Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Auto 6800.- tak 2800.-som dal hotovosť a 4000.-evri od spoločnosti essox na 3 roky a preplatím 618.-evri čož si myslím je dobré!?:super

[upravil dne 4/2/12 06:50 od jozefus]

[upravil dne 4/2/12 06:51 od jozefus]

[upravil dne 4/2/12 06:51 od jozefus]

Odesláno

1. psát na netu, jak mám mooooc penízků je hodně slušně řečeno dost velký nerozum.

2. vysypat všechny ty penízky za plechovku, či se kvůli ní ještě zadlužit, pokud není určena k výdělku a nevydělá si na sebe, je hodně slušně řečeno nerozum ještě větší. Stejně tak pokud mám těch mooooc penízků, nechat si rezervu jenom 50tis, zbytek vyházet za auto a ještě si půjčovat.

Odesláno

Už jsem tady chtěl založit vlákno o osobním/rodinném hospodaření, ale ještě jsem to neudělal.

Nicméně:

Pokud máš nějaké úspory, tak za auto dej tak 30% až 50%, zbytek si nechej na byt, dovolené a hlavně \"na horší časy\" - v dnešní nejisté době.

NA AUTO SI NEBER ÚVĚR!!!

Na takové hejly čeká spousta chytráků, přitáhne auto z Belgie, stočí tacho (skoro určitě) a druhý chytrák ti půjčí peníze (jako tomu kamošovi s Oktávkou). A ty budeš platit a platit a v případě, že se něco pokazí (ztráta zaměstnání, nemoc) budeš v průseru.

[upravil dne 4.2.2012 09:11 od P607Olda]

Odesláno

Oldo - asi není co dodat, než :potlesk

ale myslím si, že jen málokdo tu na takové rady bude brát zřetel. Osobní zkušenosti jsou sice bolestnější, ale tak nějak líp přesvědčí, že brát si úvěr na plechovku, která každou hodinu klesá na ceně, je nesmysl. Jak už zmiňoval Oddie - něco jiného je auto k podnikání, které si na sebe vydělá (a bez něj se to dělat nedá). Přepravit se z bodu a do bodu B nemusím v autě za 300 tKč, ale stačí mi k tomu i auto za 50 (nebo se dá být nějaký čas i bez auta - moji rodiče auto neměli nikdy a věřím, že jako dítě jsem cestoval mnohem víc než tací, kteří měli auto k dopravě na chajdu a zpět).

Odesláno

Medvěd: Díky za podporu. Naštěstí to nemám z vlastní neblahé zkušenosti, ale z koukání kolem sebe.

Doma mne naučili šetřit a nechtít víc, než na co mám, a přitom si zachovat finanční rezervu.

Teprve před rokem jsem si koupil první fungl auto, a to na firmu - dosud jen ojetiny. Přitom pracovníkům do firmy kupujeme funglovky už dávno, ale bez výbavy.

Odesláno

Já už jsem těch odstrašujících příkladů viděl taky víc než dost. Chlap, co prodal byt v Praze a odstěhoval se na chalupu, za 2/3 utržených peněz si koupil funglovku, další peníze rozházel za televizi a podobné hovadiny, za dva roky potřeboval udělat čističku za blbých 60tis, které už mu dávno nezbyly, tak si vzal spotřebitelský úvěr, který záhy přestal zvládat splatit, tak prodal s obrovskou ztrátou to auto... během 5 let mu nezbylo vůbec nic. Nebo jiný, v době, kdy stály byty v Praze pod milión se smál, jak jsou ostatní blbí, že je kupují, když on má regulovaný nájem pár tisíc, a koupil si za 600tis auto na leasing, takže plus navýšení leasingu, celkem za auto zaplatil stejně jak za 3+1. Dnes to auto má hodnotu 50tis, kdežto to 3+1 přes 2 milióny, ve špičce bylo prodejné dokonce za 3,5, nájem se mu zvedl několikanásobně, chlap má pár let před důchodem a brečí, že to těžko splácí z výplaty a že z důchodu na to mít nebude, rezervu si neudělal žádnou, a prý jací jsou všichni hajzlové, a jak ho okradli.

Stávající systém a ekonomiky jsou prostě založeny především na lidské hlouposti, na tom, že stáda hlupáků s hlavičkou vymytou reklamami utrácejí peníze, které nemají, za věci, které nepotřebují, a pak z nich platí krvavé úroky. Ať již v lokální míře (splátkové společnosti, spotřebitelské půjčky), nebo v globální (Řecko atd., nás nevyjímaje).

Odesláno

P.S. k tomu druhému odstavci existuje jeden opravdu hezký a výstižný citát o těchto lidech, z kterého pochází jedna věta, celá zní zhruba takto - utrácejí peníze, které nemají, za věci, které nepotřebují, aby udělali dojem na lidi, které nemají rádi.

Odesláno

Stávající systém a ekonomiky jsou prostě založeny především na lidské hlouposti, na tom, že stáda hlupáků s hlavičkou vymytou reklamami utrácejí peníze, které nemají, za věci, které nepotřebují, a pak z nich platí krvavé úroky. Ať již v lokální míře (splátkové společnosti, spotřebitelské půjčky), nebo v globální (Řecko atd., nás nevyjímaje).

Je to bohužel tak ;)

Odesláno

nelze než souhlasit. Půjčovat si na auto a vrážet do něj je naprosto zbytečné ;-) Ale doba je holt taková. Každý chce mít všechno lepší, než jeho sousedi, kamarádi apod. A pak to končí průserem

Odesláno

Ten typ a barva se mi kdysi moc líbil, ale konkrétně tahle šlupka nemá podle mně cenu ani poloviny toho, co za ní majitel požaduje (dobrý tak pro světský nebo ..... však víte)

Odesláno
1. psát na netu, jak mám mooooc penízků je hodně slušně řečeno dost velký nerozum.

2. vysypat všechny ty penízky za plechovku, či se kvůli ní ještě zadlužit, pokud není určena k výdělku a nevydělá si na sebe, je hodně slušně řečeno nerozum ještě větší. Stejně tak pokud mám těch mooooc penízků, nechat si rezervu jenom 50tis, zbytek vyházet za auto a ještě si půjčovat.

Tak jsem to celý udělal nakonec jinak.Byla to teda rychlovka :) Čistě úspory co jsem si šetřil jen na auto byly 70% auta.Tak jsem chtěl něco půjčit aby mi něco zbylo.Měl jsem domluveno, že podepíšu úvěr přímo při převzetí auta.Tak se mi to nějak celý rozleželo.Takže jsem rozbil prásátko co bylo jenom na auto (dovolená a jiné šetříme zase jinde :) a zbytek nějakých 30% byla sice taková půjčka, ale od babičky.Sama říkala nepůjčuj si od banky a klidně řekni mě, vždycky se nějak domluvíme.A tak jsme se domluvili :) .Takže ve finále utracený jen úspory na auto a žádný úroky bankám, nebo někomu.Mohl jsem koupit něco levnějšího to jo, ale auto jsem měl vysněný zatím moc závazků není, tak snad vše zvládnu.

Odesláno

No to je hezké, takže teď jsi vyčerpal veškeré úspory, zadlužil se a máš auto, které bude jednoznačně vyžadovat další investice. Zázraky se totiž nedějí. Tak nevím :myslim

[upravil dne 5/2/12 12:30 od koblih69]

Odesláno

Vím, že se nedějí, samozřejmě jsem se nevycukal do koruny.Něco v rezervě si vždy nechávám.A s přítelkyní umíme přepnout na spořivej režim a zachvilku bude zase našetřeno.Máme dva platy a krom nájmu žádnou splátku.Čili se něco ušetřit dá.Vím, že se může stát cokoli,ale snad ne :)

Návštěvník
Odesláno

Ale tak ho nechte, jsou lidi co si pučej na dovolenou.

Taky jsem si na auto trochu půjčil - a co má jako bejt?

Jsou lidi co složej 10 000,- v AAA a odvezou si auto za 400 000,- a jistě jsou takoví i mezi náma jen se tím tady nechluběj.

Myslím že půjčení od babičky je dobrá volba, jednak babička nebude chtít úroky, zadalší když bude třeba počká se splátkou a za další je možný že nějakou tu splátku odpustí...... je to přeci babička a komu z nás babička, nebo děda občas nějakou kačku nestrčil.

Odesláno

No někdy je to legrace, půjčil jsem tchánovi 20 tis. na 6 měsíců a tahal jsem to z něj 3 roky. Mezi sím každý rok dovolená, nové auto, Měsíční pobyt v USA, ale na vrácení nebylo :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...