Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau chlapi,chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost se silnějšími žárovkami, např. se 100 Watovými.Jestli to jde a nedělá to bordel v elektrice.Mám 307mu před faceliftem,takže H7 jako potkávačky.Díky:)

Guest mischko11
Odesláno
Přál bych ti, aby za tebou potom někdo jezdil s úplně stejnýma žárovkama.

potom by bolo riesenie take iste oslnenie mu dopriat hmlovkou :D

Odesláno

Jenom dodám, že 100W žárovka nebude homologovaná pro provoz na pozemních komunikacích. Nicméně podle mě menší zlo než HID ...

Odesláno

A taky pro tebe, máme tu jednoho co dal HID a už asi 3x odměna 2000. Tak to sundal. Prachy za HID v háji, za pokuty taky.

S těma stovkama bys mohl dopadnout stejně.

Odesláno

urcite tam 100w nedavaj, ani vyrobca nedimenzuje diely na 100w.

Kedysi som mal daewoo nubira a v nom boli 100w ziarovky. Ked sa mi jedna vypalila, tak sa nedala vymenit, lebo plastova uchytka sa roztopila. Druhu ziarovku som uz nestihol vymenit, zbavil som sa toho kramu co najskor.

Odesláno

Já měl v 309 H4 (dvouvlákno) 100W a svítivost super, dokonce jsem jeden čas jezdil na obě vlákna při dálkách (klasika - blbla páčka pod volantem), to byl svit :) Nicméně auto už bylo prakticky před smrtí, tudíž nebylo skoro co řešit :)

Odesláno

Presne toto som riesil vcera, a ziarovky som musel vymenit. svietilo to dobre ale nakoniec sa odpalila patica a som rad ze zhorela len ziarovka a kable nechala na pokoji, radsej tam uz 100w nedam

Odesláno

Mně by osobně zajímalo, jak dlouho v kuse musím svítit, aby mi tam něco shořelo ... trochu uvažuji o tom, že bych je dal do dálkových, kterými stejně svítím jen relativně krátkou dobu - do potkávaček bych je rozhodně nedal, když svítí pořád.

Odesláno

Žárovkou co má 55W protéká proud asi 4A = dvě žárovky asi 8A. To musí vydržet kontakty přepínače, dráty řídící jednotky a další.

I když se třeba patice a paraboly jeví zpočátku navenek dobře elektroinstalace a vše ostatní se začne \"smažit\". Není to na takový proud dělaný. Na 100W žárovky jsou přídavná světla, kde je spínání řešeno přes relátka.

Ale každý ať si tam dá co chce. Já bych to nedoporučoval.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...