Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz na starší a zkušenější ohledně ostré vačky na 205 1.9 GTI. Jestli to má vůbec cenu se po něčem takovym pídit. Dočetl jsem se ve SM, že po výměně za ostrou vačku by se měla přeprogramovat i řídící jednotka. Tak jestli to vůbec za to stojí, kór do toho mýho dědy.

Jinak proč se pídim po zvýšení výkonu ?? Štvou mě ty dieslový Fabie RS.......

:papa:papa

Odesláno

Ostrá vačka v šáde udělá hodně, akorát se to svinsky blbě šteluje .Já to zažil a drbal jsem se s tím asi 14 dní než to jelo tak jak mělo........ Ale na tvym dědovi se to bude štelovat stejně úplně jinak.

Odesláno

ostrá vačka dělá hodně... tedy pokud se předělá celá hlava. Ventily musí být alespoň nový, lépe sportovní, ještě dobrý udělat jiný svody. Pak udělat \"generálku\" hlavy, a pakl samozřejmě štelování atd.

Četl sem o nějakých bláznech co to dělali na starým Volvu a výsledek byl hodně znatelnej. 20 koní určitě. Je to ale docela složitý sehnat to vačku.

Odesláno

do šáde se dávají stále ze 110 eRka, .......hele myslíte si někdo, že Francouzi upravujou Peugeoty stejně tak jako se u nás upravujou šade?A seženou všechno za babku nebo jenom my jsme národ šmelinářů?:papa

Odesláno

Naps. Hadra : do šáde se dávají stále ze 110 eRka.

Já jsem kdysi dal do 120tky vačku ze 130LR + karbec trochu jinak osazený = trhalo to kostky ze silnice a páprdodům v žigulících tuhly rysy.:cool:

Dodatek : volnoběh musel být nad 1200ot., jinak se motor neudržel v chodu a chcípal.:D:D:D

[Editován dne 4/4/05 Bohumil]

Odesláno

http://www.rollingroadtune.co.uk/peugeot_engine.htm

vypadá to že výměna jako píšete u šáde asi nejde, max. mě napadá vačka z T16 do MI16, to jenom teoreticky. Jinak spíš kupujou \"sportovní\" vačky od jiných firem a dávají motory třeba z 306 do 206 a 106...

Pokud bych to bral čistě teoreticky tak to chce najít nejsilnější verzi svýho motoru, kterej má stejnej počet ventilů a vzít tu vačku a přehodit. To je čistě jen teoreticky, nevím jak todle vypadá v praxi ale takhle to asi bude u těch šádinek.

Odesláno

Vsude chtej tunit, ale jinde maj vic penez a nechaj si to udelat. Jen ti lepsi (ri s citem a ne jen machri) to delaj doma. U nas si na skodarne udela skoro kazdej skoro vsechno. Nekdy kulim :o:D

Odesláno

Ted nevím jestli nebudu kecat,ale u nás má jeden chlap motor 1,9gti s tou vačkou od Gutmanna a prej má 130koní....doufám teda že to není normální.....:P

Odesláno
Napsán autorem Hadra

já bych řekl, že 115. Jeden koník je zhruba 1,3 KW, není to tak?

V tom případě by těch jeho 88kW mělo 67,7 HP. Nemáš to náhodou napsaný opačně?

[Editován dne 5/4/05 Gotrek]

Odesláno

Ma chytra kalkulacka s konstantama na prevod rika ze 88kW = 118Hp ... tedy pomer cca 1,34 .. tak jak uz taky bylo receno... jen jsem to upresnil ;)

Nicmene moje jedna kniha s udaji o motoru (309 - stejne urcije jak 205) rika ze motor XU9JAZ ma 88kW(122HP) tak nevim, jak to ti frantici pocitaji :-)

Ale treba motor XU9J4 ma 116kW (160HP) - serie- je to teda asi starsi motor bez katalyzatoru... (misto max. 6000ot ma 6500ot a komprese 10,4 misto 9,2 - pomer k novejsimu s 88kW)...

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...