Ducatista Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 Nemá někdo z Vás zkušenost s předehřevem motoru v mrazůvce? Přemýšlím o tom, ale na motor 2,2 HDi to firma Calix vyrábí jen místo mrazůvky. Kámoš mi říkal, že pokud to není klasicky v hadici, že to není moc dobrý, že místo mrazůvky to v extrémním případě způsobí až prasknutí hlavy... Zase si říkám že pokud by to neměli odzkoušený, tak by to snad nepouštěli na trh... Citovat
Marcel00 Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 mrazovka mi nieje sympaticka, nakolko ohrev ide z jedneho miesta a nedochadz k rovnomernemu ohriatiu. Taktiez je s tym viac roboty, zasahovat do mrazoviek tiez nieje bohvieco, neviem to je moj nazor... co tak pouzit prietokovy ohrev? http://www.normans.cz/produkty/ohrev-chladici-kapaliny/univerzalni-prutokove-ohrivace vyjde ta to lacnejsie. po zapojeni obehoveho cerpadla to bude velmi dobre sluzit a makat. rozpojit/rozrezat hadicu co ide do kurenia kabiny a schematicky vlozit do tohoto okruhu henten predohrev, ktory mozes umiestnit trebars pod blatnik LP kolesa... Citovat
krtek 2 Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 to marcello-a z akeho zdroja to chces napajat? ten predohrev zexterneho? [Edited on 2/12/11 19:02 by krtek 2] Citovat
Ducatista Odesláno 2. prosinec 2011 Autor Odesláno 2. prosinec 2011 Marcel: ano, ohřev jde jen z jednoho místa, ale pořád se jedná o ohřev chladící kapaliny, tzn. že teplo se bez problému rozvede do celého bloku motoru. Naopak si myslím že větší problémy může přinést průtokový ohřívač, protože pokud se nenajde vhodný prostor, do kterého by se ohřívač umístil, aby to bylo v nejnižším bodě, tak nebude fungovat samovolná cirkulace a bude problém. Citovat
Marcel00 Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 preto pisem o vodnom cerpadle a tym padom je obeh vody efektivnejsi. k ohrevu som montoval aj adapter na 12V ktory napaja cerpadlo aby nebola nim zatazovana baterka auta. Fungovalo to genialne. Uzivatel hipisko to ma, tak nech poskytne referencie to krtek... rec je o el. predohreve na ktory sa panko pyta. takze je napajany na 220V. Jedna sa o vykon 1000W. Citovat
krtek 2 Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 jasne to ze ma ele napajanie mi bolo jasne len som nevedel ake napajac napetie to ma, znie to zaujimavo ale ma to obmedzenia potrebujes garaz alebo dvor pred barakom (pripojku na 220 V) to by bol lepsi bufik ci nie? [Edited on 2/12/11 21:22 by krtek 2] Citovat
hipisko Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 no nevyhoda je naozaj v tom, ze potrebujes externy 220v privod. Mne by zaujimalo, ze keby sa to pipojilo na elektricky system auta, tak by to asi auto neutiahlo, ze? Samozrejme az po nastartovani by sa to zaplo.... A motor by sa ohrial ovela rychlejsie, ono 1kw nevyzera vela na papieri ale funguje to efektivne celkom. Marcel mi to nainstaloval, zatial osm mal moznost odskusat len raz, ale vonku bolo 2 stupne a mne ohrialo motor na hodinu a pol pri vypnutom motore cisto cez 220v na cca 40-45 stupnov(motor nebol vlazny tj 37stupnov, ale teply, 40 a viac). mam 2,0hdi 100kw. Citovat
krtek 2 Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 1000w? cosi to pri 12 voltoch by ti odoberalo cca 83 Amper a ten ohrievac o takom vykone by bol inej velkosti na 12v ta baterka by chcipla takmer okamzite Citovat
Ducatista Odesláno 3. prosinec 2011 Autor Odesláno 3. prosinec 2011 no auta mám doma v garáži, ale ve studené garáži, proto o předehřevu pořád přemýšlím. Tím pádem 220 V není žádnej problém Citovat
Ducatista Odesláno 4. prosinec 2011 Autor Odesláno 4. prosinec 2011 tak nikdo další nemá zkušenost se spirálou v mrazůvce? Citovat
APOFIS Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Pokud se nebudeš zlobit dám to sem. Je to na 220,ale už s čerpadlem,přemejšlím o koupi,má s tímhle někdo osobní zkušenost? http://stroje.bazos.cz/inzerat/13225052/Nezavisle-topeni-predehrev-motoru-na-220V-s-cerpadlem.php Citovat
Ducatista Odesláno 7. únor 2012 Autor Odesláno 7. únor 2012 Přesně tohle už mám ve 106ce asi 2 měsíce... Od toho předehřevu v mrazůvce Calix do 406 jsem upustil, protože to sice je levnější (cca 3 tis Kč), ale znamená to rozebrat celej předek auta, takže montáž toho Calixu by mě vyšla na stejný prachy jako vlastní pořízení. U toho předehřevu co mám ve 106 to byla otázka hodinky, navíc se dá z auta jednoduše vyndat (třeba při prodeji) a vyměnit hadici v které ten předehřev byl, takže to není nevratný zásah. [upravil dne 7/2/12 15:17 od Ducatista] Citovat
P607Olda Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Čerpadlo je v cestě od topení - neomezuje průtok topením? Navíc, podle fotek, ho mají na výstupu topení, ale čerpadlo čerpá v protisměru. Citovat
oddie Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Předehřev do mrazovky bych si nedal ani zadarmo, ale to s tím čerpadlem vypadá hodně pěkně. průtok topením to nijak zásadně neomezuje, stejně se zapojuje i čerpadlo od nezávislého topení, které je v podstatě totožné. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 no auta mám doma v garáži, ale ve studené garáži, proto o předehřevu pořád přemýšlím. Tím pádem 220 V není žádnej problém pak nechápu, proč pod motor nehodíš malý el. ohřívač (zářič), měl jsem takový,cca 600W,(z koupelny), spínaný hodinama, stačila hodina provozu toho ohřívače--dával jsem ho pod vanu motoru a ohříval vlastně celý motor--nemusíš kutat do motoru A v práci jsme mohli mít auta v teplé hale (v mrazech)--takže cesta do práce no problem Citovat
krtek 2 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 http://backer.inshop.cz/inshop/scripts/detail.asp?ItemID=576 a nieco take je to sice bez cerpadielka ale staci dorobit nadobku s natrubkami,dokupit casovu hodinku a cena je menej nez polovicna [Edited on 7/2/12 16:36 by krtek 2] Citovat
oddie Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Já věděl, že se odněkud musí brát http://www.ebay.de/itm/Standheizung-220V-Motorvorwarmer-Motor-Heizung-NEU-/230564330809 Citovat
APOFIS Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Mě by jenom zajímalo jestli to pak nepřekáží normálnímu chlazení za provozu. Citovat
Ducatista Odesláno 7. únor 2012 Autor Odesláno 7. únor 2012 Neomezuje to průtok chladicí kapaliny, z toho jsem měl taky strach, ale když mi to přišlo, na jedné straně jsem do toho nátrubku foukl a úplně volně tím zařízením jde profouknout vzduch, takže chladicí kapalina proudí bez problémů. A 106ka topí nádherně, na to že to je diesel až sám hledím, takže jí to zařízení v hadici rozhodně nevadí. Samozřejmě se to nesmí namontovat proti směru toku kapaliny a musí to být ve svislé poloze. Ozzy: v garáži mám ze dvora ještě starý děravý deskový vrata a mám tam průvan, takže nějaký teplomet u auta - to by bylo topení pánubohu do oken. oddie: jojo, na ebay je toho plno, pro 406 ten předehřev objednám už z ebaye, ten chlap co to prodává u nás je pěkně vychcanej, cenu sice píše, ale za poštovný chce 300 Kč, takže min. 150 Kč vydělává ještě na poštovným, protože cena přepravce + dobírka bývá u tak malýho balíčku 120-150 Kč. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.