maraaa Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Ja nejvic natankoval necelych 72, pres 72 jsem se nikdy nedostal... Tankuju vzdy do vypnuti pistole... A nejezdim uplne total na vypary, asi tam jeste nejaka mini-rezerva vzdy byla Data jsou tady: https://www.spritmonitor.de/en/detail/558967.html Citovat
klakson23 Odesláno 13. květen 2016 Odesláno 13. květen 2016 nejvíce jsem natankoval 72,5l dojezd ukazoval 40km Citovat
puq Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 dik za info, mozno tiez kebyze som pockal este chvilku tak to vypne len som bol trochu prekvapeny Citovat
plastick Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 Já tankoval včera, před tankováním dojezd 70km, natankoval jsem do cvaknutí pistole a na stojanu svítilo úctyhodných 70,3L. Ta částka pod tím byla taky úsměvná Citovat
Ladislav 78 Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 Určitě není dobré dojíždět nádrž až skoro na dno. Takové pokusy bych raději nedělal. Hrozí poškození katalyzatoru. Citovat
jarda20 Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 můžeš vysvětlit, kde je problém ohledně poškození katylýzatoru, díky ..... Citovat
Ladislav 78 Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 Každé nepravidelné zásobování palivem hrozí poškození vstřikovacího a antiemisního systému . Pokud někdo natankoval, jak se zde píše, 72 litrů a nádrž má obsah zhruba těch 72 litrů tak to zanmená že tam mohlo být tak maximálně 2 litry paliva ale klidně i jen třeba 0,5 litru. Až by nafta došla úplně tak se zavzdušní palivový okruh a je potřeba ho odvzdušnit (je to popsáno v návodě) a taky by se měl vyměnit palivový filtr - pravděpodobně došlo k nasátí usazených nečistot. Je to samozřejmě jen můj názor a každý si může tankovat kdy chce ale podle mě se jedná o zcela zbytečné riziko. U nás je benzinka snad v průměru každých 15 km takže dojít palivo, pokud se o to člověk opravdu nesnaží, nemůže nikomu. Zvlášť 508 na to upozorňuje opravdu důkladně - opakované hlášení palubního počítače, hladové oko u palivoměru a informace o dojezdu. Citovat
plastick Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 No, nechtěl jsem zde rozvířit diskuzi, mělo to být spíše pro pobavení :-) Raději mi řekněte, jak se Vám řadí, mně to přijde asi jako nejhorší věc na tomto autě... Citovat
Ladislav 78 Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 Občas si nejsem jistý zda tam mám dvojku ale jinak si nemohu stěžovat. nastavení spojky mi přijde dobré. Citovat
plastick Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 Mně to připadá, že to řazení jde velmi ztuha, člověk musí hrozně pomalu a i tak to tam tlačí. Možná už špatně rozepíná spojka, nebo nevím, ale mám měněný oej v převodovce, tak bych čekal zlepšení... Citovat
HonzaZ Odesláno 20. květen 2016 Odesláno 20. květen 2016 Nevím, ale s řazením nemám problém. Samozřejmě, proti koncernu je trošku gumovější, ale to je v podstatě vlastnost všech manuálních převodovek Peugeot. Citovat
loque Odesláno 21. květen 2016 Odesláno 21. květen 2016 Mňa by zaujímalo to nasatí usadenín pri vyjazdení všetkého paliva, dieselová 508 má v nádrži nejakú vrtulu, ktorá po tankovaní mieša aditívum eolys s naftou, tak minimálne vtedy, ak nie pri samotnom tankovaní už príde k rozvíreniu prípadných nečistôt, takisto počas jazdy sa obsah nádrže prirodzene premiešava, tak neviem či sa vobec nejaké nečistoty možu vo vačšom množstve usadzovať v nádrži, ak sa mýlim tak ma opravte. Takisto si myslím že po vyčerpaní paliva stačí natlačiť pumpou palivo do okruhu, ak auto nemá podávacie čerpadlo v nádrži a nemal by byť problém pokračovať v jazde, ak samozrejme niekto po minutí paliva sa nepokúša ešte stoj čo stoj štartovať s prázdnou nádržou, lebo asi to by mohlo motoru a jeho súčastiam najviac uškodiť. Citovat
Milhaus65 Odesláno 21. květen 2016 Odesláno 21. květen 2016 S tím poškozením emisního systemu - chudá směs paliva hoří vyšší teplotou než správná nebo neshoří vůbec a nespálené palivo může shořet ve výfuku. Citovat
loque Odesláno 23. květen 2016 Odesláno 23. květen 2016 Tiež som bol so 406tkou nadmieru spokojný a slúži mi stále, ale jednoducho už má svoj vek, bohužial Také autá sa už dnes nevyrábajú a myslím si že hladať auto s rokom výroby okolo 2000 dnes nemá zmysel, ak ho chcem používať viac ako nejaké 2 roky a hlavne s nim jazdiť aj dlhšie trasy, lebo nájsť nejaké v slušnom stave je čím ďalej tým vačšie sci-fi... Citovat
caligula Odesláno 23. květen 2016 Odesláno 23. květen 2016 (upraveno) Tak ja som natankoval pred pár dňami 73,05l. A ešte by sa tam určite vošlo. tých 72l je približne, tak píšu aj v manuáli. Napríklad do 307 SW som natankoval cez 63l a objem nádrže je 60l. A usadeniny, verím VIFu a palivovému filtru a ostatné že spáli motor, prípadne tam dám TEC na prečistenie palivovej sústavy Upraveno 23. květen 2016 uživatelem caligula Citovat
Dodo1976 Odesláno 23. květen 2016 Odesláno 23. květen 2016 Jj, objednal jsem se na příští sobotu do Olmiku, do autorizovaného servisu, tak snad tam něco najdou, aby se to vyřešilo... Pak dám vědět :-) Tak jak to dopadlo? Pokuď to je hlučný jen na určitý převody tak je něco s převodovkou? Citovat
gu-staff Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Já mám zkušenost veskrze dobrou. Auto má 84.000 najeto, měněny jenom 1x destičky, olej, filtry a dolívány ostřikovače, jinak vše origo (včetně pneumatik). Všechno funguje, auto má pořád odpich i plně naložený, je pořád hezký (v porovnání s dnešní produkcí). Teď bylo na servisce v 82.000, všechno je ok, FAP jako z alabastru. Možná jsem měl štěstí na kus, ale nemám, co bych vytknul. Možná trochu nepřesný řazení, ale na to si člověk zvykne, teď už to nevnímám. Žádnou extra péči mu nedávám, meju ho jenom, když už nevidim ven a pro bordel nenajdu pedály a tankuju Vervu. Jinak ani ťuk. Citovat
veldik Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Ahoj, ja mám niečo cez 90.000km, vymenenú kľučku spolujazdca, vymenenú jednotku rádia a navigácie a zajtra ma čaká výmena automatickej prevodovky. Snáď potom nastane pokoj a už budeme len jazdiť. Drobnosť typu už 2x odlepenej gumenej lišty nad 5. dverami ani nespomínam. Inak výkon, pohodlie a spotreba sú OK. Citovat
maraaa Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Ahoj, proč měníš automatickou převodovku? Jaké máš příznaky problémů? Měnil jsi v ní olej? Díky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.