Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nzadar mam takyto problem a neviem si s nim dat rady: Takze preda 6 dnami sa mi v aute vybila baterka , zvolil som rutinny postup , vytiahnut ju z auta von , zapojit na nabijacku , nabijat 24h, na druhy den som siel do Popradu , takze som baterku nahodil do auta, auto chodilo v ten den a v nasledujuci den rano uplne v poriadku , zdalo sa mi ze je problem vyrieseny , cez vikend auto stalo a v nedelu som potreboval ist na hroby boli predsa dusicky tak vystafirovany sadnem do auta , baterka vystavena, ok tak som ju zobral opat na nabijacku opat som ju nabijal cely den a vcera vecer som opat niekde potreboval ist tak som ju tam dal opat sa vsetko javilo v poriadku , no dnes rano som uz nenastartoval !

k otazkam typu dobijanie : meral som baterku na prazdno aj za chodu auta , javi sa to podla hodnot ze sa baterka pocas jazdy dobija

vcera som si este vsimol ze mi nesvieti smerovka na vodicovej strane moze to mat nieco s polocne s tymto?

baterka je Energizerka , samoudrzbova , 63Ah , ma 2 roky

za rady vopred dik

Odesláno

1.musíš zjistit jestli baterie ,,drží,, a to zatěžovacím měřákem...buď ho máš nebo kde třeba baterie prodávají ti to změří. když bude ok tak

2.zjistit jestli ti něco tu baterii nevybíjí ...nějaký zkrat...

...a nekoukej že je jenom stará 2roky...může se všechno posrat...máš ji dolitou?protože se všechny baterie dolívají jenom gelovky ne e.

Odesláno

kolik jsi nameril pri volnobehu na baterce ? melo by tam byt kolem 14.6V, pri zapnuti vsech vetsich spotrebicu v aute by nemela hodnota klesnout pod 14 V

Odesláno

Zkus večer nabitou baterii odpojit a ráno před startováním připojit. Jestli nepůjde, je k.o., jestli jo, něco ji vybíj....í

Odesláno

na volnobeh to bolo nieco cez 14V, ked som pozapinal klimu svetla dialkove atd... tak to kleslo ale hned stuplo na 14.6 a drzalo ...

skusim ju dat odmerat ze co to povie dik za rady zatial

btw moze to vybijat aj nefunkcna smerovka?

Odesláno

baterie se vybíjí samovolně a větší vybíjení je nějaký odběr...neřeš jestli to je funkční či nikoliv ale jestli to má odběr...tudíž zkrat jestli ta směrovka nemá...

Odesláno

v tom pripade je dobijeni ok, je tedy treba hledat, co zere ten proud, nicmene neni vylouceno, ze ta baterie odesla, i kdyz je jen dva roky stara

Odesláno

takze vybral som smerovku ziarovka sa tvari ze je ok , pozrel som kable tie vyzeraju tiez ok ale len opticky

baterku som pripojil cez startovacie kable na druhe auta a absolutne nic nefungovalo , nevedel som zatvorit auto ani cez kluc ( dvere vodica sa zamkli ale ostatne nie) ani cez central . ked sme chvilku pockali a rozsvietila sa palubovka a svetla , ukazovala totalne somariny kilometre boli 0 najazdene kilomtere boli 0 vsetko bolo na 0 divne zacalo hucat dopravne cerpadlo a indikator na stredovom paneli ( klucik ) blikal ako zmyslov zbaveny , zatial som hodil baterku na nabijacku a zajtra pojdem za znamym pozicat novu baterku a odmerat staru ak vas este nieco napadne kludne piste

dik

Odesláno

Zdar měl jsem podobný problém. Ráno jsem uplně v pohodě nastartoval a jel nakoupit. Po půl hodině sednu do auta a otočil jsem klíčkem a totální chaos (třepaly se ručičky tachometru a otáčkoměru, stěrače sami jezdily, blikaly všelijaký kontrolky, bylo slyšet cvakání snad všech relátek, atd atd.) Tak mě to vyděsilo, ale známej mi řekl, ať změřím baterku. Dobíjení bylo v pohodě, ale baterka se prostě z hodiny na hodinu zničehonic vysypala a to totálně. Koupil jsem novou baterku a všechno ok. Takže podle mě neřeš kraviny s opětovným nabíjením a bádáním proč se to děje a pujč si od někoho baterku a uvidíš, jestli to bude v pohodě nebo ne.

Odesláno
sa mi v aute vybila baterka

A víš proč se vybila, nebo nevíš?

Pokud to nevíš, tak musíš najít příčinu, asi něco trvale odebírá proud a vybíjí baterku.

Teoreticky je možné, že je baterka vadná (má 2 roky, což by bylo divné..) zkus si půjčit jinou baterku - prohoď s někým známým.

Odesláno

To Haemorrhage : presne nieco podobne sa mi stalo

To P607Olda : Praveze neviem , moze byt ze jej strihlo ako vravim v stvrtok som bol v PP auto cely den startovalo , nabol ani naznak nejakeho problemu a ked som prisiel domov , este jednu noc bolo ok a potom chaos

Odesláno

No, tak treba nájsť príčinu, prečo sa vybíja. Samozrejme sa to prejavuje, keď dlhšie stojíš, jedna noc ju nevybije.

Treba zmerať odber v kľude a potom nájsť, ktorý spotrebič to odoberá.

Odesláno

Zátěžákem zjistí vnitřní odpor, ale ten je zřejmě OK, když začerstva startuje dobře.

Nezjistí samovybíjení baterie.

Zkusit jinou baterku může - je ovšem potřeba najít toho dobrovolníka, který ji půjčí.

Odesláno

to je právě zřejmě ok,ale není to na 100%....nabiješ baterii a nastartuješ,časem už nenastartuješ ...mě baterie vydržela cca 1týden potom třeba 1 měsíc...a když jsem to změřil zátěžákem tak mi to vůbec neudržela...ale normálně jsem jezdil a někdy jsem nenastartoval a po ujetí 100km u benzínky (právě ten 1měsíc), to už jsem nevydržel a nechal jsem ji zkontrolovat...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím všechny,úplně stejný problém s vybíjením baterky,ale pouze v zimě.V létě starty bez problému.Dnes jsem byl nechat dobít a přeměřit baterku.Servis tvrdí,že je ok.Ale je zde odběr asi 250mA.Po uzamčení auta centrálem odběr klesá.Odemčené auto na zahradě odebírá víc proudu než zamčené.Nepomáhá ani EKOMODUS.Jedině baterku zcela odpojit.To teď zrovna testuji.

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak zajimave cteni mel jsem jiny ale spis stejny problem sednul jsem do auta dojel jsem 80km auto jsem zamkl odesel jsem za 2 hodiny jsem se vratil auto jsem odemkl chci nastartovat a rucicky blaznily relatka cvakala tak jsem si rekl sakra baterka otevru kapotu a koukam jak ji na parkovisti pred globusem bez naradi vyndam a vymenim tak jsem odpojil minus plus a zjistil jsem ze to je konecna co udelam tak jsem tedy to dal zpet a co se nestalo auto necvakalo a slo zamknout a odemknout tak to jen tak zkusim a chytlo to normalne takze muj problem byl v jedne zaklapavaci svorce doma jsem je doklepl a zajistil a od te doby pohoda vypadalo to jak vybita baterka ale vybita nebyla

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...