Přejít na obsah

maraaa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    140
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2013

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha 3
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

maraaa's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

14

Popularita

  1. Tak nová baterie vyřešila všechny problémy, kontrolka světel už nebliká Původní baterka vydržela skoro 6 let hlavně poskakování po Praze, to není špatný myslím... Díky za rady!
  2. Tak dneska se auto úplně zbláznilo, vyhodilo to všechny možný chyby. A nešlo nastartovat. Takže to vypadá na mrtvou baterku. Uvidím, jestli po vyřešení problému s baterkou se tím vyřeší i kontrolka světel
  3. Chlapi, díky za rady. Doplním, že přisvěcování mlhovek při zatáčení funguje taky ok. Protože jsem neměl možnost jet za tmy mimo Prahu (jezdí s tím hlavně žena), nevím, jestli funguje to přepínání dálkových. Vypnutí natáčení světel jsem už zkoušel, ale bez výsledku, stále to blikalo. Asi bych zkusil ten tip s odpojením baterky přes noc. To to prostě normálně odšroubuju a nechám být přes noc a pak zase jen zapojím? Nebude to pak po zapojení potřeba nějak oživovat? Kódy do rádia apod.? Díky!
  4. Mám auto z roku 2013 s natáčecími bi-xenony, LED denními světly, přisvěcováním do zatáček a automatickým přepínáním dálkových. Jela s tím žena, z ničeho nic to prý hodilo nějakou hlášku (neví jakou), rozsvítila se kontrolka SERVICE a rozblikala se zelená kontrolka potkávacích světel. Když jsem se na to pak díval já před pár dny, tak zelená kontrolka potkávacích světel i nadále bliká, kontrolka SERVICE nesvítí. Když zmáčknu tlačítko "Check" pod budíkama, napíše to "No fault". Toto je setrvalý stav, který trvá i dnes. Nepodařilo se mi ale odhalit žádnou závadu světel - vše svítí, světla se natáčejí do zatáček, dá se v pohodě přepnout na dálkové. Jediné, co jsem neměl možnost vyzkoušet je automatické přepínání dálkových. Snažil jsem se prohledat fórum, ale nenarazil jsem na podobný problém. Nenapadá vás, čím by to mohlo být? Asi to odvýzt do servisu na diagnostiku?
  5. maraaa

    508 - skúsenosti.

    A4 je vevnitř malý proti 508, podle mě. A6 je proti 508 větší jen o něco málo na šířku. Na délku je více místa v 508. Kufr mě přijde stejnej. Prémiový auta jsou prostě všechny hrozně malý, to je klasika... Když chceš něco podobně prostorného jako 508, Passat, Superb, musíš se dívat na A6, 5-tku, E-čko. A4, 3-jka, C-čko jsou spíš jako Oktávka, ne-li menší...
  6. maraaa

    508 - skúsenosti.

    Za mě si nemyslím, že všechny DSG fungují blbě, třeba 6 stupňový "mokrý" DSG, co se dává do dvoulitrových TDI (příčná zástavba), mě nepřijde špatný. Neměl jsem s tím problém v různých autech (Golf 6, Superb 3). Ale tady to, co je v Audi, sedmistupňový DSG pro Audi platformu (motor podélně), to se moc nepovedlo.
  7. maraaa

    WIP Nav Plus

    Jestli to chápu správně, tak kalibrace se dělá nějak online, takže to umí jen autorizovaný servis, který je připojený na data Peugeotu. Měl jsem taky problém s echem, požádal jsem o kalibraci a v servisu hned věděli a udělali to (AV CAR Praha Veleslavín).
  8. maraaa

    WIP Nav Plus

    V jakýmkoliv značkovým servisu požádej o kalibraci navigace, tím se to podle mě vyřeší.
  9. maraaa

    508 - skúsenosti.

    Jestli to chápu dobře, rozhoduješ se mezi 2.0 110kW po faceliftu a 2.2 150kW GT před faceliftem? Já mám 2.0 120kW automat před faceliftem, kupoval jsem to jako úplně novou skladovku. Mohl jsem mít za podobné peníze i předváděčku GT 2.2 150kW, to je vždy automat. Když jsem se rozhodoval, obě auta jsem měl možnost projet. Upřímně GT mi nepřišel až takový rozdíl, přijde mi, že i 2.0 120kW jede moc pěkně, tak jsem se nakonec rozhodl pro slabší, ale nové. Automat řadí stejně dobře u obou verzí, je to stejná převodovka. Když máš 2.0 ve výbavě Allure s důležitými příplatky (xenony, navigace, HUD, lepší sedačky) tak uvnitř je to stejné jako GT. Já jsem s autem moc spokojený, jezdí se v tom moc dobře, automat je skvělý. Mám to 5 let, najeto skoro 100k km, kromě nějakých ultra-drobností nebyl s autem vůbec žádný problém. To, co teď napíšu, bude asi znít divně. Ale před pár měsíci jsem vyfasoval služební Audi A6 Allroad 3.0 TDI, nevybíral jsem si ho, prostě jsem ho dostal přidělený - a rozhodně jsem si z toho ve srovnání s 508 nesednul na prdel. Audi tedy nemá žádnou top výbavu, i tak byla kupní cena cca 2,5x vyšší než u 508. V přímém srovnání si člověk uvědomí, jak kvalitní auto 508 je. Interiér a jeho provedení u 508 není od Audi moc vzdálené. 508 je prostornější, hlavně vzadu. Odhlučnění je srovnatelné. Audi má určitě lepší podvozek, o hodně komfortnější, no je tam vzduchový podvozek. 508 by nemusela být tak tvrdá. Jasně, motor R4 2.0 120kW a V6 3.0 200kW je dynamicky jiná liga. Ale třeba automat je podle mě lepší v Peugeotu. Automat v Audi (7 stupňový DSG) bych se nebál nazvat ostudou, je to neskutečně ucukaný a necitlivý, hlavně při jízdách po Praze, parkování. A rychlost řazení je stejná s 508. Audio líp hraje v Peugeotu (nemám JBL, je tam standart Allure), v Audi je asi nějaký základ. Příplatkové Allure sedačky (elektrické s prodlužováním sedáku) jsou o HODNĚ lepší než v Audi, kde jsou asi základní. Fakt překvapí, že v mnoha ohledech se 508 Audi vyrovná nebo ho dokonce předčí.
  10. Ahoj, mohl by to být tento problém s vibracemi sacího potrubí, je to známý problém - TSB (Technical Service Bulletin) číslo A2AW011GQ0. Dělalo mi to na 2.0 HDI 120kW... Viz moje příspěvky v tomto tématu:
  11. Sůl ničí hrany, skluznici i vázání. Před X lety jsem si koupil nové lyže, vozil jsem je sezónu na nosiči, nijak jsem neřešil mytí atd. Další rok, když jsem dal lyže do servisu, řekli mi, že se jim lyže povedlo jen tak tak zachránit. Hrany byli silně orezlé, kolem hran byly na skluznici puchýře. Nějak to zbrousili a bylo to ok. Nicméně od té doby si na to dávám bacha. Jinak když je cesta mokrá/posolená, tak za ostatními auty vzniká vodní tříšť se solí a to vše samozřejmě jde na lyže, když jsou jen tak na střeše... To vidíš i na čelním skle, jak se v zimě solí zalepí... Určitě čistá voda v rakvi je lepší než slaná
  12. Nosič lyží si nekupuj, jak se silnice solí, tak se to na lyžích hodně podepíše - já jsem si nové lyže takto málem zničil. Důležité je po převozu lyže opláchnout od soli/bordelu, vysušit atd. Což je opruz. Lepší řešení je podle mě klasická "rakev". Lyže tam jsou chráněny proti bordelu ze silnice. Navíc kromě lyží tam dáš i lyžařské boty, helmy, páteřáky atd. A dá se využít i v létě.
  13. Já mám tyto od Atera: http://www.nosice.com/stresni-nosice/stresni-nosice-peugeot/stresni-nosice-peugeot-508/stresni-nosice-atera-signo-alu-peugeot-508-sw-rv-2011-/103841.html Jsou v pohodě. Jen nevyužívají ty drážky, které jsou připraveny v těch střešních lištách. Vzhledem k tomu, že cena je stejná jako originál, které jsou přesně na míru pro 508, šel bych příště do originálů. Když jsem je kupoval, tak jsem to nevěděl... Ani bych se nedivili, kdyby ty originály byly od Thule.
  14. Měl by pomoci update na nejnovější firmware navigace RT6 - verze 2.86. Mrkni tady:
  15. maraaa

    Sluncecni clony zadni dvere

    Mám tyhle clony, dali mi je "zdarma" při koupi vozu: https://eshop-peugeot.cz/cs/slunecni-clony/401-slunecni-clony-peugeot-508-sw.html Nic se nemusí montovat jen se tam nastrčí. Dělá to ale problémy, když se otevírají okna, lepší je je neotvírat.
×
×
  • Vytvořit...