Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci tak po vymene horniho ulozeni tlumicu ktere jsem dnes podstoupil tak mi auto porad praska a puka pri jizde kruhacem a jizde z vytocenim volantu.Takze to asi zustava uz na poloose.Koupil jsem si levu cast poloosy tu kratsi a chtel bych ji vymenit.Je na to nejaky navod nebo je to silene slozite a je lepsi to nechat na automechanika???Dekuji za rady a a preji hezky den v novem roce :papa

[upravil dne 3/1/12 14:14 od bencik19]

Odesláno

nech to na mechanika, nejspis doma nebudes mit orech 38mm na 1\" nastavec od goly a metrovou tyc jako pacidlo, abys tu matici na poloose u tehlice vubec povolil.

Odesláno

zvednout auto, podlozit, vypustit olej z prevodovky, spustit auto, povolit matici na poloose, znovu zvednout, podlozit, sundat kolo, povolit matici na kulovem cepu a uvolnit spodni rameno z cepu z tehlice, vyklepnout poloosu z tehlice a vytahnout ji z prevodovky, zkontrolovat gufero na vystupu poloosy z diferencialu, pripadne vymenit, aby netekl olej z prevodovky, maznout tesnici brity gufera cistym prevodovym olejem, nasunout novou poloosu do prevodovky, nasunout poloosu do tehlice, vratit kulovy cep do ramene, utahnout matici kuloveho cepu, utahnout matici na poloose, nalit zpet olej do prevodovky, zkontrolovat hladinu kontrolnim sroubem, vratit kolo, spustit auto

na to povolovani te matice na poloose je potreba ten velkej orech, matice je tusim 36mm, ale vetsinou se to dela 38 orechem, chce to opravdu 1\'\' pevnej nastavec (trhacka, ne golu, tu bys serval) a dlouhou tyc, matice byva zajistena bud zavlackou a nebo sklepnuta do vyrezu na poloose, musis ji tedy nejdriv odjistit. pri tom povolovani je dobry, aby nekdo stal na brzde, matice je vetsinou dotazena hodne na fest, tusim ze momentem kolem 200Nm, pokud zvladnes tohle povoleni a pak demontaz spodniho cepu, pak uz je to trivialni

Vetsinou se da zaseknout prave na nemoznosti povoleni te matice na poloose, pripadne vetsi pruser je, kdyz se pri povolovani matice na kulovem cepu uvolni samotny cep jeste pred vysroubovanim cele delky zavitu a pak je to na uriznuti cepu, vymeny cepu v tehlici a to uz je nekdy na autogen a ne zrovna pekna prace. To same se pak muze stat pri montazi cepu zpatky do ramene, dosedaci plochy v rameni a kuzel cepu musi byt suchy a odmasteny, aby se to do sebe \"kouslo\" a matice sla dobre utahnout a cep se neprotacel v rameni

[upravil dne 3/1/12 16:04 od Ferry]

Odesláno

A kdyz vymenim jenom homokinetak??Ze bych sundal z nahradni casti co mam jenom homokinetak a vymenil ho za pokazeny z autka?A nemusl bych menit celou tu cast???

Odesláno

udelal jsem jeste maly edit v postupu a naznacil i mozna uskali.

no ale homokinetak je zrovna ta cast, ktera je prisroubovana matici k te tehlici, takze demontazi se stejne nevyhnes

Odesláno

Kdyby mi nekdo poradil dobreho kutila v USTI nebo TEPLICICH bylo by to fajn.Ale diky za rady a pomoc.Jesteze je tadyto foruma lidi ktery se podeli o skusenosti.

Odesláno

Mohu se zeptat?Homokineticky kloub je stejny jak na jedne tak na druhe strane nebo jsou rozdilne??VIN- VF33CNFUB82886902??Jestli je chycen druhej tak me asi svihne ja mam levy tak doufam ze pravy je stejny :-(

• O 2 roky později...
Odesláno

zdar kluci,v dohledné době mě možná čeká výměna pravé poloosy(podle toho co jsem tady našel tak vibrace můžou pokračovat i po výměně :( ) ale potřeboval bych vědět jak je označeno (OEM)to gufero-těsnění diferenciálu v serviceboxu vin:VF33ENFUC84798957 ,nevím zda to budu dělat já(vzhledem k počasí asi ne-dělal bych to klasicky na parkovišti) nebo servis,ale potřebuji zjistit a dohledat co všechno bude potřeba koupit

potřebuji poloos,převodový olej,gufero . . . ještě něco?nějaký silentblok ? :myslim

Odesláno

gufero 29x47x11, obj.číslo pežo 312146, cena 385kč, nedávej tam nějakou mrdku za 100, pak to brzy teče, dej origo gufero-i když cena je hrozná

poloosu asi budeš dávat repasovanou,kdyby né, zkontroluj ložisko-je cca uprostřed poloosy :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...