Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Mám takový měnší dotaz. Chtěl bych se jet podívat na jednu 406ku. Bohužel se v autech moc nevyznám, a tak bych chtěl poprosit někoho zde na foru, jestli by mi neudělal společnost a nejel semnou, třebas i s diagnostikou. Samozřejmě né zadarmo. Protože bych nerad udělal chybu jako s koupí předešlého auta. A hlavně vůbec nevím jak 2,0HDI má jezdit a na co si dát pozor.

Já jsem z Mostu a 406tka v Mělníku. Nebo jeslti bydlí někdo v Mělníku nebo okolí, tak by se na to mohl podívat sám a říct mi. Samozřejmostí jsou peníze za čas a námahu.

Snad nejsem až moc troufalý :mad:

Odesláno

Zdravim vseobecne je u HDi docela tezke i s diagnostikou rici ANO tento kus bude 100%

Predevsim zalezi na predeslem majiteli co auticku dal jak se o nej staral.

Obecne je jedno zda to je Pesek Citron Fiat ci Skoda .....

HDi-cko muze umrit i tim ze natankujeme jednou nasi normovanou naftu za dobrou cenu....

A prejedeme vymenu oleje - znam cunata co bezne prejizdi vymenu o 10tis/km-setri :o

Urcite preji at mate stastnou volbu.

Odesláno

co takhle sz rovnou někomu kdo je blízko....třeba Pe.Tr nebo pp205(ale ten asi moc času nebude mít a na foru už moc nechodí) ale taky by ti mohl určitě něco slušného dohodit....a nebo někoho zee Prahyy...když jich je spousty...třeba HonzaZ ,ale asi záleží na času...rozhodně bych to řešil jak jsem psal SZ

Odesláno

Radím Ti Oktávku, nebo VW.

Peugeot je hezké auto, ale trochu vrtošivé. Jako hezká žena, potěší, ale musíš mu hodně odpustit. Pokud to nejsi ochotný, tak si kup koncernové auto, abys nenadával na Peugeot.

Odesláno

Se 406 Hdi 80 kw jsem najezdil cca 150 tis. a myslím, že pokud budeš vybírat s někým kdo ví co dělá tak se to dá soporučit. Pokud ty auta neznáš a budeš vybírat sám tak si raději kup koncern se starým TDi s pevným setrvákem... v Mostě ti bohužel s výběrem nepomůžu, ale můžeš zkusit tady v klubu - třeba narazíš na nějaký opečovávaný kus od člena.

Odesláno

Já jsem fanoušek (milovník) Peugeotu, v dobrém i špatném. 406-tek, i jiných Peugeotů ve firmě jezdí několik. Co jim vytknout?

Při koupi ojetiny, prakticky všechny HDi jsou stočené, hlavně kombíky. První majitel si je kupoval na dlouhé cesty, takže nájezd 60 t. ročně ber jako pravidlo. Vynásob roky v provozu a hned vidíš, o kolik to stočili.

Zadní náprava je zbytečně složitá, jednoduchost typu Oktávka (a taky myslím 307, 806, 5008), jedna traverza na silentblocích, by taky vyhověla.

HDi netáhne tolik odspodu, a taky více žere, než TDi. ALE:

TDi bude ještě ojetější a taky za něj více zaplatíš při koupi.

Velkou výhodou Peugeotů, a hlavně 406 je trvanlivý interiér, i po 500 t. auto může vypadat jako zánovní.

Odesláno

Vy mi dáváte :D. Všechny ty rady chápu. K té Octě. Já bych nebyl proti, je mi vcelku jedno, že je to tuctové auto, že je to sen každého průměrného čecháčka mít Octáfku f tédéíčku, f metle a na hlínách :D. Jde jen o to, že ty auta jsou nehorázně předražené a najít dobrý kus je snad ještě těžší než u 406. A to nemluvím o oblíbenosti u zlodějů.

Já zatím jezdil jenv Partneru, kupoval sem ho kvůli spotřebě (Vychvalování francouzkých atmosfér) a spolehlivosti. No a nakonec to žralo 7,5l a jezdilo to o hodně hůř než všechny jiné 1,9D které jsem mohl vyzkoušet. Tak sem jej prodal, protože jezdit s tim bylo vážně utrpení. Tak sem se rozhodl, že koupím nějaký TD. No ale potřebuji větší auto max do 80tis. Vím není to moc, ale sem student. A potřebuji aby mi to vydrželo po čas vysoké školy, takže cca 6let.

No a srdcová záležitost je právě ona 406ka. Už sem po ní pokukoval před koupí Partnera. Je to jednoduše nádherné auto. No uvidím, nechám tomu volný průběh. nebudu na to spěchat a počkám až se něco opravdu pěkného naskytne.

[Edited on 15/12/11 13:20 by mathas]

Odesláno

ach jo to je doba...když jsem studoval měl jsem kolo a nebo vlak....no nic jestli si myslíš,že ti 406 bude žrát 5l/100km to ji budeš tlačit...jo určitě se najdou borci co budou psát,že bez problémů...ale jak říkám je to s tlačením...

Odesláno

Já přeci neříkám, že chci aby to žralo za 5! Ale je rozdíl, když máš výkon a jízdu si užíváš a máš ho tam abys mohl bezpečně předjíždět. Než mít strašnou spotřebu a přesto být brzdou provozu.

A jestli si myslíš, že mi auto cvaká papínek, tak se mýlíš. Ani korunu sem od něj nedostal a od 15ti let šetřil po brigádách abych byl jakž tak samostatnej a nemusel ještě víc rodiče zatěžovat. Tak si prosím nech podobné komentáře.

Odesláno

mathas: pokud jsi chtěl šetřit, tak sis měl nechat Partnera i s \"vysokou spotřebou\".

Ročně ujedeš např. 15 t km, když budeš mít spotřebu nižší o 1,5 l je to 150 stovek km x 1,5 litru x 35 Kč/l = 7875 Kč.

Obávám se, ža na koupi/prodeji Partnera a na koupi 406 a na prvotním servisu ztratíš mnohem více.

Proč Partner mnoho žral, \"to je ta otázka\" - mně např. 5008 žere ve městě 10 l (a to šetřím jako blázen) a mimo město 4,9. Ve městě je hodně couvání, otáčení, čekání.

[upravil dne 15.12.2011 14:51 od P607Olda]

[upravil dne 15.12.2011 14:52 od P607Olda]

Odesláno

mathas: napsal jsem něco ohledně toho,že ti to platí někdo jinej?????????? napsal jsem ach jo.....=doba se změnila,auto si koupí každej....jinak umím jiné komentáře,např. trefená husa se vždycky ozve a brigády jsou brigády a kdyby jsi se měl sám o sebe starat tak z nich nevyžiješ natož ještě studovat,tak tu hned nepiš jak jsi dobrej,že nic od rodičů nechceš.

já jsme ti psal,že 406 nebude o moc méně žíznivá,když se ti zdá 7,5l na partnera hodně,které je jak krabice a má odpor vzduchu....

Odesláno

Partner žral furt stejně. Bylo mu jedno jeslti mimo město nebo město. Jestli sem mu šlapal na krk nebo ho čechral a šetřil. Prostě furt za 7,5. S tím ale že sem i při mírném kopci musel podřazovat a mít pedál na podlaze a i přesto klesala rychlost. Prostě výbornej motor WJZ a ještě lepší extra převodovka. A prodal sem ho i proto, že by mě čekala příští rok tak investice za 15tis bez práce. vejfuk, tlumiče, zadní náprava.. takže bych tam byl možná i za víc. Strašně mi tam chybělo ABS. No to auto mě jednoduše sr@lo a nechtěl sem do něj už investovat ani korunu!!! Najel sem na něm 25tis km a už sem ho jednoduše nesnes. Dokonce sem jel ve stařičké 309ce v 1,9D, no a sběte div se. Mělo to krásný zátah a žere 4l. Minulej tejden sem se bavil se známym co má toho samýho partnera a jemu dokonce žere 8l. Prostě ten motor WJZ se speciální převodovkou je zlo.

Odesláno

Tak jsem se ptak kolegy, 406 kombi 2,0 HDi 80 kW, první odpověď byla, že jezdí za 7, dále pak rozvíjel, že mezi 6 a 7 l. Je to komplet dálkové jízdy, dálnice a občas město. Nesnaží se šetřit, jezdí \"normálně\".

Odesláno

JohnIce: Podívej, nemám vůbec chuť ti něco dokazovat, nebo se nějak obhajovat. Tvůj názor mě naprosto nezajímá. Vím, je to tady o tobě známé, že rejpeš a hraješ si na machra, ale prosím najdi si na zábavu někoho jiného.

Odesláno

P607Olda: No a o tom to je. Mě by nevadila ta spotřeba 7,5l kdyby to auto jelo a nebyl pomalejší než kamiony. Já sem to auto kupoval s tím, že klidně a´t je línější, ale spotřeba at tomu odpovídá. Ale jednoduše, tenhle motor se PSA nepovedl.

Odesláno

nechci aby jsi mi něco dokazoval...ale aspoň jsme se něco o sobě dozvěděl co vím od té doby co si člověk aspoň něco pamtuje....víš zakládal jsi vlákno kvůli něčemu...myslím tím, že jsem ti adekvátně odpověděl i k tématu... ty jsi zaútočil první...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...