Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výdrž (ujeté km) letních pneumatik 215/55 R17 na 407

Recommended Posts

Odesláno
A co Dunlopy na tych tu nejazdi nikto? Tiez budem kupovat nove pneu,na starom aute som na dunlopoch vydrzal cca 60 000km,ale boli to 16

[upravil dne 19/11/11 14:28 od pcoli22]

Letné mám 17 Dunlopky tretiu sezónu. Čo sa týka výdrže 30000 km a počítam podľa opotrebenia, že 20000 zvládnu v pohode, ak sa nezmenia vlastnosti gumy a bude držať ako doteraz. Prvú a druhú sezónu som ich vôbec nepočul, tretiu už to nie je až taká sláva, ale nevadí. Jazdné vlastnosti hlavne na mokrej ceste vynikajúce. Mal som na 406 tke micheliny aj continental ale tie sa nechytali. Cesta z Chorvátska celé Maďarsko lejak, autá všetky tak 100 km/h, ja na tempomate po odskúšaní ako držia 130 a žiaden problém.

PS: chlapi, ja niektorým nerozumiem, kúpite si auto za melón a idete na to dávať brak???? To ako na čom chcete šetriť, na svojej bezpečnosti??? Áno, lacná guma môže na bežné jazdenie stačiť, potom však príde jedna kritická situácia a budete ľutovať!

Odesláno
kobliha: ty máš se 407 už nalítáno 20 000km v zimě ? neměl jsi náhodou 406?

mě nejde o rozměr jako takovej,ale prostě o to jaké padnou nejlíp na 407....

Ano, je to tak, je to zkušenost ze 406 a souhlasím, že hodně záleží na konkrétním rozměru / konkrétní auto!

Odesláno

[/rquote]PS: chlapi, ja niektorým nerozumiem, kúpite si auto za melón a idete na to dávať brak???? To ako na čom chcete šetriť, na svojej bezpečnosti??? Áno, lacná guma môže na bežné jazdenie stačiť, potom však príde jedna kritická situácia a budete ľutovať!!!![/rquote]

Prosím Ťa a kde je tá hranica medzi lacnou a drahou pneumatikou,keďže dunlop sa dá kúpiť za cca150 e michelin aj za 230e.Podla toho čo píšeš tak jazdíš na brakoch:myslim

[upravil dne 19/11/11 23:55 od baffy]

Odesláno

rozdiel medzi lacnou a drahou neexistuje, bud si kupis cinu alebo EU vyrobu.

vravim Vam klasika Matador... uplna pohoda.. neviem co riesite :) kazdy jazdime normalne... do prace, z prace, nejaka ta dovolenka...

nechapem nacot tlacit kopec penazi co nema zmysel... uplne v pohode pneumatiky za rozumne peniaze.

zas sa z tych PR clankov a platenych testov nepotento... ja na ne neverim, nakolko poznam ludi z novinarskej brandze a viem ako to chodi.

Odesláno
rozdiel medzi lacnou a drahou neexistuje, bud si kupis cinu alebo EU vyrobu.

vravim Vam klasika Matador... uplna pohoda.. neviem co riesite :) kazdy jazdime normalne... do prace, z prace, nejaka ta dovolenka...

nechapem nacot tlacit kopec penazi co nema zmysel... uplne v pohode pneumatiky za rozumne peniaze.

zas sa z tych PR clankov a platenych testov nepotento... ja na ne neverim, nakolko poznam ludi z novinarskej brandze a viem ako to chodi.

jejej teraz som si to všimol, že som to asi naprd napísal. Ja som narážal na kúpu ojazdených pneu z netu:D

Pneumatiky sa nehľadajú na stránkach s výsledkami testov (aj keď môžu čo to napovedať), ale na fórach, kde píšu užívatelia svoje skúsenosti.

Čo je to bežné jazdenie???Rozdiel medzi dobrou a zlou gumou zistíte, keď vás obehne v zimnej kolóne nejaký tĺk (bežná situácia na SVK), čo sa musí dostať do cieľa o minútu skôr a musíte poriadne zabrzdiť. Potom je už neskoro uvažovať, či má alebo nemá zmysel tlačiť peniaze do kvalitnej pneu - to som tým chcel napísať.

Na niečom sa šetriť dá, no na niečom určite nie. Hovorte si čo xcete, ale pneu a dobré brzdy sú základ bezpečnosti na aute, ostatné v prípade 407my je len pekný obal:D:D:D

Odesláno

Chalani nechci tu vést kurňa diskuzi jaká která guma stojí,co píšou v testu,která je in nebo která srojí za prd...to už to tu přece je několikrát... ,chtěl jsem nahodit prostě téma,které je ověřeno praxí ... prostě VÝDRŽ letních pneumatik na 407 viz nadpis vlákna.

jak jsem psal continestalky 2 jsem sehnal za 2500kč...najeto 13 000km a včudu 50%....takže guma cca na 2 roky...když je seženu opět za zajímavou cenu není co řešit,ale jestli mám dát za ně 3 500kč a nebo za pirelky P7 4000 a pirelky vydržej jednou tolik tak přece není o čem mluvit.jasně že vyhrají perelky...ale jestli matadorky vydržej co continetálky a stojej 2000kč tak přece je jasné že matadorky taky podle selského rozumu vyhrají ale to by musely být na skladě,teda ve výrobě v tom rozměru je to jako s barumkama,píšou že to je ale nikde nejsou...člověk musí brát co je...

[upravil dne 20.11.2011 09:25 od John_Ice]

Odesláno
Chalani nechci tu vést kurňa diskuzi jaká která guma stojí,co píšou v testu,která je in nebo která srojí za prd...to už to tu přece je několikrát... ,chtěl jsem nahodit prostě téma,které je ověřeno praxí ... prostě VÝDRŽ letních pneumatik na 407 viz nadpis vlákna.

jak jsem psal continestalky 2 jsem sehnal za 2500kč...najeto 13 000km a včudu 50%....takže guma cca na 2 roky...když je seženu opět za zajímavou cenu není co řešit,ale jestli mám dát za ně 3 500kč a nebo za pirelky P7 4000 a pirelky vydržej jednou tolik tak přece není o čem mluvit.jasně že vyhrají perelky...ale jestli matadorky vydržej co continetálky a stojej 2000kč tak přece je jasné že matadorky taky podle selského rozumu vyhrají ale to by musely být na skladě,teda ve výrobě v tom rozměru je to jako s barumkama,píšou že to je ale nikde nejsou...člověk musí brát co je...

[upravil dne 20.11.2011 09:25 od John_Ice]

Tak pardón, keď Ťa zaujíma len \"výdrž\" tak Dunlopky letne R17 55 zatiaľ 30 tisíc km a ešte podľa dezénu 20 až 25 tisíc vydržia

Odesláno

patko : omlouvat se nemusíš...nechtěl jsem vést diskusi směrem tam kde prostě tu na forku už je hodněkrát omývané...

[upravil dne 20.11.2011 19:07 od John_Ice]

Odesláno

Písali ste čo sú drahé a čo lacné gumy, ďalej že Čína a EU. Ja som kúpil Čínu a som s nimi zatiaľ spokojný. Sú to Gudride, neviem koľko mal dezén keď boli nové ale teraz po cca 12tis km majú tak do 7mm. a cena oproti tomu čo sa tu spomína smiešna, nové celá sada vyšla na 256€.

Písal som o nich už aj tu.

Odesláno
Také teď budu řešit letní gumy. Měl jsem Pirelli P7, najel jsem na nich asi 55t km. Nemohu se rozhodnout, zda kupovat zase pirelky cca 3800,- za kus, nebo koupit něco levnějšího. Má někdo v 17 na 407 zkušenost např. s Barumkami nebo jinou značkou?

proto jsem založil tohle téma,aby bylo zčeho jažtak vybírat...myslel jsem že to bude mít nějakej smysl,ale je tady vidět,že hodně lidí pořádně nečte,jinak by tu jak jsem psal výše drželi tématu...ach jo...tolik lidí s 407 a každej asi lítá nebo nejezdí...vždyt přece stačí napsat typ pneumatiky a koli asi maj nalítáno a kolik vzorek...vždyť to není přece tak těžké...určitě to potom pomůže hodně lidem a nebudou tu někdy témata typu... jaké pneu ..co říkate na tyhle atd.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak už mám letní gumy vyřešeny. Pirelli P7 215 55 R17 94W sada za 10000,- Kč. Jsou nejeté z poloviny roku 2008. Pokud by měl někdo zájem, tak dodavatel má ještě pár sad. Kontakt sdělím přes SZ.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...