Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Proc nechavat cistit vstriky......NOVE OPRAVA EGR 1,6 HDi

Recommended Posts

Odesláno
Tak dame to na spravne misto.

Firma TP spol s.r.o. Kladno

Tahle je jedina ktera to umi a ktere verim.

Komplet test pro sadu(4 kusy)vstriku stoji od 1980,- az po 2450,- podle stavu vstriku.

Ja osobne to delam tak ze dejme tomu ve stredu jim zavolam jestli jim muzu poslat v pondeli vstriky.Vetsinou reknou ze jo.

Takze v nedeli vstriky vyndam a objednam si PPL.

V pondeli mam PPL a posilam k nim.

V utery vstriky hned delaji a pripadne telefonuji kdyz je potreba menit napriklad spicku nebo zpetny ventil vstrikovace(za kus cca 1500,- spicka 800,- ventil zpatecky)

Ve stredu mi to posilaji zpatky a ve ctvrtek auto jezdi.

PS: Pokud meni spicky nebo ventilky a nemaji to skladem tak volaji a trva to cca den dva navic.

Agrafik: Budu rozdelavat na leto hydromenic a nchavat tam repas no a asi cvicne rozdelam a vycistim prevodovku.

Pak mozna v lete pujde auto do sveta......bude mit uz cca 180tkm:D

Chci se zeptat na to jeslti tahle firma čistí vstřiky složené a nebo je rozebírají a po vyčištění složí... díky :papa

Odesláno
Vstřiky 10min. ven a 25min. dovnitř.....na tom nic není....

to je sice hezke, ale zabudol si na cas kym to je vo firme na test a cistenie...

ja to mam tak na 10 dni, ked to posielam do kladna... fakt pruser...

tu na SK nemam spolahlivu firmu... :fnuk

straki007 na SK treba nieco ohladne cistenia vstrekov vymysliet :aut (peniaze boli, su aj budu) ;)

Odesláno

Hodne vstriku taky tece kolem zavitu takze urcite je oteviraji.

Ale jak presne to mne nezajima.

Spolupracuji lehce s firmou dieselpower.cz a taky uz koupili stolici na cisteni a zkouseni.Zatim se ale otukavaji a proto nevim jak to delaji oni.....

Marceli tolik penez urcite nemame aby se otevrelo neco na sk....

Vsechny vstriky pro CR se doporucuje cistit.

Vemte si ze pocas jedne doby u regenerace FAPu to strikne u novych motoru az 7 krat.Pokud to 7x strikne vic paliva tak ani nemusim psat co vznika ve spalovaku.

Agrafik: Ano repas menice preventivne.Nemam rad neprijemne prekvapka.,..........:D

Cisteni prevodovky taky preventivne.

Jo.Zapomel jsem.Jdu ted menit cerpadlo v nadrzi.Nejak zmenilo zvuk:D

Odesláno

No ja chcem dat vycistit vstreky uz dlho, ale siroko daleko v okoli neviem o ziadnej firme ktora by sa tym zaoberala :(

EDIT:

citam si na strankach firmy TP Kladno a dost zaujimave je toto ->

s výměnou třeba jen 1 vstřikovače je nutná výměna palivového filtru (Delphi nebo Stanadyne pro Ford Transit )

s výměnou vstřikovače vždy výměna vysokotlaké trubky

s výměnou sady vstřikovačů a/nebo čerpadla použít sadu ucpávek

s výměnou kompletní sady vstřikovačů vyměnit i vysokotlaký zásobník, nečistit jej, je to neúčinné

vždy provést kontrolu na magnetické piliny dle technického oběžníku Delphi ( RSA – DT306-3, platí i pro Nissan, Sužuji a Dacii, FORD – DT326, platí i pro Jaguár, KIA – DT324-2, platí i pro Hyundai )

při zjištění magnetických pilin vždy vyměnit čerpadlo, vysokotlaký zásobník, trubky, filtr, nádrž ( ta se může vyčistit ) a vstřikovače ( mohou se rozebírat a vyčistit, pokud není zasažen přepad vstřikovačů, mohou se opět použít )

z vozu vymontovávat na kontrolu díly minimálně, hrozí vnos nečistot, pokud je to zapotřebí použít sadu ucpávek, maximálně využít diagnostickou sadu YDT278 a Diamant/Laser2000

nerozebírat V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ ČERPADLA NA AUTĚ!!!

pracovat v extra místnosti, auto umytý motor před výměnou jakéhokoli komponentu, použít vakuové odsátí nečistot na vstupech a výstupech systémových dílů tak, aby nedošlo k vnosu nečistot do systému

na díly montované neodborným servisem se nevztahuje záruka. U vstřikovačů Common Rail DELPHI to platí zvlášť. Neodborný servis tedy kupuje díly systémů Common Rail ( ale i všechny ostatní díly vstřikovacích čerpadel ) na své riziko, jakékoli záruky jsou předem vyloučeny

.... niektore z tychto procedur treba vazne robit po vycisteni vstrekov?

[upravil dne 2/1/12 21:15 od Qcko]

Odesláno

Tak to straki máme krom jiného momentálně stejnou činnost taky řeším to čerpadlo které mě už ale nefunguje vůbec.....jinak vstřiky čerpadla atd taky dělá Bosch servis Pardubice, byl jsem se tam někdy před rokem osobně podívat přímo na dílně a zkušebně, dostal jsem o tom i přednášku, dělají tam starší pánové a práce jim de pěkně:roker

Odesláno

Qcko, ja som to nerobil, ale bol som nadmieru opatrny a zabezpecil som ako sa len dalo

proti vnasaniu necistot. Z TP kladna ti pridu vstreky pekne zablendovane.

vymena trubiek CR a podobnych veci sa odporuca aj v peugeot postupoch.

nemozu si dovolit povedat ti ze to a ono netreba robit a bla bla bla...

ale pamataj, ze cistota je na prvom mieste. !!!

Odesláno

kdyz se to tu tak pekne rozebira,

zhruba do jake hodnoty korekci dle DIA se vubec vyplati vstriky nechavat cistit a kdy je lepsi zahodit a shanet nove?

Odesláno

moje korekcie boli v tolerancii, ale guru straki to pocul ze nieco nieje ok,

podla dia ako vravim v ramci normy. Jedine co mi vrtalo hlavou tak bola casta regeneracia FAP-u.

po vycisteni vstrekov klesla prevadzkova teplota motora o cca 5st. a interval regeneracie sa predlzil na dvojnasobok :super

takze na dia a udaje o korekciach netreba nejako brat v uvahu, ale treba to zobrat v obsirnejsom uhle pohladu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...