Roman Bazi Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 Prosím o pomoc. Mám doma dvě auta Dickie Flippy, dostal jsem je už jako použité. Jedno jezdilo skvěle, druhé nejezdilo, to bylo na náhradní díly. To první přestalo jezdit. Měl jsem to u kamaráda, a ten říkal, že jsou špatné krystaly. Je to známá Německá firma, a tak si myslím, že by to snad mohlo jít opravit. Pokusil by se o to někdo, nebo nevíte o někom, kdo to dělá. Musel bych pak koupit baterku, nevím v jakém je stavu, taď ji dobíjím. Citovat
v.mira Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 RC modelum aut se venuji nekolik let.. todle je hracka, takze stim mnoho udelat nejde.. co to dela/nedela ? zminoval ses o krystalech.. to jsou soucastky ktere maji na starost na jake frekvenci model bude fungovat, jedna cast se da do vysilacky, druha do prijimace v aute, samozrejmne museji mit oba stejnou frekvenci.. Citovat
Roman Bazi Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 Přestalo reagovat, vůbec to nic nedělá, dobii baterku, dám ji tam a nic. Vím že je to hračka, ale doufal jsem, že by se součástky někde objednaly, nebo sehnat servis, kde to opravují. Je to velká firma, tak by servis měla mít zajištěný, ale nic jsem zatím nenašel. Citovat
v.mira Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 aha, tak to muze delat cokoliv.. vysilacka, prijimac signalu v aute.. (jenze tydle hracky maji vetsinou veskerou elektroniku jako jeden spolecnej modul, takze nejaka vymena asi nepripada moc v uvahu) .. nejjednodussi cesta by byla asi vymenit ty krystali, ale nevim jestli jsou vubec menitelne.. ? Citovat
Roman Bazi Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 Ten kamarád říkal, že se samostatně měnit nedají. Nevím jak to funguje, nerozumím tomu, ale myslel jsem si, že těch kryslalů je tam více, a kdyby jeden umřel, tak by to ztratilo některou funkci, a například by to jezdilo jen vpřed, a vzad ne. Jestli mě rozumíš. Citovat
koblih69 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Špatné krystaly? Tak asi jedině vypěstovat nový ne http://www.mall.cz/pokusy-hracky/albi-krystaly-clementoni?v=465523 No otázka je jestli má nějakej smysl se tím zabejvat. Pokud by to bylo moje tak jo, ale že by to mělo smysl někomu dávat, navíc kupovat baterku ( ts se dá asi sehnat docela levně ). Každopádně zrovna krystalem to asi nebude, ale předpokládám, že by se z těch 2 dalo jedno auto udělat. Citovat
v.mira Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 nene.. jeden krystal je ve vysilacce, druhy v aute.. museji mit stejnou frekvenci ( u hracek vetsinou 27,xxx mhz) .. a na tom kanalu spolu komunikuje vysilacka-auto.. (kdyz by se sesli dve auta se stejnou frekvenci, coz se nam stavalo hlavne na zavodech, tak si mohl svoji vysilackou ovladat svoje a jeste to dalsi auto. ) http://www.mz-racing.net/p686-7684279-krystaly-xbpro-c-10-27-195mhz-am-1-par/ takle nejak to vypada.. pro predstavu.. takze jestli odesel jeden z nich, tak to proste nema sanci fungovat, bud auto nebo vysilac je mrtvej z hlediska signalu Citovat
Roman Bazi Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 koblih69 - super, koupím, naklonuji, a budou nový, a budu jezdit:D:D:D Tohle auto stojí nové asi 1400, takže bych byl ochotný do opravy něco investovat. Taky jsem si myslel, že by mohlo jít ze dvou udělat jedno. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Hele a nemuže být jen na jedny straně prostě mrtvá baterka? Citovat
Roman Bazi Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 Obě auta mají frekvenci 40mhz, mám dva ovladače a oběma šlo jedno auto ovládat. v.mira-- ten krystal by tam nešel nějak napájet? Citovat
Roman Bazi Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 Radek Hurvajz -- pokusím se to nějak zjistit, zatím nevím jak:myslim Citovat
v.mira Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 tak pokud fungovali oba, a nereaguje auto ani na jeden, tak bude chyba v aute.. pokus se z toho sundat tu kapotaz a vyfot to.. nejdriv zkus ale jiny baterky do auta.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Pokud je tam Accu pack tak ho alespoň změř voltmetrem, nebo ho klasicky zkus nějakou žarovkou adekvátní hodnoty, a to ja v autě tak ve vysilači, potom teprve bych začal podezírat elektroniku Auto ma vypinač nejspiš, po zapnutí vypinače sebou u techhle hraček většinou škubli motory, cca 1sec. to neudělá?? [upravil dne 29/1/12 18:53 od Radek Hurvajz] Citovat
koblih69 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Obě auta mají frekvenci 40mhz, mám dva ovladače a oběma šlo jedno auto ovládat. v.mira-- ten krystal by tam nešel nějak napájet? Krystal tam samozřejmě napájet jde, stojí pár korun a je to běžná součástka. Citovat
Roman Bazi Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 Tož -- baterka je pack, tu se mi podaří proměřit asi až zítra, voltmetr nemám u sebe. po zapnutí vypínače sebou motor neškubne, bohužel si nepamatuji, jestli někdy dříve škubl. Citovat
Péťa Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Já tam krystal nevidím. Kdo ví, jak to mají naladěné Citovat
koblih69 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Já ho taky nevidím každopádně mi to připomíná moje mládí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.