Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nezávislé topení - nefunguje...

Recommended Posts

Odesláno

Já dle mechanika jsem potřeboval provést jen reset. Nějaká chybčka tam nebyla,na vše koukal Ale dnes opět netopím... Manželka maloučko vyjela nádrž tak jestli se to samo neodstaví či nezavzdušní...

Odesláno

To je možné, píšou, že při používání nezávislého topení má být nejméně 1/4 nádrže. Já zase v neděli neodjel, pustil jsem si topení, pak už auto nenastartovalo....

Odesláno

Jo přívod nafty do bufíku je v nádrži poměrně vysoko, pokud máš pod čtvrtku nemusí to nasát naftu, bude to jen tak cvakat jak to zkouší a cca po 2 - 3 min se to vypne bez naběhnutí bufíku. Dotankuj a uvidíš že to bude v pohodě ;)

[upravil dne 6/2/12 09:11 od fatalboy]

Odesláno

Mě to udělalo asi tím mrazem a i když mám dobrou naftu tak to prostě nechytlo. I auto se cukalo když jsem pak přidal plyn, asi těch dnešních -26 tomu nesvědčí.

Odesláno
Jo přívod nafty do bufíku je v nádrži poměrně vysoko, pokud máš pod čtvrtku nemusí to nasát naftu, bude to jen tak cvakat jak to zkouší a cca po 2 - 3 min se to vypne bez naběhnutí bufíku. Dotankuj a uvidíš že to bude v pohodě ;)

Myslíš že se nějak sám odblokuje???

Odesláno

Tak jsem ráno zatopil, ale nenastartoval. Dlouhé pípnutí a nic. Takže druhé auto s benzínem to jistí. A večer nabíječka a uvidíme.

Odesláno

jj mám a jinak slouží v pohodě, jen jak každou chvíli jede nezávislé topení a přitom jen popojížďky po městě tak se nesatčí nabít.

Odesláno

Taky mám originál, přemýšlím, jestli už by nechtěla vyměnit, ale do těhle mrazů zatím nebyl problém, asi ji dává zabrat to nezávislé topení a pak se krátkou jízdou nedobije.

Odesláno

Tak krom toho že auto nechce nastartovat tak mně to webasto ještě netopí protože je někde zádrhel. Dal jsem druhé topení a závada stejná, po pár pokusech kdy nenaskočí se zablokuje. To vydrátování a přepínač pro ruční zapínání a vyřazení automatického spínání mám hotov.

Baterii budu dávat novou a už je objednaná VARTA BLUE Dinamic 74Ah, ta stará už nějak nedrží.

Odesláno

Pokud vám dojde nafta a Webasto naseje vzduch po pár pokusech se zablokuje a samo se určitě nerozjede.Musí se odblokovat.

Jinak koukám že tady má dost lidí problémy s nefunkčním topením...Možná by se hodily nějaký ND

Odesláno

No Já tedy jezdím stale do plné až od bliknutí rezervy,už jsem taky tankoval skoro 77lt a nestalo se mi v zimě,že by Webasto nenaběhlo.

Odesláno

Tak bufík asi běží, to cvakání bude něco jiného. Cvaká to i po kratší jízdě. Z malého výfuku jde teplej vzduch, ale zdá se mi ,že vloni to víc kouřilo.

Topí to normálně - cca po 4 km se zvedá rafika.

Odesláno

To cvakání by mělo být naopak v pořádku,ne? Aspoň mě to v servise říkali. Čerpadlo či co, když to necvaká tak je to špatně.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mne tiež nefungovalo nezávislé resp. prihrievač. Musel som vymeniť žhaviaci kolík, lebo cez dia. to písalo že je v skrate. Po výmene žhaviča sa nič nezmenilo (stále skrat):(. Vybral som riadiacu jednotku z Webasta a po dôkladnom skúmaní som našiel odpálený SMD rezistor hodnoty 1ohm. Po výmene spomínaného rezistora Webasto šlape ako hodinky. A je to poriadny rozdiel keď to funguje tak ako má. Spotreba mi šla dole o cca 1,5L/100km.:super

• O 8 let později...
Odesláno

Jedine napichnout na diag, bud PeugeotPlanet2000 nebo Webasto Thermotest. Bez toho se nelze dal hnout. Pokud se bufik zablokoval kvuli nekteremu nefunkcnimu komponentu, bez odblokovani pres diag nenaskoci

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...