Joozino Odesláno 26. březen 2012 Odesláno 26. březen 2012 chalani, aky moze byt problem, ked sa mi kazdu chvilku vypaluje ziarovka predna stretavacka.. Citovat
Brizan Odesláno 26. březen 2012 Odesláno 26. březen 2012 Může to být problém v konektoru u žárovky. Nemáš ho náhodou trochu opálený od slabých elektrických výbojů, nebo nezahřívá se ti? Jestli ano tak vyměnit. Nevím jak na Peugeotu ale na jiných autech s tím bývá problém. Citovat
Joozino Odesláno 27. březen 2012 Odesláno 27. březen 2012 fuuha to neviem ci to mam alebo nemam opalene, ale dnes to zistim, vymenim ziarovku a skontrolujem...a to zahrievanie sa to ako zistim Citovat
pyrone Odesláno 27. březen 2012 Odesláno 27. březen 2012 porovnas ci je lavy konektor teplejsi ako pravy... Citovat
Joozino Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 uz mi je z tych stretavaciek zle...vecer sa vypalila lava, rano prava..ziarovky menim ako ja ponozky.. konektory ocistene, prestriekane.. Citovat
koblih69 Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 1. změr napětí na té žárovce ( když je zapnutá a připojená ) , nejen na volnoběh, ale i při cca 3-4 tis otáček. 2. dáváš kvalitní žárovky? Ne nějkaé od benzínky a nedotýáš se jich? 3. pokud všechno zklame nejednoduší cesta jsou odporové dráty jako předřadník. Je to levné a na svítivosti to prakticky není znát. Citovat
Matuska Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Ahoj. Taky to může být stejný problém, jaký jsem popisoval dříve: starší čtyřistasedmičky mají nedořešené ukostření. Jsou to jen 2 jazýčky na konektoru, které nají dosednout na patici žárovky. Po nějakém čase jazýčky ztratí pružnost a nedosedají. To způsobí takové rozžhavení patice, že to žárovka nevydrží. V takovém případě nepomohou ani keramické konektory, musí se nejprve řešit ukostření - novější lampy už ukostřují žárovku H1 přes fixační sponu. Peugeot nabízel (možná stále nabízí) spec. sadu pro předělání. Pár konektorů, plíšků a kabílek - vše se vejde do dlaně, cena přes 1.000,-Kč. Já to řešil pájením kostřísího kabílku přímo na patici žárovky. Citovat
Joozino Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 mohol by si hodit fotku ako si to spravil Citovat
Matuska Odesláno 20. květen 2012 Odesláno 20. květen 2012 Už to na autě nemám, vyměnil jsem reflektory za novější z vrakoviště. Jak jsem dříve psal, ty staré byly zevnitř zamlžené od neustálého vypalování žárovek. Tak to skusím popsat. pokud máš starší provedení konektoru, vedou do něj 2 vodiče (plus a kostra). Ten konektor uštípneš tak, aby zůstaly kabílky co nejdelší. Na plusový připájíš nový (nejlépe keramický) konektor pro H1 a na minusový přicvakneš konektorovými kleštěmi obyčejný konektor \"samičku\". Na žárovky pak naletuješ kousek kabílku s konektorem \"samečkem\". Ty upravené žárovky jsem vozil min. 2 kousky Toť vše. Jenom dodávám, že mě to dělal autoelektrikář, protože v garáži nemám 220V na pájení a konektorové kleště mi taky schází. Další info: [upravil dne 20.5.2012 16:25 od Matuska] Citovat
Matuska Odesláno 21. květen 2012 Odesláno 21. květen 2012 Ještě jeden tip: existuje malá řídící jednotka (pro koncern VW), která pro denní svícení používá žárovky dálkových světometů, ale s příkonem omezeným asi na 50%. Ty žátovky H7 by asi tak netrpěly, protože nejsou uzavřené za optikou -lépe se chladí- a ještě by dostávaly 25-30W (přes den), místo běžných55W. Citovat
Joozino Odesláno 24. květen 2012 Odesláno 24. květen 2012 Už to na autě nemám, vyměnil jsem reflektory za novější z vrakoviště. Jak jsem dříve psal, ty staré byly zevnitř zamlžené od neustálého vypalování žárovek. Tak to skusím popsat. pokud máš starší provedení konektoru, vedou do něj 2 vodiče (plus a kostra). Ten konektor uštípneš tak, aby zůstaly kabílky co nejdelší. Na plusový připájíš nový (nejlépe keramický) konektor pro H1 a na minusový přicvakneš konektorovými kleštěmi obyčejný konektor \"samičku\". Na žárovky pak naletuješ kousek kabílku s konektorem \"samečkem\". Ty upravené žárovky jsem vozil min. 2 kousky Toť vše. Jenom dodávám, že mě to dělal autoelektrikář, protože v garáži nemám 220V na pájení a konektorové kleště mi taky schází. Další info: [upravil dne 20.5.2012 16:25 od Matuska] a tie novsie reflektory su nejake ine ? Citovat
Brizan Odesláno 25. květen 2012 Odesláno 25. květen 2012 Ještě jeden tip: existuje malá řídící jednotka (pro koncern VW), která pro denní svícení používá žárovky dálkových světometů, ale s příkonem omezeným asi na 50%. Ty žátovky H7 by asi tak netrpěly, protože nejsou uzavřené za optikou -lépe se chladí- a ještě by dostávaly 25-30W (přes den), místo běžných55W. Asi si myslel něco takového co? http://www.cybertronic-labs.cz/denni-sviceni-ahd-kit-i14c52 Citovat
Brizan Odesláno 25. květen 2012 Odesláno 25. květen 2012 jj má to tam, a taky o tom dost uvažuju. Ne že bych měl problém s praskajícíma výbojkama, ale co mě na tom láká je ta úspora odběru proudu, což pro mě v zimních měsících má docela význam. Do práce jezdím 16km a to baterku nedobiju. Takhle by to mohlo být lepší a to nemluvím o vzhledovém efektu;) Citovat
gronholmm Odesláno 25. květen 2012 Odesláno 25. květen 2012 A jak je vyřešená světelná houkačka? Citovat
wojtěch Odesláno 25. květen 2012 Odesláno 25. květen 2012 normálně to problikne zesílí.. na tom videu to je vidět... Citovat
Brizan Odesláno 25. květen 2012 Odesláno 25. květen 2012 A jak je vyřešená světelná houkačka? \"Funkce dálkových světel není tímto modulem nijak omezena\" Citace ze stránek výrobce... Prostě se ti rozsvítí na plno při probliknutí. Citovat
mirinn Odesláno 10. červen 2012 Odesláno 10. červen 2012 Taky o tom silně uvažuju,ale litr je dost,radši bych si to zbastlil sám,nemá někdo tip na schéma?Má to někdo v autě a je to spolehlivé?:superVýhodou je, nemuset instalovat další světla.Hodně se mi líbí i modul den. sv. s triplingem,abych pošetřil pačku blinkrů.Někdo tu ale psal,že to háže v BSI chybu,nestačilo by,vřadit od BSI k žárovkám diody,otázkou ale je,jestli jsou blinkry(3 žárovky) na společném výstupu. [upravil dne 10/6/12 09:16 od mirinn] Citovat
rodito Odesláno 10. červen 2012 Odesláno 10. červen 2012 jestli se nepletu, tak přední a boční blinkry řídí jednotka v motorovém prostoru a zadní blinkry řídí BSI Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.