Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, tak včera sem přezouval kola na zimní a podařilo se mi u jednoho kola zalomit šroub a zrovna ten univerzální.Nevíte co se s tím dá dělat a jestli jde ten šroub někde sehnat? :myslim

Odesláno

ku...va ten kluk má,ale sílu...:D,normálně ho vyšroubovat kleštěma,kdyxž to nepůjde,jsou na to různý vytahováky,nebo zajet k někomu kdo ma COčko navařit kus trubičky a vyšroubovat!:papa

[upravil dne 31/10/11 10:45 od Charlie 1]

Odesláno

typicky priklad ludi co netusia ako vyzera momentovy kluc...

sory ale s pouzitim momentoveho kluca by sa ti toto nestalo...

mne to problem nerobi ho pouzit a nehanbim sa za to.

volakedy som auta opravoval a momentovy kluc vzdy pouzival.

Odesláno

definuj pojem slova NORMALNI

NORMALNI clovek chodi do pneuservisu ? potom suhlasim s tym co si napisal.

lebo tam ho pouzivaju (aspon by mali). Nevidim dovod preco by som ho teda aj ja v domacich podmienkach nemal pouzivat.

momentovy kluc=investicia 20€

[upravil dne 31/10/11 11:58 od Marcel00]

Odesláno

Tak běžný člověk to dotahuje dle citu, na to momenták netřeba ... to není stará Avie, kde táta dotahoval matky 1,5m dlouhou trubkou, na kterou si stoupnul ...

PS: kdo na to má a nechce mít špinavé ruce, ať si jezdí do pneuservisu ... já bych tam jel max. na převážení.

Odesláno

normální člověk po vyšroubování kolových šroubů aspon závity očistí ocelovým kartáčem...,v případě, že jde šroub už špatně povolit, tak zkontroluje závit šroubu, projede závit v náboji závitníkem, mázne závity lehce vazalínou (olejem)...:myslim

Odesláno

Momenťák mám, ale...

Dotáhnu momenťákem na předepsaných 120 Nm, a když to pak zkusím křížovým klíčem, tak to ještě 1/4 otáčky jde... takže nevydržím a dotáhnu to rukou \"pořádně\".

Odesláno

No jo,ale já to nedotahoval nějak silou, jen sem táhnul a on pořád šel a šel a pak rup a zůstala mi hlavička šroubu a bylo.Myslím, že i momemtovým klíčem bych ho ukroutil než bych se dostal na správnej moment. Nevím jak to dotahoval předchozí majitel, ale bylo to dorvaný dost.... :nevim

typicky priklad ludi co netusia ako vyzera momentovy kluc...

sory ale s pouzitim momentoveho kluca by sa ti toto nestalo...

mne to problem nerobi ho pouzit a nehanbim sa za to.

volakedy som auta opravoval a momentovy kluc vzdy pouzival.

Odesláno
Momenťák mám, ale...

Dotáhnu momenťákem na předepsaných 120 Nm, a když to pak zkusím křížovým klíčem, tak to ještě 1/4 otáčky jde... takže nevydržím a dotáhnu to rukou \"pořádně\".

:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik

Odesláno

Přesně jak píše P607Olda momenťák málo kdo používá a ten kdo neutahuje tím, že na to šlape, nebo používá páku, tak to nemůže strhnout...spíš to vidím na nějakej špatnej šroub...viz foto

post-36644-14109620499934_thumb.jpg

[upravil dne 2/11/11 22:07 od Devil(cz)]

Odesláno

taky uz jsem videl, jak to v pneuservisu mekanik nejdriv dorval vzduchem co to slo a pak jakoze oni jsou prece nobl servis, vzal momentak a vsechny srouby presel s momentakem, otazku, jestli si mysli, ze je to tak spravne a jestli to tak mysli vazne, nejak nedokazal pochopit a skoro se urazil :D

[upravil dne 2/11/11 23:15 od Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...