Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojky, mám takový zvláštní problém. Řazení mi jde v pohodě, ale pokud jedu nějakou dobu v koloně, kde pořád vyřazuji, zařazuji za 1 max za 2, tak po nějaké chvíli 1 nechce skočit prakticky vůbec (jen silou) a 2 se tam taky moc nechce. Když dojedu a auto pak nechám nějakou dobu stát, tak je zase vše ok. Nevíte co to může být?

Odesláno

S problemom ti neviem poradit,ale skusim ako sa mu mozno vyhnut. Ja zasadne ostavam v kolone v pravom pruhu,(ide plynulejsie a mnohokrat najrychlejsie a to preto lebo su tam kamionisti a ty neradi skacu na brzdy a idu plynule s vacsimi medzerami).Tam si zaradim dvojku dam nohu z plynu a vacsia medzera,popripade ak to ide pomalsie 1 a trosku plynu. Vyhnes sa radeniu,tebe to mozno pomoze kvoli prevodovke,ja to musim robit kvoli kolenu,lebo v tejto polohe ma zacina neskutocne bolet pri castom vytlacovani spojky.

Odesláno

Mel jsem ,nebo spíš mám uplně ten samý problem,jen u 306...už jsem se zde na foru ptal a nikdo nevěděl.Připadá mi jak kdyby to reagovalo na teplotu té spojkyČím časteji se používá ,tím se víc ohřívá a hůř se řadí ale proč ,to nechápu..Jediný zatím řešení je jak píše bezdo...od té doby se to už tak často neobjevuje...

Odesláno

díky, tak to teda takhle zkusím, ale i tak jsem z toho poněkud nervozni. S tou teplotou to tak asi bude, protože pokud zastavím jen na chvíli, tak se problém opakuje, ale pokud stojím déle (zatím se to ochladí), tak to pak jde v pohodě

Odesláno

že je to úplně normální.

206 má prostě špatné řazení.

Taky se s řazením v kolonách někdy peru, 1 řadím jen až když téměř stojím na místě jinak tam hážu dvojku. Když se nedaří, pomůže vyšlápnout a znovu sešlápnout spojku.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak ted mi v tom začalo cosi rachotit,někdy až pískat...při sešlápnutí spojky to přestane.Rachot se ozývá většinou při neutralu a když je auto v klidu.Nejsem si ale jistý jestli je to ze spojky,nebo z převodovky..je nějaka možnost jak to zjistit? Spojku už mám objednanou a čeka na vyměnu ale v připadě špatne převodovky by to byl problem :(

Odesláno

jo jo ,to je ono..tak jestli je to jen to ložisko,tak jsem rad Pujde tam cela nová sada. Doufam že to konečně odstraní všechny tyhle problémy .

[Edited on 15/2/12 15:05 by roura]

• O 6 měsíců později...
  • O 12 let později...
Odesláno

Mohla by to být spojka nebo teoreticky ještě spojkové lanko.  Ale kdysi jsme to měli i na služebním a  pokud si pamatuji, tak to skončilo výměnou celé spojky. 

Ještě ( pokud je možnost) tak na rovině zařadit (1 nebo R ) a pak startovat . Bez ručky, bez brzdění pedálem,  jenom se sešlápnutou spojkou. Pokud se auto začne rozjíždět,  tak spojka nevypíná,  pak už zbývá zjistit proč. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...