Maverick Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak je to s placení pov. ručení resp. jeho možností jej zrušit. Abych to vysvětlil: Prodal jsem svou 405ku známému, který ji ovšem ještě nemá převedenou na sebe a ani auto není v odhlášce. On už na ní má uzavřené povinné ručení. Mohu já tu svou pojistku teď zrušit i když je na mě pořád auto hlášené? Nerad bych, aby mi pak přišel dopis s tím, že jsem na auto neměl uzavřené pov. ručení a vydřiduši po mě pak nechtěli peníze. Citovat
elton Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 S kupní smlouvou normálně odhlásit, vždyť on už to auto přece pojistil. Citovat
mathas Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Musis poslat na pojistovnu trebas i rukou napsanej dopis, ze rusis ruceni z duvodu prodeje. Prilozis zelenou kartu a okopcenen velkej technicak kde je napsano, ze je v prepisu. Opravdu nevim jestli je mozne to zrusit bez odhlaseni Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 kupní smlouvu a na pojištovnu,jak může mít okopčený velký TP,když prodá auto třeba v pátek,přepíše ho hned na novýho majitele a ten si ho odveze sebou....a v pondělí půjde na pojišťovnu?? Citovat
koblih69 Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Pojišťovny obvykle vyžadují 3 věci - kopii kupní smlouvy, vrácení zelené karty a písemnou výpověď. Nemáš-li kupní smlouvu můžeš jí nahradit čestným prohlášením, stejně tak pokud už nemáš zelenou kartu. TP ani žádné jiné věci jsem v žádné pojišťovně nepředkládal. Pozor ukončení smlouvy se řídí dnem doručení žádosti, prodlevě se vyhneš odhlášení provedeš přímo na pobočce. Citovat
mathas Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Tak po me chtela axa ( alespon operatorka) okopcenej tp. Nevidel sem v tom problem. Kupni smlouvu nechteli. Citovat
Laďa Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Plátce pojištění nemusí být provozovatel nebo majitel vozidla. Takže na pojišťovnu a oznámit změnu poplatníka na vozidlo pokud se nebude provádět odhlášení a následné přihlášení vozidla. Citovat
koblih69 Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Tak po me chtela axa ( alespon operatorka) okopcenej tp. Nevidel sem v tom problem. Kupni smlouvu nechteli. No to nevím jak se dá technicky ve většině případů provést. Odhlásíš a a hned předáš ( nebo odešleš ) TP novému majiteli. Za tejden dojdeš do pojišťovny a tam ti řkenou, že chtějí kopii TP. No to bych asi paní kousnul do ucha Nicméně je možný, že třeba AXA umožňuje buď ukázat smlouvu nebo třeba jako alternativu tu odhlášku v TP. Citovat
Laďa Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 1. odhlásíš, uděláš si kopii TP a pokud nebudeš potřebovat tak ji skartuješ. 2. proč až za týden? Odhlásím a jdu zrušit pojištění. Citovat
mathas Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Tak za prve, ja si pred prodejem uz zjistoval co a jak a za druhe sem auto prodal v sobotu, v pondeli odhlasil, okopcil a poslal tp majiteli jinak pani operatorka byla slovenka s velmi sexy hlasem se na ni clovek nemohl zlobit [Edited on 29/12/11 18:11 by mathas] Citovat
koblih69 Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 1. odhlásíš, uděláš si kopii TP a pokud nebudeš potřebovat tak ji skartuješ. 2. proč až za týden? Odhlásím a jdu zrušit pojištění. No a teď realita - mám to za sebou letos 3x - nekratší doba co jsem stihnul vyřídit odhlášku v pojišťovně byla 2 týdny. Jdu zrušit pojištění je úplně Unreal v noci pojišťovny nepracují. Odhlášku na DI si dělal 1x majitel, 1x já a na místě předal majiteli a 1x bazar. TP jsem tedy neměl ani jednou v době odhlášky k dispozici. Tak asi tak Citovat
Driver Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 Pojišťovny obvykle vyžadují 3 věci - kopii kupní smlouvy, vrácení zelené karty a písemnou výpověď. Nemáš-li kupní smlouvu můžeš jí nahradit čestným prohlášením, stejně tak pokud už nemáš zelenou kartu. TP ani žádné jiné věci jsem v žádné pojišťovně nepředkládal... Jak psal koblih, pojišťovna může chtít vidět kupní smlouvu nebo kopii TP, ale nemůžou tím podmiňovat zrušení smlouvy. Ale pokud něco z toho máš tak to ulehčí jednání s pojišťovnou. Pojištění lze ukončit i tzv. dohodou mezi tebou a pojišťovnou. Citovat
.mycTD Odesláno 29. prosinec 2011 Odesláno 29. prosinec 2011 nejjednodussi je precist si odstavec zanik pojisteni ve sve pojistne smlouve Citovat
OK406 Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 Vím, že se to tu ted probíralo milionkrát, ale mám dotaz. Otec byl dneska zrušit pojištění svého auta. Měl sebou platnou kupní slouvu, ale odmítli mu to zrušit, že chtějí vidět velký techničák a že je kupní smlouva nezajímá. Je pojištěn u Kooperativy. Prý je to nějaké jejinich nařízení od Nového roku. Musí či nemusí ukázat velký TP?? Neměl jej u sebe. Bohužel, nebyl jsem s ním. Děkuji za rady. Nechtěl jsem zakládat nové téma. Citovat
gronholmm Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 Ano je to možné že to chtějí. A bohužel musím konstantovat že to je kvůli České Pojišťovně. Tím že začala nabízet ty mobily, tak to byla akce o přetáhnutí co nejvíc klientů od Koop a to se často dělalo fiktivními prodeji aut. No a už se to mockrát provalilo, takže si v Kooperativě dávají větší pozor [upravil dne 18/1/12 16:37 od gronholmm] Citovat
Péťa Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 Prý to kontrolují i zpětně, ověří si, jestli došlo k přepsání auta. Citovat
OK406 Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 Koukal jsem se ted na stránky Kooperativy, ale nic takového jsem nenašel. A ani nic takového není v zák. č. 168/1999 Sb. § 12 a ani ve smlouvě nic takového není. Takže asi máte pravdu. Budu tam muset zajít osobně s kupní smlouvou. Nikde o tom nic nepíší. Takže mají nejspíš smůlu. Mimo jiné, jsou dost předražený a ani dříve slevnit nechtěli. [upravil dne 18/1/12 17:00 od OK406] Citovat
vendelinek Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 mám taky kooperativu,došel jsem za pojištovákem se všim co potřeboval na odhlášení starýho a přihlášení novýho(dělal jsem to obojí najednou),všechno zařídil on,nikady jsem nemusel lítat jo vlastně,musel jsem za nim ještě jednou,musel jsem mu dát novou SPZ ku na zelenou kartu [upravil dne 18.1.2012 17:04 od vendi.stejskal] Citovat
OK406 Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 Tady jde o zrušení pojištění vozidla. Nejde o jiné OA. [upravil dne 18/1/12 17:09 od OK406] Citovat
vendelinek Odesláno 18. leden 2012 Odesláno 18. leden 2012 Nj,vlastně,pravda,nic jsem neřekl ,mlčim:ticho:mad: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.