Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 HDI 80kw po výměně pal. filtru po ujetí 30km auto jede v nouzovém režimu

Recommended Posts

Odesláno

chlapi mám problém ... po výměně pal. filtru mi auto po ujetí 30km jede v nouzovém režimu...nějaké nápady beru jakékoli :bojim

p.s. svítí kontrolka motoru

Odesláno

Mě se auto náhodně házelo do nouzového režimu nebo se rozsvítila kontrolka motoru a auto jelo normálně. Někdy zhasla po delší jízdě nebo po několikátém nastartování. Diagnostika říkala pokaždé něco jiného a nikdy to nebyl ten problém. Bádali nad tím jak \"garážisté\" s diag tak i origo servis a nepřišli na to. Tak jsem se s tím pral rok a autu se nic naštěstí nestalo. Nakonec na radu známého, co dělá do elektroniky na lokomotivách a dějou se jim podobné \"neodhalitelné záhady\" jsme se podívali na ukostření. Pod baterkou byla kostra dosti zkorodovaná -> nový šroub do nadkolí s matkou, očištění rzi na plechu, namazání kontaktní vazelínou a od té doby pokoj.

Odesláno

Stoat: baterkou to nebude ta je ošištěná a nastříkaná sprejem na baterie ....

jinak poznatek z dnešní cesty do práce 5km na nouzák pak tak 100m auto cukalo vůbec nechtělo jet pak 20km po dálnici naprosto normálně 200m v nouzáku a zbytek cesty normálně už mi to fakt sere....

Odesláno

Já nemyslel baterku, ale kostru pod baterkou. Teď nevím co je tam přesně kostřený, ale je tam chycená kostra do vnitřního blatníku/podběhu přes šroub co byl zrezlej a to mi dělalo ty popsaný alotrie. Netvrdím, že to může být tvůj případ, ale jen další nemilá zkušenost s peu.

Jinak mi to dělalo to co píšeš. Chvíli to jelo v nouzáku a pak úplně normálně. Po pár kilometrech nebo několika nastatrování nebo to taky jelo celou cestu v nouzáku a pak byl třeba měsíc pokoj.

[upravil dne 3/1/12 21:02 od Stoat]

Odesláno

Ahoj. Měl jsem podobný problém. Auto škubalo,skákalo do nouzáku a někdy jelo uplně v pohodě. Na diag u strakiho mi zjistil ,že se mi ztrácí tlak na railu a řekl že je to nejspíš vadný snímač tlaku na railu a at zkusím jiný. Jenže nový stojí asi 3ku, tak jsem si řekl že ho nejdřív zkusím vyčistit a prostříkat kontaktolem. Když jsem ho vyndal i s kabelem který do něho vede a je schovanej za startérem ,tak jsem zjistil že ten kabel jak se otírá o motor za tím startérem tak je prošoupanej a zkratuje. Po očištění a zaizolování je vše OK:papa

Odesláno

Me svitila kontrolka motoru 2x

poprve kdyz mi vypadla hadicka myslim od EGR ventilu

podruhe kdyz jsem vzal spatnou naftu (a to mi pak delalo jako tobe, cestou tam svitilo zpatky nesvitilo, pak zase svitlo)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...