Přejít na obsah

gu-staff

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

Vše od uživatele gu-staff

  1. Tak jen doplňuji: po dvou letech konečně přišli v servisu na příčinu. Chyba byla v BSI jednotce. Po výměně už ok (10.000 Kč). Jen jsem čekal dva týdny, až spárujou klíčky. Myslel jsem, že mne omejou...
  2. Ahoj, už jste někdo vyměňoval žárovku denního svícení? Tu, co je nad mlhovkou? Já se dostal do fáze: Sundanej kryt před kolem, vyndaný těleso, a teď bych měl dle manuálu odpojit kabel (nejde) a vyndat žárovku z patice (nevim, jestli se musí vyndat ten kabel, ale s nim žárovka vyndat nejde). Nerad bych něco zkurvil, do servisu se mi s tim nechce z důvodu chlapský ješitnosti...:-/
  3. gu-staff

    Koberečky

    Jak jsem psal výše, nedoporučuju origo Peugeot. Normální aušus. Do Corsy jsme kupovali na jaře koberce od autokoberce-online.cz a zatím spokojenost. Jsou to tlustý, pořádný koberce, lze vybrat barvu obšití i případnou výšivku, dobře se luxujou (brali jsme žebrovaný).
  4. Tak nastaly tepla a je to tu opět. Auto celý den na slunci na chatě, odpoledne odemknu a ihned to bzučí (ještě před nastartováním). Poté to samozřejmě bzučí celou cestu. Má to stoprocentně souvislost s centrálem a dětským zámkem na zadních dveřích, protože ten se po určité době (pár kilometrech) vypne a nejde znovu zapnout. Také se ozývá cvaknutí od levých zadních dveří, které zní stejně jako když se zamkne auto po rozjetí (to je ale už v té době zamčené). Jsem domluvený se servisem, že jakmile se to vrátí a budu poblíž, ihned k nim zajedu, aby to viděli (resp. slyšeli), protože jinak nemají moc možností s tím něco dělat. Tak poreferuji jak to dopadlo.
  5. gu-staff

    508 - skúsenosti.

    Já mám zkušenost veskrze dobrou. Auto má 84.000 najeto, měněny jenom 1x destičky, olej, filtry a dolívány ostřikovače, jinak vše origo (včetně pneumatik). Všechno funguje, auto má pořád odpich i plně naložený, je pořád hezký (v porovnání s dnešní produkcí). Teď bylo na servisce v 82.000, všechno je ok, FAP jako z alabastru. Možná jsem měl štěstí na kus, ale nemám, co bych vytknul. Možná trochu nepřesný řazení, ale na to si člověk zvykne, teď už to nevnímám. Žádnou extra péči mu nedávám, meju ho jenom, když už nevidim ven a pro bordel nenajdu pedály a tankuju Vervu. Jinak ani ťuk.
  6. gu-staff

    Koberečky

    Já kupoval origo v Peugeotu a už to neudělám....po cca půl roce (6.000 km) se začala odlepovat ta vrchní vrstva, co vystužuje u řidiče plochu pro nohy u pedálů. Aušus.
  7. No ono je blbý, že v servisu to samozřejmě nenastane, protože to dělá jen nepravidelně (třeba dneska), a diagnostika nevyhodila nic. Ale má to rozhodně souvislost s bezklíčovým systémem odemykání (a vysokou venkovní teplotou), protože zvuk začne již při odemknutí auta a při zmáčknutí vnitřního tlačítka pro zamykání/odemykání dveří je slyšet krátké velmi silné zabzučení před tím klasickým zabzučením, značícím zamknutí/odemknutí. Docela mně to sere. Obzvlášť mám strach, že se to třeba nějak vyhrotí a auto nepůjde zamknout, nebo nastartovat třeba v Itálii, nebo v jinejch dálkách, kam se chystáme. Je to normální bzučení jako nějaký elektrický motorek....Zkusím ještě jiný servis, a ať se zeptají u výrobce co s tím. Prostě bez nalezení závady neodjedu. Takže zřejmě neodjedu vůbec ;-)
  8. Mně to dělá celou dobu, po kterou je nastartované auto. Včera zase. Bohužel to dělá jen někdy, takže to nemám v servisu jak předvést. A otevření a zavření schránky nepomáhá, jen je bzukot při otevření hlasitější.
  9. gu-staff

    Brzdové destičky výměna

    Já po výměně v Peugeot servise mám najeto cca 16 t. a už jsou jen na 40%. Docela vopruz. Je pravda, že nejezdim jako děda v klobouku, ale zase nejsem typ brzda-plyn.
  10. Ahoj, v těch parnech (cca 40 stupňů na teploměru) se mi dvakrát stalo, že po nastartování se začal ozývat slabý bzukot z prostoru té malé schránky vlevo dole u řidiče, kde je přihrádka na klíč (když dojde baterie v bezklíči) a jiné čudlíky. Neustále sílil, po vypnutí motoru ještě chvíli trval a pak přestal. Diagnostika nic neukázala, žádná kontrolka nesvítila, auto jelo jako obvykle. Bzukot zněl jako nějaký ventilátor, z venku nebyl slyšet vůbec, v kabině poměrně dost. Máte nějaké tipy, co by to mohlo být?
  11. gu-staff

    Nejde zavřít haubna

    Vyřešeno. Vadil tam konec pružiny, která zavírá/otevírá hlavní zámek. Z nějakýho důvodu se posunula o pár milimetrů dopředu, takže už bránila očku v tom, aby vklouzlo do samotného zámku. Každopádně díky za pomoc.
  12. gu-staff

    Nejde zavřít haubna

    Jo jo, tahal jsem, zkoušel jsem všechny známé triky, co znám z předchozích aut. Nevím si rady. Asi pojedu poprvý do servisu s poruchou. A zrovna takovouhle...:-/
  13. Zdar pánové, dnes jsem dolíval ostřikovače, a nejde mi zavřít kryt motoru (haubna). zavře se jen na bezpečnostní pojistku, ale nejde domáčknout do úplného zavření....Setkal jste se s tím někdo? Jak to řešit? Díky za každou radu...
  14. Mně to dělá taky, na autě 3 roky starym. Ale zásadně při řazení z 5. na 6., a tak cca jednou za 20 přeřazení. Zvykl jsem si a neřešim. Pocitově to působí, jako by se něco někde "zahltilo", nebo ucpalo. Se spojkou to podle mně nemá nic společnýho (ale jsem laik, takže...).
  15. gu-staff

    Koberečky

    Já taky doposud měl origo, ale už bohužel odešly. Gumový nechci, zase takový bordel si obvykle do auta nenanáším, že by to nevyřešil lux. Zkusím ten tip od Neppa, ale v nabídce mají jen pro 5tidveřák. Tak se jich optám, zda mají i pro kombi.
  16. Ještě o jeden tip bych vás dnes požádal a to o nějaký obchod s látkovými koberečky. U řidiče se už prošoupal skrz, a i když je jich na e-shopech dost, přece jen bych uvítal, kdyby měl někdo z vás konkrétní zkušenost a doporučil. Nechci, aby mi pak přišly poštou čtyři kapesníky, který se za měsíc úplně rozpadnou. Předem díky za tipy.
  17. Zdarec, dnes jsem v myčce krátil čas poslechem radia při vypnutém motoru, a blikla mi výše zmíněná hláška, přičemž se radio vypnulo....Znamená to, že třeba slábne akumulátor, nebo co?
  18. gu-staff

    Brzdové destičky výměna

    Já měnil v 55.000 km předek i zadek, prý by to ještě pár tisíc vydrželo, ale byly před smrtí....Je pravda, že na dálnici to dost často valíme 170 a víc (jezdíme rádi do zahraničí). A znáte to, jedete v pravym, a za zatáčkou narazíte na závod kamionů, jeden 90 km/h, druhý 92 km/h, takže brzdy ze 170 na 90, takhle párkrát za cestu a chápu, že dostanou desky docela zabrat. Ale úplně stejně jsem jezdil s Focusem, a takový popraviště destiček to nebylo, měnil jsem cca po 90.000.
  19. gu-staff

    Brzdové destičky výměna

    omg to jsi byl v Mercedesu? :o Spíš u zlodějů...:-/
  20. gu-staff

    Vibrace - puštěná klima

    Jinejma slovama se na to mám vy.... a neřešit to.
  21. Začal jsem používat klimatizaci (koupili jsme loni na podzim a zatím nebyl důvod), a při zastaveném autě jsou cítit při puštěné klimatizaci zřetelně větší vibrace. Po vypnutí klimy zmizí. Je to normální? Ne, že by se auto úplně klepalo, ale prostě hned víte, že je klima v běhu...
  22. gu-staff

    Montáž alarmu Jablotron

    Nakonec jsem se na to vybodl...aneb - jak píše koblih69...
  23. gu-staff

    Kam si dáváte mobil ?

    Telefon v autě nevytahuji - BT funguje krásně. Teď před dovolenou jsem koupil držák kvůli tomu, že budu používat tel. k navigaci. Vybral jsem typ s přísavkou na okno a husím krkem, který se dá \"nakroutit\" všemi směry. Bohužel, pokud není držák opřený o palubku, při jízdě se nehorázně třepe (ve městě - na dálnici to asi bude jiné...). Takže tento typ nebrat...
  24. gu-staff

    Brzdové destičky výměna

    Domanský Černý Most - přední + zadní origo - cca 8.000 Kč...se mi protáhl úsměv...
×
×
  • Vytvořit...