Vítek1 Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 jo ale kombik ma zpatecku prave v tech patych dverich takze pak musi hledat ve svazku ja bych s tim problem nemel ale je to ulehceni prace a myslim ze vetsina lidi k nicemu takovemu necouva a porizuje si to jako ja k parkovani ve meste. s tou koli je to normalni treba keetec ma hodne sirokej zaber a kdyz to das dolu tak se dost casto stava ze to bere kouli. uz jsme meli par zakazniku co prvne montovali senzory a pak kouly a byl problem [upravil dne 27/12/11 21:22 od Vítek1] Citovat
ZoSo Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 přesně tak. v 90% je to používaný k couvání do řady a tam by stačily i 2 senzory. Není to automatickej parkovací asistent al Ford Focus Citovat
Edison Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Nojo, no... Jiná zkušenost... S firemními vozy zase k plošinám parkuju relativně častěšji, než \"běžný\" řidič. Leč... i tak bych tuto situaci nezatracoval. Ale psal jsem i o jiných situacích. A ty jsou i mnohem častější/možnější. Třeba ten pes mezi auty. Ani nedomýšlím, že by tam bylo třeba malý nepozorný děcko. Vím, že zase se snižuje ta pravděpodobnost s otevřeným kufrem, ale taky není zcela vyloučená. Jak říkám, má mi to pomáhat. A zejména v nestandardních nsituacích je to vítáno. Navíc... já mám sedloše, takže situace se kapku mění tím, že zatímco u dlouhýho se otevřením kufru výhled zvětší (i když ne docela), u sedloně se naopak sníží. Ale dlouhá auta máme zase ve firmě, takže situaci znám taky. Citovat
Lihous Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Pro Edison : Pokud mate sedan tak tam skutecne neni problem na stare 405 jsem to resil stejne/ono to jinak asi ani nejde. Ale pokud couvam tak ne naplny plyn ale skutecne krokem a koukam jako \"o zivot do zrcatek\" navic s varovakem.To co je mezi pedalama volantem a sedadlem je RIDIC. A moznosti vstupu psa ci v horsim pripade decka no pokud budu couvat jako o zavod bude me asistent prd platnej a pokud budu couvat skutecne krokem nasledky budou skutecne mensi/bavim se o otevrenych 5tych dveri s v podstate nefunkcnim asistentem (Nebudu \"pitvat\" jak se dostalo dite do arealu zavodu provozovny a nebo pripad kdy couvam s otevrenym kufrem do rady aut-myslim ze toto se z 95% nikomu nestava.Je dobre ze i toto berete jako mozne a dobre ze se o tom tady pise). Pokud jsou dvere zavrene asistent hlasi vse jak ma. A za posledni mame cca 1,5roku kombika a ani jednou jsem nepotreboval couvat s otevrenym kufrem je fakt ze spis jezdim s lidma nez nakladem. A u stareho sedanu to bylo tak za deset let 5x 10x????? Na cem se ale schodnem jde jen a jen o pomoc a ne 100%. Citovat
Edison Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Ono to jde... Sundat, a dát o několik cm výše, pod lištu. A to je to. Běžně se to totiž tak 2 cm pod lištu dává. Jen to chce ty sešikmený senzory. Pak to chodí dobře. Jak jsem psal hned na začátku: Je tu toho o tom celé vlákno... Nikdo snad necouvá na plný plyn. Poznámka o způsobu couvání je irelevantní. Jako dlouholetý řidič s mnoha stovkami tisíci najetými kilometry vím, co je mezi sedačkou, volantem a dokonce i pedálama. A z vlastní zkušenosti vím, že průšvihy se ani takovým nevyhýbají. K rampě se děco dostane vcelku hravě. Takový obchod s nábytkem, kam si jedu pro skříňku, kachlíky, něco většího do domácnosti... Rodinka se mnou... provozovna ve skladišti... Kurnik... a je to hyned, Mezi auty? Obytná oblast... dokonce třeba vymezená příslušnou značkou... tam se mezi auta kde co/kdo dostane hned... A tohle pípne dřív, než otočím hlavu od jednoho zrcátka k druhýmu. Procenta bych sem netahal... To je totiž zavádějící a paušalizující... Takový řivot není a proto to nemám. Jak jsem psal, mám to mimo jiné právě pro ty vymykající se situace. ... Ano, jedná se jen o pomocníka. To je fakt... Jen mi to přijde jako např. 50% pomocníka vlastním přičiněním omezit na 40%. Nechápu proč. ;-) Citovat
Lord Back Odesláno 28. prosinec 2011 Autor Odesláno 28. prosinec 2011 no prirazit dite k rampe bych asi nechtel to i krokem je smrtelny raci o tom ani nemluvit ale furt jeste uvazuji o namontovani do listy mozna tam ty cidla vlezou do narazniku dat zaslepky a striknout je do barvy tak by zas tak vydet nebyli. Vcera jsem jel ke kamaradovi a on ma pred barakem hrubej sterk a uz to zase rvalo a to mam ty cidla ted odkloneny asi 16 stupnu teda jenom tim ze je tam mam napul dany takze me asi odkloneny cidla nepomuzou kdyz delaji 13 stupnu max mam je moc nizko asi 44cm od zeme tech padesat bych ml fakt tak na tu listu. Jeste jsem koukal na auta na parkovisti a soused ma C5 a ma je uplne dole na narazniku a maka mu to dobre tak ja nevim asi zacnu schanet naraznik treba si ho koupim k dalsimu jezisku abych odcinil co jsem napachal s letosnim jeziskem Citovat
Lihous Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Kazdy asistent je delany pro urcite auto/urcitou polohu. A tady je i odladena citlivost. Pokud mame nejaky universal ma nejake parametry/a je lhostejne zda to je cina za par stovek ci \"jako\" znacka za tisicovky. Og zustane Og ale bohuzel si za nej proplatime nasobky universalu. Citovat
Edison Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Jj... Naprostý souhlas. Origo jsou vyladěný na daný typ a jistě to kontrolujou na výstupce. U uni se s tím musíme nějak porvat sami. Proto tu nad tím diskutujem, že. ;-) Citovat
Lord Back Odesláno 28. prosinec 2011 Autor Odesláno 28. prosinec 2011 kdyby kazdej mel na to kupovat origo tak tadyty stranky nemuseji vubec bejt i kdyz po mejch skusenostech s tatovo 307 2.0 hdi 100kw v servisu origo je des dokonce ho tam doprasili tak ze jsme museli nakoupit dily a namontovat si je tam doma protoze kdyz se chteli dostat na regulaci turba tak museli rozlamat celej ten plast co je pod oknem a ono tudy zacalo chcat rovnou na ten ventil a on furt odchazel a odchazel a pak nam rekli at to prodame ze se to neda opravit a mi vymenili ty plasty a ono uz tam nechcije a ono to jezdi a furt no proste kokoti to k origu Citovat
mmartinkovic Odesláno 28. prosinec 2011 Odesláno 28. prosinec 2011 Takto som si to dal ja. Su tam aj vymedzovacie podlozky. Podla popisu montaz trva cca 4 hod. Kedze som to robil naporiadok aj s dakym natieranim spodku tak to trosku trvalo. Daval som naraznik dolu + tahanie kabla dopredu , tak na cisty cas to vyslo asi 1 den. Inac som to robil asi 3 dni. nakolko som auto stale potreboval. Inac mam nafotene aj detaily takak by niekto chcel. mozem dat na net. http://www.parkujeme.cz/kategorie/28-prislusenstvi - podlozky [upravil dne 28/12/11 16:25 od mmartinkovic] Citovat
Lord Back Odesláno 30. prosinec 2011 Autor Odesláno 30. prosinec 2011 tak dneska rano konec park asistenta dal jsem zpatecku a uz ukazuje jen stop a piska cidla jsem otrel a nic ale koukal jsem ze mi nekdo ty cidla zacvaknul asi si vsiml ze je mam napul venku tak mi je domackl asi kladivem jelikoz asistent mi uz neasistentuje tak dneska bude demontaz a zadelani direk po nich a je to vyreseny priste chci k vanocum cepici a ponozky jezisku jinak si te najdu Citovat
Vítek1 Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 to nemelo moc dlouhou vydrz to tam muzes rovnou nechat jako zaslepky Citovat
koblih69 Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 Tohle hoď po psovi, kup si jiný se stejným průměrem čidel a je vyřešeno. Citovat
Lihous Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 Zdravim nevim co mate za asistenta/prumer cidel ale daji se koupit i jako ND samostatne. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 tak to fakt neměl dlouhou životnost,koukni jestli se nedají koupit náhradní čidla jak tady píše Lihous doufám že ten můj vydrží [upravil dne 30/12/11 14:55 od Gabriel 307] Citovat
rinnegato Odesláno 30. prosinec 2011 Odesláno 30. prosinec 2011 Tky jsem dostal k vánocum,už mam namontováno a naprostá spokojenost. Mám to přesně v tom černým pruhu. Jinak když jsem ten pruh sundal,tak na nárazníku jsou naznačený místa kam by se měly senzory montovat (teda aspon podle me je to k tomu).Akorát že je to na 5 senzorů... Citovat
Lord Back Odesláno 30. prosinec 2011 Autor Odesláno 30. prosinec 2011 těm čidlům se prostě v tom nárazníku moc nechtělo být jen co jsem je vyndal tak makaly, tak jsem je vyndal, dal jsem dvě čidla do té lišty přesně pod kraje spz a dvě čidla do nárazníku vedle tý lišty abych měl větší krytí a otočil tím mini uhlem do strany abych to měl echt vykrytý všude, pak stichnul a už maká jako víno kurva jeden pak jsem to zkoušel na městě nacouvávat na lampu a na to že měla průměr asi cca 20cm tak mi jí to bralo snad všude schválně jsem na ní nacouvával asi pětkrát pokaždy z jinýho úhlu a makalo to pokaždy když ukázal 0 m tak mam asi cca 15cm kouli od překážky. zítra kopím plast záslepky nastríknu je a bude po prdelce jsou tak decentní že když budou v barvě tak to bude vypadat že je to tam origo Citovat
mmartinkovic Odesláno 31. prosinec 2011 Odesláno 31. prosinec 2011 Samotne snimace stoja okolo 199 Ks jeden. Tak ak chces 4 ks, lepsie kupit cely novy za 399 alebo 499 lacnejsie. Citovat
Lord Back Odesláno 31. prosinec 2011 Autor Odesláno 31. prosinec 2011 tak to je jasné to nemá cenu kupovat když to tak vemu tak za cenu těch čidel mam park asistenta v předu i v zadu toho bez displeje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.