jozosc Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Čaute, už dlhšiu dobu ma trápi, že pri jazde rovno mám volant nakrivo - mierne vpravo. Mám to tak od vtedy ako som auto kúpil. Keď volant pustím, tak ho pružiny natočia tak, že auto ide síce rovno ale volant je nakrivo. Teraz neviem ako mám zistiť, či ten volant niekto zle nasadil na ten tisíchran alebo ho posunuli pri geometrii? Vďaka za pomoc Citovat
koblih69 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Problém vzniknul asi při geometrii, taky se mi to stalo takže jsem to hned reklamoval. Jsem na to hodně alergický. Samozřejmě se to dá i přesadit, ale já bych to zavezl na geo a nechal srovnat. Citovat
jozosc Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 ok, a keď by som ho dal zrovnať na geometrii a bol by napr. zle nasadený po demontáži volantu, tak by nebol problém napr. pri vypínaní smeroviek? Citovat
koblih69 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 No ono to na volantu má svoje úskalí. Jednak je to přesazení hodně hrubý - takže to bude vždycky trochu nepřesně a jedna tam je kabeláš od bagu, klaksonu.. Bag sundáš, ostatní zůstane na místě, ale taky se může stát, že při nepozornosti natrhneš kablík bagu a neštěstí je na světě. Citovat
Edison Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Taky bych preferoval nastavení polohy volantu správným seřízením geometrie. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 vidím,že chceš přesazovat volant--nedělej to:bojim běž zpátky do servisu a reklamuj tu geometrii, technologický předpis hovoří před započetím geometrie zablokovat volant přípravkem v přímé poloze. Tys zaplatil za něco, co nebylo zhotoveno podle předpisů, chápeš to?? Citovat
jozosc Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 ozzy56, ja som s tým krivím volantom už auto kúpil. Zajtra môžem vyfotiť to natočenie. Ešte som zistil, že bag tam akosi nieje, čiže možno aj volant zhodili ale podľa toho čo píšete skôr asi nie. Mne išlo hlavne o to, že či potom nebude problém s tými pružinami, ktoré vracajú volant dorovna a tiež či nebude problém s vypínaním smeroviek. Citovat
koblih69 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 S vracením směrovek to nesouvisí PS: o kolik stupňů to sakra máš, že se tkahle ptáš? [upravil dne 29/1/12 20:43 od koblih69] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Jeď na geometrii, muže být ohnutá spojovačka, muže být křivá zadní naprava, prostě tam zajeď a nech to srovnat, komplet předek i zadek. A pak nevim odkud máš že volant vracejí nějaké pružiny. Volant se vrací jízdou, právě správnou geometrií. Jedině u některých citroenů vracelo volant servo a to i když jsi stál na místě Citovat
jozosc Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 Fuu, zajtra odfotím, ja sa nevyznám, tak sa radšej pýtam Citovat
Krupo Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Par geometrii som spravil, takze z vlastnej skusenosti viem, ze ked zaaretujem volant do stredu, vzdy po geo som ho mal mierne napravo, takze prisla klasika: odratat pol zavitu na cape na jednej strane a pridat na druhej. Bolo to na kazdom aute, ktore som mal tu cest robit. A nebolo to len mojou neobratnostou, proste taky bol vysledok i skusenych mechanikov. A ano, moze to byt urcite aj ohnutou spojovackou, tehlicou, hocicim na naprave. Tisichran by som nechal na pokoji ako hovori kolega, ma vacsi uhol pootocenia a na vycvaknitie aibragu treba grif. Takze by som to nechal skontrolovat rovno a geometrii, ked bude vsetko v poriadku, tak ti to spravia za 5 minut. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 ano, jasně, ale po geometrii se jde auto projet,aspon po place (kde to jde), aby šlo vidět, jak je na tom volant v přímém směru...,nemůže vyjet ze servisu s volantem ,,nakřivo\'\':myslim, to je jasná chyba mechanika Citovat
Krupo Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 ano, suhlasim. Situacia sa zmeni, ak sa vymenia disky. Kompenzacia obvodoveho hadzania a nasledna geometria na predchadzajuce disky je v tom pripade v pytly. A problem je na svete. Mozu to robit i pneumatiky, ktore na aute byt mohli, ale su prehodene. [upravil dne 29/1/12 23:31 od Krupo] Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Ahoj, mám podobný problém, tiež ho mám mierne doprava, tiež som tak auto kúpil. 306 ono, auto mi netiahne nikam, všetko je v porádečku, ale volant je vychýlený cca 10° doprava, nehovoriac o tom, že ma to sere po dialnici a tak Môžete mi povedať, koľko dukátov to +- vyjde? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Ja ho mam taky malinko doprava, ale to prej každej :D:D Jinak Geometrie komplet přední zadní náprava v ČR stojí od 300 do cca 600kč Citovat
koblih69 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Cena geometrie začíná někde od cca 500,- , běžně 600 - 800,- ve značkovém servisu víc... Osobně doporučuju se na to vykašlat, pojezdit na těch zimních cestách a udělat to pěkně na jaře třeba po přezutí na letní kola. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.