Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Na to se nedá říct... než... ufff. Málem jsem se pos... a pob... místo fahrera...

btw... to nepatří do srandiček... spíš do nehod... co se naštěstí nestaly...

Odesláno

Je fak, že já se svým stylem jízdy bych zavětřil problém a zatavil za tím náklaďákem. Ale tenhle \"Dáreček\" se podruhé narodil. :myslim

Odesláno

Je to fakt štěstí ale co občas vidím na silnicích .. myšky , kličky , bez blinkru , natlačení na zadní část vozu apod.. To je i na mne jakožto trochu slušného řidiče moc velký kafe :roll

Odesláno

nezastávám se zrovna tohodle debila, to bylo už extrem ale celkově se nedivte že se vám kamionáci lepěj na prdel když jedete pomalu, jenom si to zpočítejte, on může jet maximálně 89, víc ho to nepustí i kdyby chtěl, s osobákem můžete jet klidně i 140 v pohodě, nejste vázáni aetrem který vám nařizuje jak můžete jezdit, může jet maximálně 10 hodin denně, a to pouze 2x v týdnu jinak 9, za těch 10 hodin ujete maximálně 890 km, logickej počet :) když ho bude brzdit a pojede pouze 80km/h ujete pouze 800 km, a to už je znát o dost, a může to být oněch 90 km co mu chybí do vykládky, a pak nadáváte že nemáte zboží který mělo přijít už včera, jenomže ten řidič nemůže těch 90km dojet a musí 9 hodin bez hnutí auta stát.... jak píšu neobhajuju blba nahoře, reaguju spíš na příspěvek slipknota.... a myškám a předjíždění bez blinkru, za to si taky můžou osobáci samy, když kamion dojede pomalejší, opět nastává problém s časem, a když vyhodí blinkr, co udělá osobák, přidá aby se nasral vedle něj, aby ho náhodou nedzržoval těch 60sekund co bude předjíždět, takže jemu nezbyde nic jinýho než to tam bez varování poslat jinak se pořád bude plahočit za tím pomalejším protoč v ČR ho nikdo nepustí, i v Maďarsku kdykoli jsem vyhodil blinkr bez problemů mě pustily, nikdo nic nenamítal, neblikal ani netroubil, to samý v Německu...

Odesláno

wooody , tak bacha já z kamioňáků mám respect a když vidím že špichá , tak ho pustím nebo přidám na plynu , osobně jsem náklaďák neřídil ale pár krát jsem mohl si sednou na místo vedle řidiče takže vím co to trochu obnáší ... Spíše říkám ať lidí neblbnou zbytečnostma a jezdit opatrně ;)

Odesláno

víš wooody, mě dokáže naštvat, proč se vždycky předjížděj do kopce s minimem rozdílu rychlosti jednotlivých souprav. Jeden 89 a druhej 90. Bych je zabil, prvního, že mu trošku nezpomalí a druhýho, kterej se sere dopředu do prudkýho kopce, mluvím hlavně o silnici A17 z DD nach Aussig

Odesláno

No Wooody, s tím omezením rychlosti bych byl asi opatrný. Jedu 90 na silnici kde je povoleno max 90 a předjíždí mě kamion odhadem tak 110. A podotýkám - není to výjimka.

Odesláno

ano to už je ale demence lidí, většinou si všimni značky, maj tam PL co se táhne do kopce 80 a když ho začneš předjíždět tak přidá....

já spíš mluvim o osobákách který jedou 85 a když je dojedeš uberou na 75 a nejlíp ještě na šouce, a pokud na dálnici, a ty je začneš předjíždět tak ti přidaj.... a mylej si zkurvenej kamionak at si to užije atd atd

třeba já v kopci začnu předjíždět až když je za mnou někdo v dáli nebo vůbec a rychlost je minimálně o 5km/h

[upravil dne 21/1/12 21:12 od wooody]

Odesláno

woody: naprosto s tebou souhlasim, ale - přesně takhle sejmul tátu v Táboře při příjezdu ke kruháči u Tesca jak se spojujou pruhy kamion,kterej jel z vedlejší - nedal mu přednost, nereagoval na tátovo troubení a bez blinkru mu jen zahoukal, vytlačil ho do protisměru kde jel jinej kamion, táta to strhnul spádky pod ten kamion, ten ho zachyt tou ližinou na návěsu přesně mezi dveře spolujezdce a blatník a táhnul ho takhle pod sebou několik desítek metrů!!! Poicii pak řek že chvátal, že nestíhal vykládku a že prej dal tátovi dostatečně najevo že mu přednost nedá, takže si za to může sám...chudák naše 405 -táta byl naštěstí v pořádku...takže všechno u kamioňáků s rezervou.

Odesláno
No Wooody, s tím omezením rychlosti bych byl asi opatrný. Jedu 90 na silnici kde je povoleno max 90 a předjíždí mě kamion odhadem tak 110. A podotýkám - není to výjimka.

ano ale to už je něco jinýho to už je idiot za volantem s magnetem na čitle tachografu, tudíž mu nefunguje rychloměr a tím pádem i omezovač... to už je o demenci lidí, a debila potkáš jak v osobáku tak v kamionu, to samí jak napsal zoso, to už je o demenci.... jenom řikám že ne všichni jsou stejný.... a že neni třeba jim dělat naschvály jako 70% v čr, poslat to před ně na kruháči aby je nezdržel o 20 vteřin a neuvědomujou si že maj 40 tun

Odesláno

hele woody jak si tu zmínil polský náklaďáky - určitě máš taky zkušenosti z polských silnic -ale to neni jiná liga - to je jinej sport...:D

zkušenosti nepřebiješ. Neschvály nedělám- ale mam respekt - právě kvůli těm 40 tunám..

[upravil dne 21/1/12 21:45 od ZoSo]

Odesláno

jj v polsku povolených 70 po šousce, silnice velká sotva na jeden osobák a polskej idiot proti tobě s kamionem 90 a ani nemá snahu brzdit.... taky koukněte na zrcátka polskích řidičů..... a do polska už mě nikdo nedostane

Odesláno

Mo.. tam je normální, že se ve dvou pruzích jezdí ve třech proudech.. A nemaj s tím extra problémy. Jak říkám.. je to tam normální.. Jen my si na to nějak blbě zvykáme... Zase se u nás dělaj jiný prasárny...

Odesláno

Woody, kamion je velkej a tak je prase za jeho volantem tak nějak víc vidět. Už jsem tu několikrát zmiňoval, že mi obecně chybí pocit, že dnes je profesionální řidič skutečným profíkem. Možná to je i tím, že řidiči jsou zaměstnavateli \"tlačeni\" k porušování i těch nejzásadnějších pravidel bezpečné jízdy - z mého pohledu jde ale hlavně o problém s vyježděností a praxí. Pamatuju si dobu (a jistě mnoho dalších pisatelů zde na fóru), kdy si Cčko udělal kluk v rámci předvojenské přípravy - následně pak minimálně 80% těchto branců mělo na vojně přidělenou techniku a funkci řidič. Někdo jezdil víc, někdo míň - ale dá se říct, že aspoň základy dostal každý. Po vojně - když chtěl jít mlaďas jezdit - O.K, šup s ním na Avii rozvážet limonády nebo jako mého bývalého spolužáka na Tatru do lomu (od rypadla k haldě tam a zpět). Až se borec trochu otrkal (třeba po roce) mohl na doporučení garážmistra přejít na Lízu a začít jezdit trochu dál než kolem komína. Protože k získání Ečka stačil rok potvrzené praxe, měli ho všichni už na konci vojny a tak nebyl problém, opět na doporučení garážmistra začít tahat za Lízou i káru (to už jsme ale většinou ve třetím roce praxe u ČSAD + 2 roky ZVS, tzn. někde kolem 23 let věku). Teprve po delší praxi bez nehod mohl řidič požádat o umístění k TIRákům (většinou se na to místo čekalo) a jezdit nejprve na východ (NDR, H, RO, BG) a až po několikaletém prověření mohl být vyvolen a jezdit po celé Evropě - to ale byla elita. U autobusů byla postupka velice podobná - nejdřív linka kolem komína, pak třeba nějaká dálka typu Praha - Rumburk a zpět a teprve vyvolení šli na zájezdy a elita mohla i cizinu. To, co dnes potkáváme za volaty mnohatunových kolosů jsou kolikrát 20ti letí cápkové s mlíkem na bradě (typicky HANZALÍK), kteří na silnici vystupují čistě z pozice síly (buď mi uhneš, páprdo - nebo smolík, mně se nic nestane). Provoz na silnicích je silně přehuštěný a ani 40ti tunová kupa železa nikomu nedává právo kohokoli tlačit ze silnice - i kdyby mu mělo ujet deset trajektů. Předjíždění do kopce zmíněné Punkáčem je taky nešvar, kterej vidím jen v ČR - v Tebou zmiňovaném Deutschlandu by si totiž žádnej tirák netroufl předjíždět jinýho x km, jak to často vidím třeba na D1, páč by dostal od místních polišů takovej flastr, že by na něj makal ještě zbytek měsíce.

Taky se živím volantem a netvrdím, že všechno dělám úplně košer, ale z chování některých dementů za volanty mám celkem oprávněnou hrůzu (a je mi jedno, zda řídí Audinu, polorozpadlýho žigula, dodávku, kamion nebo patrovej bus - všude bohužel jsou v počtu nemalém).

[upravil dne 21/1/2012 21:58 od Medvěd]

Odesláno
....

já spíš mluvim o osobákách který jedou 85 a když je dojedeš uberou na 75 a nejlíp ještě na šouce, a pokud na dálnici, a ty je začneš předjíždět tak ti přidaj.... a mylej si zkurvenej kamionak at si to užije atd atd

A do toho atd atd počítáš i kamioňáky, co si po CB řeknou, že se na dané trase neměří a pak jedou těch 89 i přes vesnice, a když v té vesnici dojedou osobák, co ubral na 60, najedou mu metr za zadek a trouběj? Jen pro pořádek...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...