crazybiker Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Zdar ludia, tak po dlhom rozmyslani som sa rozhodol, ze si asi kupim 605-ku.Volvo mi je male a potrebujem vacsie auto za ktorym mozem tahat aj vacsi prives(rozmyslal som aj nad 607,ale pre studenta je asi vyhodnejsi stary diesel-mensie naklady na opravu).Osobne som rozmyslal nad 605 2.5TD, ale stacila by aj 2.1td.Ovsem novsi model.Ted otazky? Mala aj 2,5 automaticku prevodovku? Ako je to s bezpecnostou? Oplati sa kupovat take stare auto? Ci radsej nie?Po precitani tohto clanku som byl :( .... http://www.tipcars.com/magazin-poradna-peugeot-605-muze-se-docela-prodrazit-2362.html Same negativa..... Ako ste vy na tom? Kolkati vlastnite toto vozidlo??? Citovat
Medvěd Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Osobně bych 605ku obcházel velkým obloukem, stejně jako třeba Citron XM. Jedná se BÝVALÉ vlajkové lodi značky, tzn. auta, jejihž cena při koupi nového auta byla více než mega korun. Následně auta jezdila jako manažerské či ředitelské vozy s velkým nájezdem, aby si je po ukončení leasingu koupil někdo, kdo povětšinou s autem \"jen\" jezdil s minimem investic do servisu a v momentu, kdy už auto potřebovalo víc než jen výměnu oleje či brzdových destiček, se ho raději zbavil. Další majitelé už pak na uvedení auta do slušného stavu už neměli kačky a tak se z takových vozů povětšinou stávají \"jen\" zbastlené slepeniny \"na dojetí\". Dtto to samé se dá napsat i třeba o 607ách, tam ale je jakás takás šance zakopnout ještě o rozumný kousek (přeci jen jsou o několik let mladší). [upravil dne 1/1/2012 21:44 od Medvěd] Citovat
crazybiker Odesláno 1. leden 2012 Autor Odesláno 1. leden 2012 Toho sa obavam aj ja , do 607-mi nechcem ist kvoli HDi(o dost nakladnejsi motor) co TD poskladam viac menej sam.... Ale asi samotny motor netreba riesit, ale elektricky posilovac, abs, elektricke veci v interiery a podobne veci . Ide mi o to, ze potrebujem vacsie auto(s40 sa zda byt celkom velka, ale neni az taka velka :-D ) a hlavne aby som nekedy mohol zavesit aj autoprepravnik.... Jazdil som na boxery co mal 2,5td a motor je vazne primitivne lahky a dostatocne dobry . Len ma zarazili tie ostatne veci.... Pak ako to je s tou elektronikou? Da sa zvladnut opravit aj doma, ci skor ani ne???Crash test som na 605-ku nenasiel... tak ako to je s bezpecnostou? Citovat
jozefsv Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 mal som z roku 92 a potom dalsiu z 91 roku.obe v 3,0 benzine.ak chces novsi model po face je to ok.ten prvy do roku 92 nebrat je to kopec srotu co sa tyka elektriky.ten 92 uz bol ok,tam uz prebehli urcite zmeny.dieslovych mali zase kamosi.2,1 jazdi dodnes a 2,5 bol po face a ten tiez vidim jazdit.stare auta nemaju az take dobre spracovania detajlov ako stahovanie okien,packy....ale je to sposobene mozno aj unavou materialu.rozhodne ak natrafis na zachovale auto kde nic neklepoce a motor je ok,tak by som sa toho nebal vobec.dnes uz tie diely nestoja moc,v druhovyrobe je ich dost.stabilizacne tycky to ma rovnake ako 206-tka.jedine zaco som dal dost penazi bol homokinetak ktory ma stal tusim 100 euro ale inac som menil bezne podvozkove casti a radiator kurenia.na nic zvlastne sa nepamatam.auto malo 280 tisic km inac bezpecnost ok,je to mohutne auto.to mi mozes verit,mal som buracku [upravil dne 1.1.12 23:22 od jozefsv] Citovat
Pechy Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 Šest let jsem jezdil 2.0 16V po faceliftu (r.v 97/98) a bylo to spolehlivé auto. Za celou dobu provozu jsem měnil jen spotřební věci. Koukej na co nejmladší ročník a bral bych 2,5 v naftě nebo 3V6. Auto je pevné, robustní a ve.vnitř má člověk pocit bezpečí. Jinak potvrzuji slova jozefa Citovat
crazybiker Odesláno 1. leden 2012 Autor Odesláno 1. leden 2012 Konecne nejake pozitivum . Ako mam 405-ku a videl som dost 405-tiek aj s elektronikov a nebolo tam neco take coby sa nedalo opravit aj doma.....Potrebujem auto,ktore spravim v pohode aj sam, bez nejakej potreby servisu.Primitivny motor,ktory neni haklivy na naftu.Chcel som 607-mu, len neviem ci by som stihal so servisovanim.... 605-ka ostala ako vyriacia rozumnejsia.... tak uvidim... Ak sa smiem spytat, mal si nehodu na 605???Ja som mal na 405-ke,dostal som smyk pri 120-tich a vyviazol som bez skrabancov,len 2 tyzdne ma bolel krk . Len trocha zaujimave, ze zo s40(4x airbag,a volvo je volvo) prechadzam na starsiu 605-ku s jednym airbagom :-D Ci to malo viac? Osobne by som bol rad keby som nasiel minimalne 97-micku, ale tazko sa najde s 2,5TD Pechy: diky, hlavne potrebujem rady od takych co to vlastnili, benzin zatim neee, ak si domyslis, tak vies proc naftaka [upravil dne 1/1/12 22:48 od crazybiker] Citovat
Pe.Tr Odesláno 1. leden 2012 Odesláno 1. leden 2012 http://www.tipcars.com/#peugeot-605/21-td-automat-klima-5750683.html Citovat
crazybiker Odesláno 1. leden 2012 Autor Odesláno 1. leden 2012 Pe.Tr- diky, som uz pozeral, zatim 2.1TD nechavam ako poslednu moznost. 80kW s automatom sa mi zda byt malo. Skor vidim buducnost s 2.5TD.Len tazsie zohnatelne a automat som zatial nestretol... viac menej to bude asi dovoz, nas trch je slaby so 605-kami.... Citovat
maNkovic Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 No máme doma 405 aj 605 , 405 nový model 605 starý . Aj ked sa to nezdá priestor je podla mna dosť večší síce mám benzín ale všetko mám v elektrike ked som ho kúpil polovica auta nefungovala ale všetky závady boli zaoxidované kontakty alebo vypálené poistky . Elektrika je tam v podstate to isté ako 405 a aj všetky peugeoty z takého ročníka ... nič čo by si nespravil doma . Na slovensku kúpiť 605 :/ velmi málo ich je .... Bežné náhradné diely sú cenovo v pohode len horšie sa zhánajú veci ako speťáky a dáke karosarske diely vo farbe . To sa viac oplatí celé auto na ND ... Ale za mňa netreba sa toho báť ved je to len auto a ked zoženieš zachovalý kus tak bude slúžiť . Citovat
P607Olda Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 605 jsem měl 3V6, a ve firmě ještě jedno. Jízdní vlastnosti vynikající. Spolehlivost - opravy byly tenkrát dost drahé. 2,5 TD rozhodně nebrat, praskají hlavy, buďto koupíš s prasklou hlavou, nebo už je po opravě... Na tahání vozíku výborná (i když já jsem tehdy na ten účel koupil levné XM). Musíš si dobře rozmyslet, nakolik je pro tebe tahání vozíku podstatné, protože to je ten parametr, který tě žene do náročného a složitého auta. Jinak by ti vyhověla 405, 406. Citovat
crazybiker Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 Ako rozmyslal som dlho moc dlho. 405-ku mam, len to je uz trocha starsie auto...... rozmyslal som aj nad 406-kou,ale moj ciel bol stale 607,len ako som spominal vysie,mozno kupit kupim,ale servisovat uz nebudem stihat(nepracujem,som studentom VS) pak som zazrel na 605-ku. Trocha vyzera staromodne(hlavne palubovka) ale s 2.5TD by to malo byt celkom svizne auticko a utiahne aj vozik.... Ovela primitivnejsie auto aj motor(co mi je vyhodou,lebo nekedy sa vazne leje do nadrze uz vselico) Viem,ze to bola choroba tych motorov, na firemnom boxere bol tiez motor po vymene a neskor aj tam praskla hlava.... ale ked si clovek dava pozor tak by to malo byt ok Este jedna otazocka, ako to je s tempomatom???Mali aj automaticku klimu??? Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Mal som 405 1.8 td, r.v. 89 66kW Mal som 605 2.1 td r.v. 91 80 kW mam 605 2.5 td r.v. 99 93 kW plna vybava s kazdym autom som bol spokojny. Vzdy som mal diesel. auto ma nikde nenechalo. nastartoval som za kazdych podmienok. Ci bolo -30´C ci +40´C. Iny mali problem aj pri -10. Boli to motory s poctivou mechanikou a kvalitnymi motormi. Kdekolvek sa s mojim autom postavim, vzdy zaujme. Audi, Bmw, VW, ci ine sracky ma kazdy sopliak. hovorim im tuctove auta. Pokial ma pamat neklame. tak automat prevodovka bola len pri 3.0 V6 benzin. Ci novsi ci starsi . potom 2.0 benzin manual 2.1 td diesel manual 2.5 td diesel manual od r.v. 95 ja mozem len odporucit. s praskanim hlavy to nieco ma, ale v takych pripadoch ako prilisne pretazovanie, nahananie sa pod vysokym vykonom a pod. pouzivam ho do prace kazdy den cez Sturec. ( kopec). Plne obsadeny 5 ludmi. Nebol problem prejst ci v lete ci v zime ked bol problem prejst pre ine auta. Co sa tyka vybavy, tak ja mam plnu vybavu, ako : auto klima, tempomat, el. sedacky vpredu + vyhrievane, 4 x el okna s blokovanim + zrkadla, v kozi, laktovew opierky vpredu aj vzadu, central, 4 x Al disky a kotucove brzdy, ABS + ESP , 4 airbagy, osvetlenie dveri, hlmovky, central ne zamykanie + kodovy start, tonovane skla a samostmievacie spatne zrkadlo, dazdovy senzor a vlastnorucne dorobeny parkovaci asistent. Nikdy som nebol spokojnejsi, mam pohodlne, velka a spolahlive auto. Co sa tyka udrzby tak bezne veci ako olej, filtre, capy a stabilizatory su normalna vec. Vycistenie klimy 1 x rocne. Za rok najazdim asi 30 000 km. mam ho 3 rok. celkovo mam 174 000 km. Nakolko su nase cesty a na Sturci znacne rozbite, capy tycky stabilizatorov, brzdove platnicky menim skoro kazdy rok. Pneu kazde 2 roky. Kedze vlastnou vinou som 2x tukol vydavky na opravu su moja chyba. ktora stala peniaze navyse. Musim zasa povedat, ze ceny ND su drahe. Niektore sa inde ako v Peugeote kupit nedaju. Ale je vela vrakovisk, kde sa daju zohnat velke casti, ako narazniky, svetla, plechy a pod. Kazdy clovek na iny nazor. zalezi aj na aky typ auta natrafis. Ine ajo europske auto by som nekupil ani zadarmo. Najlepsie od 1990 - do 2000. Vseobecne prevlada nazor, ze Peugeot ma najlepsie naftove motory na svete, ktore su spolahlive, jednoduche, s nizkou spotrebou a spolahlivou funkciou. [upravil dne 2/1/12 11:20 od mmartinkovic] Citovat
crazybiker Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 Tak som uz aj par inzeratov obvolal,ale zatim nic moc A asi 2.5TD vazne nebola nikdy s automatom. Prerabka by bola velka blbost co? Citovat
roman74 Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 z vlastnej skusenosti ti možem povedat,doma je už tretia 605 počnuc 2,1 hladká už v nebíčku/cez 2,1 td automat/tiež už to má za sebou po nehode/po súčasnú 2,5 pokial máš na ruke nerieš/ono na 2,1 turbo kapú prevodovky/asi od vlečenia/na 2,5 zas blbnú hlavy/ked si poriešiš termostat je to pohoda/len z tou naftou opatrne neni háklivá,ale zas z kaluže do toho nelej a bio nafte sa vyhni ako cigán lopate,pozri v rakúsku je to pod nosom a je ich tam dost,tá naša tiež od tial došla,automat je iba 4kvalt a k 2,5,prevez sa v nejakej potom uvidíšono na tahanie vleku automat nerobí mu to dobre velmi rýchlo tii odídu spojky a oprava sa prehneš,radšej manuál [upravil dne 2/1/12 12:42 od roman74] Citovat
crazybiker Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 roman-dik, tak zatial ako tak citam kazdy je spokojny. a ted som trocha partal. od 97 sa davali 4x aibrag, je to pravda??? Pak palubny pocitac? Nema nahodu nejaky link, ci neco kde su vsetky modely a s akou vybavou boli??? Vacsinou pisete ze mate 2.5td, ste s tym spokojny? Je to zive vozidlo? Neni to lenive? Jazdne vlastnosti? Ja som ten motor mohol odskusat zatim len v boxeri :-D co je trocha off, ale dobry motor(nemal som problem predbiehat osob aj s nalozenym autom) a tahalo to pekne aj s nalozenym strkom :-D Citovat
roman74 Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 ta naša je 98,okrem kože a šibru všetko,ma 2 bagy,sa mi zda,komfort neni o čom idealne za babami/mala spalna/ohladom 2,5je dost rozdiel v boxeri a tu,tu ma vyvažovacie hriadele,takže je velmi kludný ako som skorej pisal neni doriešené chladenie origo prevádzkova teplota je 95 tak si domysli čo sa deje ked mu chceš dat plný,nemá tak velký chladič ako boxer .pozor je dlho sprevodovaný takže jeho revírom je dialnica určite to nie je lenoch skor počítaj že su to 2 tony železa takže na blbiny na semaforoch zabudni palubák je,ale nevidim dovod,dlhodobá spotreba 7,2 na zimakoch 7,4 skor má význam daždový senzor,ovladanie radia pod volantom+10 repro/origo/ a tempomat bonus ako el sedačky z vyhrievanim,asi tak Citovat
crazybiker Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 JJ, na tempomat som si uz zvykol.... jednoducho,nechcem ist do horsieho, viac menej by som to pouzival na dialnicu,ale zas potrbeujem aj nejake sviznejsie auto.... Ak sa bude dat tak buduci tyzden pojdem jeden pozriet :-) Citovat
henrike Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Mám 2,1 td 91 a 2,5 td 97 , na tej starsej mam nájazd cez 1mil km, nová má 250.000 . Ani jedna ma nikdy nenechala použiť odťahovú službu , a zdá sa mi že kožené sedačky v starom modeli sú aj napriek veku pohodlnejšie ako v novom bez kože , aj keď sú v elektrike . Ak by som si mal vyberať ja , volím model po facelifte so starým dobrým 2,1 12V . Pri troche starostlivosti a údržbe sa ti to autíčko odvďačí až až . Veľa šťastia do výberu . Citovat
SV 24 Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 já už mám třetí 605ku starý model 3.0 V6 (SV24-r.v.90,SR 3.0-91,gutmann-91) a nemel sem nikdy problem s elektrikou! Motor mohu jen doporucit! Citovat
crazybiker Odesláno 3. leden 2012 Autor Odesláno 3. leden 2012 Diky zatial, len bohuzial nas trh je na tom biedne. maNkovic-som nasiel aj tvoje auticko, co predavas?Ides do 607? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.