Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

kolega v práci,když viděl lamelu,kterou mi vrátili v servisu,jen s úšklebem řekl,že má ve Favoritu skoro stejnou:DPak to nemá klouzat:D

Odesláno

Ještě mě napadá otázka odhledně startu a vypínání motoru,se spojkou nebo bez?Já startuju vždy se spojkou a motor vypínám někdy s a někdy bez spojky.Při vypínání se spojkou mi přijdě doběh motoru takový měkčí.

Odesláno

Možno zas Straki a Prema ma sfúknu, že píšem blbosti a nedám si od nich poradiť, ale spojka mi preklzovala keď som mal 85000 na 5, 6, potom už dokonca raz na 3-ke, už som bol aj objednaný na výmenu, teraz mám 125000 a spojka pôvodná a nepreklzuje :mrk. Zistil som vtedy, že akoby mi piest po uvoľnení pedálu celkom neuvoľňoval tú páku, ktorá tlakom na spojk. ložisko odtláča prítlačný kotúč, a aj pri uvoľnenom pedáli to ostalo pod tlakom, a prítl. kotúč netlačil na lamelu max. silou

Odesláno

Zdar. Tiez by ma zaujimalo ako je lepsie startovat a vypinat motor. So zmacknutou spojkou alebo bez? A co najviac nici dvojhmotu?

Ja startujem so zmacknutou spojkou a vypinam na neutrali. Len neviem ci je to dobre? Predpokladam, ze pri starte je lepsie ked je zmacknuta.

Odesláno

To vazne tak casto odchadza spojka? To len prve kusi alebo aj momentalne vyrobene nahradne diely??? Aj ja uprednostnujem sportovu jazdu tak sa mozem pripravyt na menenie spojky kazdych 50tkm?

Odesláno
tomiso spýtaj sa kolegu či má aj krútiaci moment v tom Favorite ako ti v 407-me :D.

:Do to právě jde,kde je výkon Favorita oproti 407.Asi je opravdu poddimenzovaná.

Odesláno
Mění se to vždycky celý naráz, je to jistota ;)

No, pokud je lamela OK, tak nevidim duvod ji menit, kdyz muze prezit jeste jeden setrvak ;)

Zkousel uz nekdo menit jenom setrvak?

Odesláno

tybyt: To je otázka. Není tu žádná statistika podle které by bylo možné říct, jestli opravdu odchází často nebo ne (alespoň o ní nevím). Další věc je, kolik lidí s měněnou spojkou má třeba chip... A jestli je poddimenzovaná nebo není to bych si také netroufl jednoznačně říct. Určitě je spočítaná na přenášený kroutící moment. Otázkou je její životnost, ale to je trošku jiná věc. Třeba bylo při jejím návrhu cílem, aby vydržela např. 150 tisíc km... :)

Odesláno
Omlouvám se případné OT,ale od několika lidí jsem slyšel,že dvouhmota nejvíc dostává na pr..l,když se brzdí motorem.Ale jak říkám,mám to z doslechu.

no neviem ale podlamna je to blbost, vedcia sila posoby na zotrvak ked pridavas na plyn jak ked brzdis z motorom, to je zas ina kava ked brzdis pedalom a mas tam rychlost...

Mike407: no neviem neviem... ta zavda (ked to mozem tak nazvat) dost ma nuti zamysliet ci je dobra investicia do 407... rocne na favorite najazdim 40tkm z novym autom by sa to mozno aj zdvojnasobylo... teda kazdy druhy rok menit spojku... no dakujem pekne... kazdy druhy rok 1000€ len na zotrvak, a kde su este dalsie bezne investicie filtre, capi atd atd... ale neviem verim ze ta zavada je len v prvych kusoch tak isto ako aj ten gulovy cep ci co to bolo na prednej naprave, ze to uz prerobily a kus vecej vydrzi po vymene

Odesláno

Porovnávať Favorit s Peugeot 407 je dosť od veci... :D To je ako porovnávať hrušky s malinami :P Všetko závisí od predošlého majiteľa (pri staršom aute), ako na ňom jazdil a ako sa oň staral. Pri novom aute sa treba pekne starať od prvého kilometra. Aj v tomto prípade platí: \"aký pán, taký krám...\" ;)

Aj spojka je spotrebný materiál na aute rovnako ako pneumatiky a v podstate aj celé auto. Opotrebúva sa... Ak niekto chodí viac na spojke, väčšinou nežné pohlavie (sorry ženy, ale je to tak), spojka odíde skôr...

Odesláno
Porovnávať Favorit s Peugeot 407 je dosť od veci... :D To je ako porovnávať hrušky s malinami :P Všetko závisí od predošlého majiteľa (pri staršom aute), ako na ňom jazdil a ako sa oň staral. Pri novom aute sa treba pekne starať od prvého kilometra. Aj v tomto prípade platí: \"aký pán, taký krám...\" ;)

Aj spojka je spotrebný materiál na aute rovnako ako pneumatiky a v podstate aj celé auto. Opotrebúva sa... Ak niekto chodí viac na spojke, väčšinou nežné pohlavie (sorry ženy, ale je to tak), spojka odíde skôr...

no ja som favorit vobec neporovnaval z 407kou... len som napisal kolko jazdim za rok a pravdepodobne to bude viac na 407... tak to berem ze od majitela zalezi... to mi ani nevadi keby po kupe by som musel vymenit spojku capi atd atd... ale ze kazdy rok ci 2rok by som musel tak dakujem pekne(myslim spojku capi a pod. veci su pri nasich cestach samozrejmostou)... tomu sa nehovory spotrebny materiel ale podimenzovany

Odesláno

Skoro mi to vybilo oči... Pyrone, ale dávaš tej slovenčine ;) Vo veľkej firme v Závodí vedľa Rajčianky by to ľudia mali vedieť :P

Takže \"pýtal\" a \"všetky\"... :aut

[Edited on 9/2/12 20:00 by matejgigi]

Odesláno
Tybyt: uz minule som sa pital, uz mas auto ze ides vsetki menit?

nie este nemam auto tak bolo ze zajtra idem vybavyt uver ale toto vlakno ma kus znepokojuje... a preco? Azda ti vadi ze zbieram informacie alebo ze studujem nedostatky a podobne? Abo co ty natom vadi? Nechcem ziadne ine auto len a len toto ale nie za kazdu cenu a hlavne nie za taku cenu ze kazdych 150tkm budem davat len kilo na spojku bo si to nemozem dovolit kebyze raz vymenim a mam pokoj na pekny pocet km tak dobre ale az taka investicia do takeho auta co uz kupis od 4 kg tak dak

Odesláno

nie este nemam auto tak bolo ze zajtra idem vybavyt uver ale toto vlakno ma kus znepokojuje... a preco? Azda ti vadi ze zbieram informacie alebo ze studujem nedostatky a podobne? Abo co ty natom vadi? Nechcem ziadne ine auto len a len toto ale nie za kazdu cenu a hlavne nie za taku cenu ze kazdych 150tkm budem davat len kilo na spojku bo si to nemozem dovolit kebyze raz vymenim a mam pokoj na pekny pocet km tak dobre ale az taka investicia do takeho auta co uz kupis od 4 kg tak dak

Přiznám se, že tvému příspěvku nerozumím. Kupuješ ojeté auto střední třídy za zlomek ceny a nemůžeš si dovolit výměnu spojky? Pokud na to nemáš tak přece kup auto které je v tvých možnostech, ne? Co by za to majitelé konkurenčních značek dali kdyby jim spojková sada s dvouhmotou vydržela 150 tis. a nemusíme chodit daleko... Jak dlouho plánuješ to auto provozovat, že píšeš, že každých 150 tis budeš muset měnit spojku? Nechápu :bojim

PS: když se mluví o tisících tak se používá \"k\" a ne \"kg\" ne :myslim;)

[upravil dne 9/2/12 21:32 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...