Hildas2 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Zdravím, jsem tady úplný nováček a potřeboval bych poradit. Mám Peugeot 406 2.0 HDI r.v.2001, jsem maximálně s autíčkem spokojen, jen se mi teď dějě že nelze zastavit motor vypnutím klíče. Když vypnu klíč vytáhnu ze spínačky, tak motor běží dál, a počítač svítí a vše ukazuje, tak jako bych vůbec nevypnul spínačku. Zařadím tedy 5tku šlápnu na brzdu a pomalu povolím spojku až se motor zastaví, v tom momentě vše zhasne : jako vše vypnuto. Strčím klíč do spín. normálně nastartuji a vše se opakuje. Nedělá to vždy, někdy to funguje vše jak má třeba několik dní a pak zase tohle to. Nevíte na co se zaměřit ?? Ještě,,, po vypnutí klíče je slyšet jak normálně cvakne relé, ale nic se nevypne. Můžu klíčem zapínat a vypínat kolik chci, relé cvaká , ale vše běží jako bych nevypnul . Moc a moc děkuji všem za případnou pomoc. [upravil dne 4/1/12 20:46 od Hildas2] Citovat
ZoSo Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 hele je to blbost, ale nemáš tam od předchozího majitele tu řídící jednotku která vypne motor až po schladnutí? Dává se to na turba a výkonější motory. něco takovýho. http://www.tuning-in.cz/turbo-timer-buddy-club-cerny.html (jestli je to blbost tak sorry) [upravil dne 4/1/12 21:00 od ZoSo] Citovat
Hildas2 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 No to fakt nevím, ale nedělá to pořád, někdy to vypíná normálně s klíčem, samozřejmě zahřáté ,,, kdyby to bylo jak říkáš, to by pokaždé takhle udělalo po zahřátí motoru né ?? Citovat
ZoSo Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 no je tam nastavitelná hodnota, při který se to má vypnout...tak by to mohlo bejt občas víc zahřátý Citovat
Hildas2 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 Tak to budu muset vyzkoušet, a jak dlouho cca to může ještě běžet teda po vypnutí klíče ?? Trochu mě , ale mate, že vše zůstane jako kdyby zapnuté, a ani auto nelze uzamknout centrálem. Citovat
ZoSo Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 tak to nebude ono...člen Ferry je guru a encyklopedie v jednom, napiš jemu.. Citovat
koblih69 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Kucí a místo tuningové jednotky řešit třeba regulátor tlaku paliva, nebo něco reálnějšího Citovat
ZoSo Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 no mě to napadlo protože takhle ze sebe dělal blba kamarád s mazdou...koupil od mladýho frajírka a pořád odpojoval baterku pak mu to odpojili. [upravil dne 4/1/12 21:22 od ZoSo] Citovat
Stoat Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Asi ale mě to nechtělo taky chcípnout. Klíč jsem držel v ruce a koukal jak vyvoraná myš co s tím. Nakonec tatík odpojil vozejk a auto chcíplo. Kompletní vyčištění a prostříkání zásuvky kontaktolem a už se mi to neobjevilo. Já mám fakt nejlepší záhady jen přes elektriku. Citovat
Dančák Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Odpojoval baterku? Tim motor stejně nechcípneš, protože nastartovaný auto baterku nepotřebuje, tu má jen na nastartování, potom už ji jen dobíjí a motor běží sám. Jinak když ti to nejde chcípnout, zkus kouknout na elmag. ventil co chcípá motor a jeho podtakový hadičky, je umístěnej za motorem nahoře. Citovat
Hildas2 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 Ano přeseně tak jsem zůstal civět jak bagr na tvrdou hlínu, že to běží a počítač jede a vše jako bych vůbec nevypnul klíč. Tažné nemám... Zítra tedy zkusím kouknout na ten elmag. ventil. Doufám že ho najdu. Zatím Vám všem velké dík. Citovat
ZoSo Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Odpojoval baterku? Tim motor stejně nechcípneš, protože nastartovaný auto baterku nepotřebuje, tu má jen na nastartování, potom už ji jen dobíjí a motor běží sám. Jinak když ti to nejde chcípnout, zkus kouknout na elmag. ventil co chcípá motor a jeho podtakový hadičky, je umístěnej za motorem nahoře. no ale on tam právě měl ten Turbo timer a proto to pak chcíplo. Vypnul se tim ten timer když to natvrdo opojil od baterky Citovat
Stoat Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Možná bys mohl přejmenovat vlákno. Něco jako \"nechcípne motor po vytažení klíče\" nebo \"motor pořád běží\" atd. Je pak lepší přehled při hledání Citovat
Hildas2 Odesláno 4. leden 2012 Autor Odesláno 4. leden 2012 Možná bys mohl přejmenovat vlákno. Něco jako \"nechcípne motor po vytažení klíče\" nebo \"motor pořád běží\" atd. Je pak lepší přehled při hledání Jo jo, tak jsem vlákno přejmenoval. Citovat
Medvěd Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Dělá mi to taky hlavně v létě a dle mechanika je to častá závada, jejíž příčina je v nějakým ventilu na čerpadle (snad EGR?) Citovat
koblih69 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 EGR je ventil recirkulace výfukových plynů. Předpokládám, že jsi myslel DRV Citovat
Medvěd Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 nevím, poslední zkratky, které jsem byl schopen pochopit, vyjmenoval kdysi v jedné písničce Ivan Mládek. Čímž tedy vlastně přiznávám, že můžeš mít pravdu. Citovat
Dančák Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 EGR určitě ne, to je ventil co je na vejfuku (řízen elmag. ventilem) a část spalin z vejfuku posílá zpátky do sání.....ventil na čerpadle (vysokotlakym) je DRV Edit: Koblih byl rychlejší [upravil dne 4/1/12 21:00 od Dančák] Citovat
Edison Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Odpojoval baterku? Tim motor stejně nechcípneš, protože nastartovaný auto baterku nepotřebuje, tu má jen na nastartování, potom už ji jen dobíjí a motor běží sám. Jinak když ti to nejde chcípnout, zkus kouknout na elmag. ventil co chcípá motor a jeho podtakový hadičky, je umístěnej za motorem nahoře. no ale on tam právě měl ten Turbo timer a proto to pak chcíplo. Vypnul se tim ten timer když to natvrdo opojil od baterky Pořád je to nesmysl... Altik jde na bateru, odtamtud je pak napájená elektronika. Při běžícím motoru odpojení baterky nemá na NIC pražádného vlivu. Musel by se odpojit navíc i altik... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.