Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Celorocne mam v stave AUTO... a nestaram sa o to... nikdy mi nezatuchla, nikdy som nemusel ziadne cistice klimy pouzivat.

nechapem ludi co si kupia vozidlo s vybavou a potom to vypinaju..

riadiaca jednotak si sama urci ked klima kompresor ma bezat a kedy nie.

Mojou jedinou starostou je iba navolena teplota vo vozidla.

Odesláno

ja mam fukanie nastavene na AUTO,ale bez tej svietiacej kontrolky,zhasne,ked pootocim s ovladacom intenzity vetrania..to znamena ze vtedy uz nie je automaticka klima zapnuta a treba ju opatovne zapnut?

Odesláno

marcel00:protože ta možnost tam je...je to přece normální, že když mu to ta volba (vypnutí) umožňuje tak nad tím bádá...když to bude natvrdo, že se okamžitě klima zapne a nepůjde vypnout,tak to člověk už řešit nebude. No a teď mi napadá,proč to tak je....proč je ta možnost vypnout/zapnout klimu (kompresor)?

ještě tam je intercom(nebo jak se to píše) a ten taky doporučují po x letech vyměnit...zachycuje právě vlhkost z ovzduší...a co vím tak málo kdo ho vymění,protože to stojí penízky..

[upravil dne 31.10.2011 13:28 od John_Ice]

Odesláno

John_Ice: No a teď mi napadá,proč to tak je....proč je ta možnost vypnout/zapnout klimu (kompresor)?

třeba proto že někomu klima může vadit, znám spoustu lidí co jí mají natrvalo vypnutou. Prostě jim to po zdravotní stránce nedělá dobře a jezdí tak i když je venku 35 stupnů. A zkuste nědko sehnat 407 bez klimy;)

Odesláno

No u tebe možná ne ale u těch lidí co syndromem \"zaplé klimy\" trpí tak jo. Nejde až tak o teplotu která z výdechů leze ale obecně o vzduch jako takový. U klimy je vzduch suchý atd. a to jim prostě vadí.

Já se s tebou nehádám o to proč a jak jen poukazuji na tu volbu klima on/off

Odesláno

já se přece taky nehádám,chtěl jsem důvod a jak jsi to napsal poprvé tak to bylo pro mě nedostačující...ale neuvědomil jsme si,že je vlastně vzduch suchej jak píšeš...i já jsem vlastně napsal,že tam je intercom,kterej suší vzuch...

Odesláno

no určitě intercom se to nenazývá...protože je to přístroj na volání...jsem si myslel že píšu hovadinu...ale vím,že když jsme se s borečkem bavil co opravuje klimy tak to nějak nazval a já si to asi popletl..né asi...o výparníku vím...ten se přece nevyměňuje....

když to vemu takhle...jsou tam trubky,chladič,výparník,kompresor ...no a už nic? :myslim

Odesláno

a ako to suvisi s vlhkostou v priestore vozidla?

ta nadobka odobera vlhkost z chladiaceho media predsa a nie z priestoru vozidla... :myslim

ta sa z vozidla dostane tak ze sa kondenzuje na vyparniku a z neho to odteka mimo vozidla.

a vdaka tomuto sa ten vyparnik nezasiera a je pekne omyvany tym kondenzom, cize stale cisty...

Odesláno

to je to,že jsem se o tom bavil před 2roky...a jelikož nedělám v téhle branži,jen co si udělám sám,tak to prostě vyprchá v hlavě a jenom něco tam zůstane a člověk chce dělat chytrolína a takhle to dopadne...ví že tam něco je a že to pohlcuje vlhkost....ale ....viz výše...

Odesláno
a ako to suvisi s vlhkostou v priestore vozidla?

ta nadobka odobera vlhkost z chladiaceho media predsa a nie z priestoru vozidla... :myslim

ta sa z vozidla dostane tak ze sa kondenzuje na vyparniku a z neho to odteka mimo vozidla.

a vdaka tomuto sa ten vyparnik nezasiera a je pekne omyvany tym kondenzom, cize stale cisty...

Tak tento názor ma celkom zaujal a preto sa spýtam.Čo sa deje s výparníkom ked odstavíš auto,tiež sa bude umývať alebo sa bude zasierať?Osobne si myslím,že práve vtedy sa tvoria baktérie na výparníku a preto je nutné to dezinfikovať.Ale možno sa mýlim:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...