stanleyirl Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 lukasvavrinec: Ty si pisal ze si zhavice menil minuly rok... Mozno by stalo za tu namahu ich otestovat. Ked som volakedy mal 206-ku tak som kupil bosch zhavice 4x15eur a po roku dva z nich nefunkcne. Alebo niektore lacne zhavice sa mozu tvarit ako ok ale napr. nenazhavia sa na potrebnu teplotu alebo pri zhaveni sa kontak prerusi... aj taketo som uz videl. Citovat
Brizan Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Tak dneska po dobití baterky jsem nastartoval. Auto krásně točilo ale stejně se mu moc nechtělo. Chytlo to až na počtvrtý a to sem musel docela dlouho točit. Je normální že se mi kontolka žhavení rozsvítí pouze při prvním žhavení a potom už ne? Mám podezření na žhaviče - asi už nebudou úplně v kondici. Citovat
HonzaZ Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Co se týká kontrolky žhavení, tak musíš před dalším žhavením chvíli počkat, jinak se nerozsvítí. Já ještě před startováním teď v mrazech napumpuji balónkem palivo. Ale žhavičky asi také nemám v nejlepším stavu. Motor točí poměrně dlouho, pak chytne, ale pěkně se to hádá. Býval bych je vyměnil už v létě, ale když jsem viděl jaký je k nim přístup, tak jsem se na to vykašlal. Asi budu mít někdy práci pro Petra Strakiho:papa Citovat
Brizan Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Aha tak to bude tím, žhavil jsem hned. Tobě padá nafta že musíš pumpovat? Já si myslím že to jak dlouho auto točí balonkem neovlivníš. Asi si je taky nechám vyměnit, máš ponětí na kolik ta sranda může vyjít? Citovat
adam.bogocz Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Žhavičky NGK je koncová cena cca 500-600 Kč... cena žhaviček ale to nejmenší, protože ta jejich montáž je sebevražda, takže se to taky podle toho účtuje... doma to nevyměníš Citovat
patko79 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 ja si myslím že vymeníš, ak máš na to nervy Citovat
HonzaZ Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Nafta mi nepadá, ale preventivně napumpuji, aby se motor zbytečně netočil než načerpá naftu z nádrže. Náš motor nemá el. podávací čerpadlo v nádrži. Citovat
stanleyirl Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Adam to znie ako vyzva som zvedavy kto zalozi nove vlakno s popisom ako si to urobit doma a sam Citovat
Lada78 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Od Bosche jsou neco malo pres 400kc za kus. Citovat
adam.bogocz Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Ne fakt... psal jsem Přemovi, jestli na to má nějaký fígl... mě to ted bude měnit brácha a ten říkal že to je na vytažení motoru... že prý dostupná je tam jen jedna svíčka, zbytek je tam prý zakopaný... tak nevím Citovat
Brizan Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 néé já se do toho pouštět nebudu, to určitě nechám odborníkovi. Nerad bych něco pos*al. Každopádně všem díky za info o ceně. A určitě mě to nemine protože takto špatně mi to startovalo i vloni. Citovat
Mike407 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Já jsem je nechával měnit loni v Peugeotu. U 406 to je o něčem jiném, ale tady se jim to vážně moc nepovedlo. Každopádně by teď ale měly být v dobrém stavu a i přesto chvíli trvá, než to chytne. Ale zatím vždy napoprvé. HonzaZ: Já bych řekl, že na nastartování by měla stačit nafta, která je ve filtru. A když motor chytne, tak už si to z nádrže natáhne... Nebo se pletu? Citovat
petk Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Tak já jsem pánové dnes nenastartoval po třech dnech neježdění ,mám benzín a baterka točila dobře než jsem jí vymlátil.Jaká může být závada ,auto není v garáži,co může být zamrzlé? Citovat
mira206 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 já mám bohužel také problém se zimním startem.Vím,že už při koupi auta před 2 rokam jsem měl jeden žhavič špatnej,ale letos asi odešel další.Mám najeto 205 tis a původní baterii jsem raději vyměnil za novou,Vartu dynamic ,ale i tak to startuje s potížema.Dlouho musím točit,2x-3x žhavím,prostě tragédie.Parkuji venku pod stříškou a proto jsem dnes vyzkoušel experiment.Dal sem pod kapotu, tam kde je motorek serva fén na vlasy a namířil k palivovému filtru.Po 25 minutách nahřívání v - 15 naskočil na první otočení.Ani se mi to nechtělo věřit,že to takhle pomůže. Před hodinou jsem se vrátil od známého co dělá v Pegeotu v Brně a ten říká,že výměna žhavičů je vopruz na několik hodin,jedna žhavička jde celkem normálně z vrchu vyměnit,ale zbytek se bud posouvá motor na silenblocích a nebo ze spodu přes demontáž turba !! Hmm,tohle se pánům z francie asi moc nepovedlo. Citovat
Judes Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Tak já jsem pánové dnes nenastartoval po třech dnech neježdění ,mám benzín a baterka točila dobře než jsem jí vymlátil.Jaká může být závada ,auto není v garáži,co může být zamrzlé? Pridávaš niečo do benzínu? Kolega prišiel do roboty (do nočnej) odstavil auto a ráno nemohol naštartovať, závada bola zamrznutý benzín v potrubí od nádrži ku motoru. Citovat
stanleyirl Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 To si robis srandu... ze zamrzol benzin??? V tom pripade sa musim opytat v akom pomere bol zmiesany s vodou.. toto som este nepocul... Citovat
King81 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Nazdar borci. Len tak zo zvedavosti. Uz tu niekto na fore riesil utrhnuty zhavic? Citovat
Guest lukasvavrinec Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Tak vcera som vymenil palivovy filter, baterka bola celu noc na nabijacke a dnes opat rovnaky scenar, ale nakoniec sa mi ho asi na 10x podarilo rozkaslat, no ale bol to porod co vam poviem, uz som chcel zase vythaovat startovacie kable, lebo som skoro vybil baterku. potom uz startoval v pohode. Som zvedavy, co bude robit, ked pojdem z prace Skusim pozriet tie zhavice, ale nasralo by ma to, keby neboli dobre, kedze som ich minuly rok menil a viem, ze sa tam davali celkom kvalitne (teda co mi hovoril mechanik:-) Moze byt chyba aj v tych vstrekovacoch?Da sa to zistit diagnostikou? Citovat
adam.bogocz Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Nazdar borci. Len tak zo zvedavosti. Uz tu niekto na fore riesil utrhnuty zhavic? Ahoj, ano v jiném vlákně... sundali v servise hlavu aby to dostali ven... ten žhavič byl nějak přirostlý... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.