Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Může to být problém v konektoru u žárovky. Nemáš ho náhodou trochu opálený od slabých elektrických výbojů, nebo nezahřívá se ti? Jestli ano tak vyměnit. Nevím jak na Peugeotu ale na jiných autech s tím bývá problém.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

1. změr napětí na té žárovce ( když je zapnutá a připojená ) , nejen na volnoběh, ale i při cca 3-4 tis otáček.

2. dáváš kvalitní žárovky? Ne nějkaé od benzínky a nedotýáš se jich?

3. pokud všechno zklame nejednoduší cesta jsou odporové dráty jako předřadník. Je to levné a na svítivosti to prakticky není znát.

Odesláno

Ahoj.

Taky to může být stejný problém, jaký jsem popisoval dříve: starší čtyřistasedmičky mají nedořešené ukostření. Jsou to jen 2 jazýčky na konektoru, které nají dosednout na patici žárovky.

Po nějakém čase jazýčky ztratí pružnost a nedosedají. To způsobí takové rozžhavení patice, že to žárovka nevydrží. V takovém případě nepomohou ani keramické konektory, musí se nejprve řešit ukostření - novější lampy už ukostřují žárovku H1 přes fixační sponu. Peugeot nabízel (možná stále nabízí) spec. sadu pro předělání. Pár konektorů, plíšků a kabílek - vše se vejde do dlaně, cena přes 1.000,-Kč. Já to řešil pájením kostřísího kabílku přímo na patici žárovky.

Odesláno

Už to na autě nemám, vyměnil jsem reflektory za novější z vrakoviště. Jak jsem dříve psal, ty staré byly zevnitř zamlžené od neustálého vypalování žárovek. Tak to skusím popsat. pokud máš starší provedení konektoru, vedou do něj 2 vodiče (plus a kostra). Ten konektor uštípneš tak, aby zůstaly kabílky co nejdelší. Na plusový připájíš nový (nejlépe keramický) konektor pro H1 a na minusový přicvakneš konektorovými kleštěmi obyčejný konektor \"samičku\". Na žárovky pak naletuješ kousek kabílku s konektorem \"samečkem\". Ty upravené žárovky jsem vozil min. 2 kousky Toť vše. Jenom dodávám, že mě to dělal autoelektrikář, protože v garáži nemám 220V na pájení a konektorové kleště mi taky schází.

Další info:

[upravil dne 20.5.2012 16:25 od Matuska]

Odesláno

Ještě jeden tip: existuje malá řídící jednotka (pro koncern VW), která pro denní svícení používá žárovky dálkových světometů, ale s příkonem omezeným asi na 50%. Ty žátovky H7 by asi tak netrpěly, protože nejsou uzavřené za optikou -lépe se chladí- a ještě by dostávaly 25-30W (přes den), místo běžných55W.

Odesláno
Už to na autě nemám, vyměnil jsem reflektory za novější z vrakoviště. Jak jsem dříve psal, ty staré byly zevnitř zamlžené od neustálého vypalování žárovek. Tak to skusím popsat. pokud máš starší provedení konektoru, vedou do něj 2 vodiče (plus a kostra). Ten konektor uštípneš tak, aby zůstaly kabílky co nejdelší. Na plusový připájíš nový (nejlépe keramický) konektor pro H1 a na minusový přicvakneš konektorovými kleštěmi obyčejný konektor \"samičku\". Na žárovky pak naletuješ kousek kabílku s konektorem \"samečkem\". Ty upravené žárovky jsem vozil min. 2 kousky Toť vše. Jenom dodávám, že mě to dělal autoelektrikář, protože v garáži nemám 220V na pájení a konektorové kleště mi taky schází.

Další info:

[upravil dne 20.5.2012 16:25 od Matuska]

a tie novsie reflektory su nejake ine ?

Odesláno
Ještě jeden tip: existuje malá řídící jednotka (pro koncern VW), která pro denní svícení používá žárovky dálkových světometů, ale s příkonem omezeným asi na 50%. Ty žátovky H7 by asi tak netrpěly, protože nejsou uzavřené za optikou -lépe se chladí- a ještě by dostávaly 25-30W (přes den), místo běžných55W.

Asi si myslel něco takového co?

http://www.cybertronic-labs.cz/denni-sviceni-ahd-kit-i14c52

Odesláno

jj má to tam, a taky o tom dost uvažuju. Ne že bych měl problém s praskajícíma výbojkama, ale co mě na tom láká je ta úspora odběru proudu, což pro mě v zimních měsících má docela význam. Do práce jezdím 16km a to baterku nedobiju. Takhle by to mohlo být lepší a to nemluvím o vzhledovém efektu;)

Odesláno
A jak je vyřešená světelná houkačka? :myslim

\"Funkce dálkových světel není tímto modulem nijak omezena\"

Citace ze stránek výrobce...

Prostě se ti rozsvítí na plno při probliknutí.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Taky o tom silně uvažuju,ale litr je dost,radši bych si to zbastlil sám,nemá někdo tip na schéma?Má to někdo v autě a je to spolehlivé?:myslim:superVýhodou je, nemuset instalovat další světla.Hodně se mi líbí i modul den. sv. s triplingem,abych pošetřil pačku blinkrů.Někdo tu ale psal,že to háže v BSI chybu,nestačilo by,vřadit od BSI k žárovkám diody,otázkou ale je,jestli jsou blinkry(3 žárovky) na společném výstupu.

[upravil dne 10/6/12 09:16 od mirinn]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...