Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hlavny financny prinos vidim akurat v setreni ziaroviek a hlavnych svetlometov, vyhadzovat kazde tri mesiace peniaze za ziarovky, ktore cely den viac menej zbytocne svietia a vecer ked to clovek nevidi zisti ze mu niektora nesvieti je neskoro. DLR clovek kupi za 40€, to je za rok naspat na ziarovkach :)...

neviem na co rele, 406 ma denne svietenie normalne vo vybave, staci zapnut cez diag (MUX model), ale prave to mi sposobovalo praskanie ziaroviek :papa vypol som to, nahodil denne svietenie a mam pokoj :)

DLR mam so zabudovanym rele, pripojene ich mam na kontakt spinany zapalovanim a na parkovacky. Akonahle je napatie na prvom kontakte (zapnem klucik), tak svietia, akonahle aj na druhom (zapnem svetla) zhasnu, takze pohodicka :)

[upravil dne 29/12/11 14:22 od Qcko]

Odesláno

edison napr napojim si do auta 500wat hudbu a budem to vkuse pustat na plne pecky allternator to utiahne ten ma cca 800 wat vykonu ktory ako a mi chces povedat ze ta baterka mi vydrzi rovnako dlho

Odesláno

Já nikomu neberu použití světel pro denní svícení. Pokud je to schválený typ budiž. Jiná věc je jak to vypadá, to už ale je věc vkusu každého soudruha. Já si takový bastl na autě představit neumím, ale někomu to třeba nevadí nebo se mu to dokonce i líbí - proč ne.

Vadí mi pouze nesmysly typu \"šetří bateri\" protože to popírá základní princip elektrického rozvodu v autě. Mimochodem ta stránka v Krtkově odkazu už zavání opravdu absurditou kdy na jedné stránce hlásá jak se poznají holmogovaný od nehom. , jaké postihy hrozí a co na STK... a v E-shopu prodává vesele přestavbové sady Xenonů, led autožárovky a pod. Blicího smajlíka nepoužívám, ale tady by se hodil.

Odesláno

koblih: to mas pravdu :roll ... inak vacsinou popri hentakych kecoch si z ich stranok clovek kupi cinske super svetla a potom auta horia jedna radost :D

Je to aj vec vkusu, dlho som vyberal ten spravny rozmer, teraz som s tym spokojny, 406 ma aspon trochu dobry tvar mriezky a vcelku tam zanikaju ked su vypnute.

Setrenie akumulatoru sa mi nezda, skor ma nizsiu zataz alternator (co je tiez dobre).

Odesláno

Je to tak šetření akumulátoru je nesmysl, snížení zátěže alternátoru je samozřejmě realita. že by e prodloužila třeba jeho životnost to těžko, nicméně může to mít ( i když spíš teoretický ) vliv na snížení spotřeby a zvýšení výkonu.

Odesláno

lenze ste zabudli ze alternator dava len tolko prudu ja rychlo ho pohana remenica pri nizkych otackach je dobijanie prudom obmedzene cize ak elektricky zatazis sustavu tak cuca jak baterka tak aj spotrebice ktore su v momente zapnute cize dobijanie je pomalsie alebo pri poriadnom zatazeni az nedostacujuce nieje to take jednoznacne ako sa na prvy pohlad zda

Odesláno

Každý alternátor je dneska dimenzovaný na trvalé svícení, takže k takové situaci rozsvícených světel nedochází a baterie se bude dobíjet i na volnoběh. Nicméně asi ta diskuse nemá smysl, že?

Odesláno

Qčko, na pokutu to opravdu není! Prošlo to nejen dvěma STK. I zastavení policisty je v pořádku. Světla mají řádnou homologaci denních světel. Jinak tam mám takovou mazačinku, kterou jsme udělali s Honzou406 a to, že to mám ještě na vypínač se světlem, takže si mohu vypnout denní světla kdykoliv například startuji v garáži auto. Samozřejmě, že je vše zapojené dle předpisů tjz. při zapnutý normálných světel se denní světla vypnou. Při každém startování se zapnou, pokud je nevypnu sám. Je to docela dobrá věcička. Vypínač mám na místě vypínače předných mlhovek, které mém přendané na levé páčce pod volantem. Vedle vypínače mám totiž zapínání tempomatu:super

Odesláno

To je v poriadku, ja som ciste narazal na tu roztec 600 mm :) ... kazdopadne mne tiez svetla presli uz dvomi policajnymi kontrolami a pohoda, jeden mi aj pochvalil spravne zapojenie :) ... vypinac je fajn, ale pri tom odbere ma to nejako netrapi :mrk

Odesláno
edison napr napojim si do auta 500wat hudbu a budem to vkuse pustat na plne pecky allternator to utiahne ten ma cca 800 wat vykonu ktory ako a mi chces povedat ze ta baterka mi vydrzi rovnako dlho
Samozřejmě. Pokud nezačna altik omezovat, protože nezvládá, tak baterka si vezme proud daný rozdílem motorického a svorkového napětí podělený svým vnitřním odporem. Spotřebiče v autě na nabíjení nemají žádný vliv, pokud zdroj (altik zvládne dodávat proud = nezačne omezovat napětí).
Odesláno

tak mi to nedalo a bol som to pomerat :D odpojil som + svorku z baterky vlozil medzi svorku a kontak baterky(+) ampermeter aj bocnik zato aby som neodpalil ampermeter pri startovani,nastartoval som studeny motor otacky cca 1300 a vybral som bocnik a nameralo mi ze altik dobija baterku 1.3 A zapol som svetla a dobijanie pokleslo na 1A az 0.9A cize v dobijani bol pokles nejakych 300mA,baterku mam dobru aj dobijanie OK cize zaver len minimalne klesol nabijaci prud do baterky takze tak

[Edited on 29/12/11 18:10 by krtek 2]

• O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...