přeskok potřebné vyšší napětí. Cívka (rampa) ho vyrobí, ale ono nám uteče někudy průrazem na rampě. Není mým cílem tě přesvědčovat, klidně hledej závadu jinde... Citovat
Ferry Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 rampu bych urcite vyzkousel jinou, dokaze odejit ze dne na den (proste kdyz se proslehne, tak je proslehla v mziku) menil jsem na svem motoru 1.8 16V za 430tis km celkem dvakrat ty nove svicky jsi dal jake? s jakym odtrhem? zapalovaci civky, ktere jsou ulozene stejne primo nad hlavou motoru, jako u 1.8 16V, odchazi i na motoru 3.0 V6, takze se neda rict, ze jsou nejak poddimenzovane A odchazi nejen u peugeotackych motoru ale i u jinych vyrobcu aut [upravil dne 16/2/12 09:06 od Ferry] Citovat
krtek 2 Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 ja som teraz menil Map senzor a tiez ked sa motor ohrial tak som sa na nizkych otackach nemohol rozbehnut bud sa to dusilo pod otacky volnobehumotor sa triasol alebo dokonca chciplo casto sa mi rozsvecovala kontrolka diagnostiky po vymene map senzora to prestalo ,zistil som to vyblikavanim kodov RJ ,skus mozno tam bude nejaka chyba zapisana Citovat
dýzl Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 Tak já jsem asi výjímka,mně tento motor šlape jak hodinky.Akorát,protože jezdím na benzín s etanolem,tak při prudkém přidání cukne ,zejména teď v zimě,v létě to nebylo tak markantní a na čistý benzín to nedělá vůbec.Ale nejde o pežota ale o xantii. [upravil dne 16/2/12 16:25 od dýzl] Citovat
mr.jzd Odesláno 16. únor 2012 Autor Odesláno 16. únor 2012 urcite se na tu rampu cihnu, jestli neuvidim nejakeho certika preskakovat...lze to i pohledem zkontrolovat??? treba najit nejakou prasklinu bo tak??? ma to na tachaku 200tis a celkove tomu i tak nejak odpovida stav, podvozek je zachovalej, zatim nikde nic nemlati, neklepe.. svicky sem daval BOSCH FR7DC+ 0,9mm... jak se vyblikavaj ty zavady??? neco sem tu cetl ae moc moudry sem z toho nebyl... Citovat
krtek 2 Odesláno 16. únor 2012 Odesláno 16. únor 2012 u nas to funguje tym dratom so spinackov nie citaj prispevok od Feryho PS-len uz neodpajaj baterku v aute lebo sa pamet eventualnych chybovych kodov vymaze a musel by si zase jazdit aby ak nastala chyba v riadeni motora sa tam daco zapisalo [Edited on 16/2/12 17:35 by krtek 2] Citovat
mr.jzd Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 tak uz jezdi normalne pazoutek bylo to tou zapalovaci rampou... nekupoval sem novou, ae opravil sem ji dle tohohle navodu mel sem to praskly ve stejnych mistech... po oprave krasne startuje, nechcipa a i volnobeh se zklidnil (trochu se predtim houpal +- 200ot/min) az sem pazouta pomalu nepoznaval cena opravy: cca 200Kc (epox. pryskyrice, sekundove lepidlo, pul hod prace) tak uz jen vejfuk a stab. tycky a bude to o.k. Citovat
krtek 2 Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 na potvoru aj mne odisla rampa cize ma to tiez caka dnes idem po nahradnu ale skusim staru dat do kopy Citovat
mr.jzd Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 ja porad premejslel co s tim az sem nakonec nasel ten navod na tu rampu, tak sem si rek ze nic neztratim a rozebral ji a ono to vyslo a 5000kc usetrenejch Citovat
mr.jzd Odesláno 8. březen 2012 Autor Odesláno 8. březen 2012 dekuju aspon dalsi vuz co motorove funguje tak jak ma Citovat
krtek 2 Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 tak som vymenil rampu zohnal som lacno pouzivanu za 30 euri a auto ide jak kula:) lepsie jak predtym ked stara este fungovala som /spokojny konecne, staru skusim opravit aby bola do rezervy Citovat
MRNIL Odesláno 8. březen 2012 Odesláno 8. březen 2012 ZDRAVIM..... MAM 96STKU 1,8 16V. AUTO MAM OSM LET A ZA POSLEDNÍ ČTYŘI ROKY JE TO TŘETÍ RAMPA... ALE TAHLE POSLEDNÍ UŽ JEZDÍ ROKY DVA. ZATIM ZAKLEPU.. VYSIPANEJ KAT SE PROJEVÝ TOTÁLNÍM UDUŠENÍM VÝKONU AUTA. I MALEJ KOPEČEK SE SOTVA VYJEDE NA DVOJKU. TUDÍŽ JSEM SUNDAL TLUMIČE AŽ KE KATALIZÁTORU, VZAL TYČKU A MILEJ KAT PROŠTOCHAL. PAK NA KONCI TYČKU LEHVE OHNUL DO VYNGLU A VOŠTINY VYTAHAL. POSLEDNÍ FÁZE BYLA, ABY BYL KAT ÚPLNĚ ČISTEJ, NATOČIL JSEM MOTOR A ,,TROCHU,, HO PROŠLÁP NA PLYNU:mrk..... UPOZORŇUJU!!!!! NEKOUKEJTE ZEZADU POD AUTO..... ZBYLÝ KOUSKY JSOU JAK BROKY Z BROKOVNICE:o... A VOČI JSOU JEN JEDNY....... NO A AUTÍ MÁ POCITOVĚ SNAD O NĚJAKEJ KONÍK VÍC..... Citovat
krtek 2 Odesláno 9. březen 2012 Odesláno 9. březen 2012 tak som rozobral rampu a je popraskana na troch miestach omg sa cudujem ze auto este akotak islo [Edited on 9/3/12 11:52 by krtek 2] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.