Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Také jsem se na ni díval. A teď se Tě zeptám, řežeš s ní Ty? Je manželka schopná ji vzít, nalít olej, řezat a nezranit se a vylít olej😁? U nás by to takto nešlo😁. Moje žena je hodně šikovná, ale takto velkou pilu bych ji raději nedával.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno (upraveno)

No, moje manželka nesáhne na nic, kde se něco točí a může jí to vzít prsty xD Nicméně olej tam naleješ jednou, vydrží dlouho, to bys holt musel kontrolovat. Nevylejvá se. A jestli se zraní... To může i s tou malou xD Tady bych možná řekl, že je riziko menší, člověk to má dál od těla. Na malý prořezy ideální nástroj, já tím beru poměrně často vrbu, aby z toho nevyrostlo hovado, který jsem loni kácel. Ale samozřejmě obavy chápu :)

Jo já teď čtu, na co přesně to chceš využívat. Osobně bych tuhle pilu viděl na větve o průměru aspoň 4-5cm. Na menší je to zbytečně velký 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno
před 20 minutami, VojtouNerCZ napsal:

moje manželka nesáhne na nic, kde se něco točí a může jí to vzít prsty xD

jsem chlap a mám to taky tak , asi nějaká fobie či co--strašně nerad beru do ruky pilu na elektriku (benzín), cirkulu po dědovi sem prodal, abych nemusel řezat..., palivové dřevo kupuju naštípané, je to dražší, ale mám furt 10 prstů... 😉, řetězovku sice mám, ale ani nevím kde je 🙈

Odesláno

Já to chápu. Táta když dělal barák, tak se mu hryzla flexa a o půl centimetru vedle a už by nikdy rukou nepohnul. I přes sebevětší opatrnost se něco může stát. Nicméně já chodím do práce s tím, že jediná chyba a už domů nepřijdu, takže jsem naučený dávat tuplem pozor. 

Odesláno

Radku, o ocasce jsem také přemýšlel. Díval jsem se i na 20V, ale už není jednoruční, a na videu na youtube varovali, že hrozí sklouznutí ruky na pilový břit. Není tam žádná zábrana. Tahle jednoruční se mi líbí více.

Díval jsem se i na videa té prví řetězové aku pily 12V, a řezala pěkně. Kvůli bezpečnosti asi koupím tu malou 12V ocasku

Odesláno

Tady v tom videu to na konci popisuje. Mohl by tam být větší výstupek. Neměl jsem ji v ruce, tak nemohu osobně hodnotit. Když si dáš pozor, určitě se nemůže nic stát. I tak se přikláním k malé 12V.

Odesláno

@Roman BaziShlédl jsem to video... A je to řekl bych nemožný... A jestli řeže někdo pilou zubem od spoda nahoru a proti sobě...tak si koleduje sám o sobě...sám autor tam použil spojení jako kotoucovou pilu...a jestli řeže maflem tak jak tam naznačoval na ty ocasce tak moc recenzi nenatoci.🙈 Spíš to vidím jako lákadlo a pokus o senzaci na pusteni videa... 

Za mě bych se toho nebál...na prorez větvicek to bude stačit...když se k tomu přidá selský rozum a opatrnost tak se uzivatel maximálně skrabne. 

Kolik toho budete dělat? 

Jinak retezovku vždy dvourucni... Nikdy se vám nestane, že si zapomenete místo větve ruku... Pac ji musíte mít na pile. 🙈

Odesláno

tak oni ti na Západě prostě nejsou tak zruční, jako my tady 😉, asi pitomý francouz, co nějaké mínus musel dát...

jako třeba naši auto novináři napíšou, že Rifter je super, ale nedá se s ním jet sportovně 🙈😂

Odesláno (upraveno)

Ja touhle PASA 20LI A1 řežu všechno co mi přijde pod ruce - predevsim palety na zapal, pak prorezavam zahradku, rozrezaval vetsi vetve na kousky :D.... Proste totalni univerzal... Ale je pravda, ze ten drzak vetvi tam nedrzi, vse delam bez nej a proste druhou rukou pridrzuju rezany objekt... Prstů mám stale 20, celých, funkčních.

A dělám to proto, protože jsem vždy liny hledat olej do aku motorovkyx, lit ho tam, pak ho vylevat (protoze lidl aku motorovka uchcava, kdyz se nepouziva) atd...

Upraveno uživatelem h4wk3y
Odesláno (upraveno)
V 26. 8. 2022 at 19:28, Fruktis napsal:

Kolik toho budete dělat?

Moc ne. Prořez asi deseti ovocných stomů, to co manželka neustřihne, uřeže akupilou.

Díky moc za rady, kluci.👍

Upraveno uživatelem Roman Bazi
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem objednal pilku + baterii + nabíječku. Ale pilka nejde. Nezobrazí ani nabití baterie. Nic nedělá. Baterie je nabitá. Nezdá se mi, že by tato baterie byla nevhodná pro tuto pilku. Toto jsem tedy nečekal.

https://www.lidl.cz/p/parkside-aku-pilka-na-vetve-paas-12-a2-bez-akumulatoru-a-nabijecky/p100352102

https://www.lidl.cz/p/parkside-akumulator-4-ah-papk-12-b3/p100346930

https://www.lidl.cz/p/parkside-nabijecka-plgk-12-a3/p100346959

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...