Radek Hurvajz Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 Dal bych do tech skřiněk vážně tohle - http://www.stolarske-potreby.cz/zavesne-nosice-skrinek/zaves-rektifikacni-nosic-skrinek/skupina=84/karta/produkt=240 Vim co řikam, pak tu skřinku zatižiš a dřevotřiska se rozloupne jako perník [upravil dne 30/10/11 22:34 od Radek Hurvajz] Citovat
Kloub Odesláno 31. říjen 2011 Autor Odesláno 31. říjen 2011 tak jsem koupil to co mě poradil Hurvajz i ty závěsné nosiče jen nevím jak tu lištu zkrátit, kombinačkama to ohýbám a nechce to prasknout. je to vcelku pevné mrška jedna:D svěrák na bytě nemám.... Citovat
koblih69 Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 Zaklepej u sousedky jeslti nemá pilku, třeba bude doma sama ... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 čeče ja to lamal normalně rukama:o zkus dvoje kombinačky [upravil dne 31/10/11 20:11 od Radek Hurvajz] Citovat
Kloub Odesláno 28. listopad 2011 Autor Odesláno 28. listopad 2011 tak chlapi znovu otvírám tohle téma at zbytečně nezakládám nové vlákna. kuchyn už je hotová a drží perfektně, horní skrínky jsem ještě pro sichr podložil konzolema a paráda, zachvilku jsem hodím nějakou fotečku;) dále v druhém tématu jsem zase řešil indukční varnou desku kterou se mi stále nedaří opravit, respektivě daří ale u mě prostě nefunguje:D asi mám krpu někde v elektrice..... a ted mám další problém, špatně mě odtékala sprcha tak jsem chtěl vyčistit sifon a z vrchu je přes tu krycí mřížku šrub který je totálně zrezlý a vůbec ho nemůžu povolit, jedině ho odvrtat no potom jsem se díval přes servisní dvířka a uplně jsem se zhrozil, pod sprcháčem je totální povoděn a čekám až ke mě dolení sousedí podemnou že jsem je vytopil:D mám sifon viz odkaz http://www.triker.cz/eshop/katalog/sifony-vpuste-lapace-sprchove-zlaby-06/sprchove-sifony-0606/viega-sprchove-sifony-060601/sifon-sprchovy-6821-45-s-mrizkou-548002312121.html a nevím jestli je vůbec nutné ten šrub oddělávat abych sifon oddělal? Citovat
chuck11 Odesláno 28. listopad 2011 Odesláno 28. listopad 2011 Jojo ten šroub je třeba oddělat.Takže odšroubuj plastové kolinka,až co nejvíc k samému(abys je nepoškodil) a pak ten šroub odvrtej- naklepni si ten šroub důlčíkem, aby ti vrták neujížděl. Citovat
ozzy56 Odesláno 28. listopad 2011 Odesláno 28. listopad 2011 ten šroub je mosazný, půjde to dobře podle postupu dle chuck11 Citovat
Kloub Odesláno 28. listopad 2011 Autor Odesláno 28. listopad 2011 díky za rady, já jsem si to myslel že je potřeba oddělat šrub ale když jsem to viděl zespod tak jsem si myslel že půjde ten samotný sifon oddělat na pročištění jen když povolím ty převlečné matice, i to by mě bylo k ničemu protože mě protéká voda hlavně kolem toho horního dílu kde je ten šrub,,,,,, příkladám foto kuchyně, jen nějak nemůžu seřídit dvířka na dřezu, nějak to nechce lícovat:mad: Citovat
koblih69 Odesláno 28. listopad 2011 Odesláno 28. listopad 2011 Mrkni na http://hobby.idnes.cz/jak-seridit-dvirka-u-kuchynske-linky-dvb-/hobby-domov.aspx?c=A090209_160601_hobby-domov_bma Citovat
Kloub Odesláno 28. listopad 2011 Autor Odesláno 28. listopad 2011 já vím jak seřizovat dvířka jen ty od dřezu jsou celé divné, at koumám jak chci tak to prostě nejde v deskách byly už předvrtané díry na panty a oni jsou asi špatně předvrtané nebo už fakt nevím:myslim zkoušel jsem všechny způsoby nastavit výšku i ty ostatní \'2 věci a moc se to nelepší, ono by to vyřešilo přesadit celé panty do jiné výšky;) Citovat
Kloub Odesláno 4. prosinec 2011 Autor Odesláno 4. prosinec 2011 tak mám další problémek:( dával jsem nový sifon na tu sprchu a je to v pohodě, nikde nic neteče ale potom jsem si všiml že roh vaničky je takový skleslý a potom jsem to uviděl: vanička stojí na čtyřech nožkách které byly podepřeny deskama a ty bohužel prohnily takže dvě zadní nožky byly uplně ve vzduchu takže jsem vzal hever abych tu vaničku v rohu vyrovnal zároven s kachličkama a vypodložil je. tak jsem to zvedal a slyším takové praskání z vaničky (je ze sklolaminátu a zvedal jsem to za železnou výztuhu kde jsou ty nožičky) poté jsem spustil hever (vanička už je vypodložená) a stále to trošku praská může to něco udělat? nebo si to za pár dní sedne a bude to vše ok? Citovat
automale Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 noo tiez to dam sem - vyzera to ze sikovnych je tu dost. mam 10cm YTONG priecku a na nu mi stolar uchytil horne kuchynske skrinky. mal som teraz natrusene z omietky pod nimi tak som pozeral co sa deje. zdaju sa mi na jednej strane trosku klesnute. uchytil mi to - na kovove L-ka - na kazdej skrinke su dve a na cca 8cm sroby do steny. Ked som tie sroby skusil dotiahnut tak samozrejme sa nedali - zacalo mi vytahovat hmozdinku zo steny. co stym? tie skrinky same o sebe su dost tazke - davat to cele dolu sa mi fakt nechce. co pouzil za hmozdinu fakt netusim. volat ho nemienim - uz sem ziadneho \"majstra\" nepustim. mam skusit postupne vytiahnut srob po srobe, vytrhnut hmozdinku a dat tam vaciu a urcenu pre porobeton a vacsi srob? alebo existuju aj dake chemicke kotvy pre porobeton? Citovat
koblih69 Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 Měla by se použít takový spirálová hmoždinka - tady to máš i s obrázkem: http://www.obchodprodilnu.cz/hmozdinka-pro-porobeton-ytong-hh-gb-vyrobce-fischer-0599.html pokud použil klasickou tak se samozřejmě vytahuje. Jinak chemická kotva by měla držet prfektně. Nicméně pokud tam máš spáru tak je lepší omezit vytahování tím, že to v místě šroubu podložíš. [upravil dne 11/12/11 11:25 od koblih69] Citovat
automale Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 je to uchytene takto .... takze vypodlozit sa to neda teraz ked tu vidim tie listy, tak toto je fakt strasne debilny system ako mi to uchytil. predpokladam ze ked som zatazil skrinky riadom, povytiahli sa kusok hmozdinky, cim ostali ostali sroby trosku povolene a ten liesok sa zosmykol o drazku nizsie, cim mi klesli skrinky. Citovat
koblih69 Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 Tenhle systém potřebuje dotažení \"na krev\" jinak si to snadno sedne. Na tohle bych použil opravdu spíš chemickou kotvu která ani časem nepovolí. Citovat
automale Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 dík. som si myslel - no skusim nieco zohnat - najradsej asi tie chemicke - nech je to navzdy. snad sa budu dat aplikovat bez demontaze skriniek. [upravil dne 11.12.2011 12:07 od automale] Citovat
koblih69 Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 No je tam trochu problém s tím, že tam budeš mít po hmoždinkách dost velké díry, takže by to byla kotva jak na Titanik. Pro vymezení se dělají takové \"punčošky\" - buď jako hmoždinka nebo v metráži. Citovat
Milan+ Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 shod to dolů a pověs to na retifikační kování,dnes se snad ani nic jiného nepoužívá,můžeš tam dát i vice hmoždinek a máš to tutové. Tuhle lištu přiděláš na stěnu. http://www.nedoplus.cz/zav-sy-na-skrinky/retifikacni-kovani/?purl=621589-zarazkova-lista-k-ret-kovani-a2bm A v rohu káždé skřínky je tento závěs,krásně to s tím dorovnáš do roviny. http://www.nedoplus.cz/zav-sy-na-skrinky/retifikacni-kovani/?purl=679881-zaves-na-horni-skrinky-retifikacni-kovani-l-p A tím pádem vyřešíš veškeré díry po tom co je již ve zdi. Cenový rozdíl minimální,kvalita pověšení a vyrovnávání o hramadu lepší. [upravil dne 11/12/11 12:38 od Milan+] [upravil dne 11/12/11 12:39 od Milan+] Citovat
automale Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 tato republika je neuveritelna. nechal som si poradit vytiahol som z diery hmozdinu a povedal v u nas najstarsom a najvacsom zeleziarstve co je vo veci. vcera - naco chcemicku kotvu, chcel mi predat hmozdiny - nevyzerali o moc inak ako tie co tam mam teraz tak som tomu neveril - reku rozmyslim si. dnes - jasne ze chcemicku kotvu, alebo teda este skuste tuto hmozdinu - ok jednu som skusil - samozrejme nedrzi tam. chemicka kotva - postup pri montazi - vycistit dieru ktora tam je a dat tam chemicku maltu - do nej zasrobovat srob - po vytvrdnuti ho vysrobovat a nasrobovat skrinky. no neviem - na nete som nasiel od viacerych vyrobcov postup - vyvrtat kuzelovity otvor, vycistit, dat maltu, vlozit zavitovu tyc, nechat vytvrdnut, osadit skrinky a dotiahnut maticu. usudzujem ze ten srob ktory by som tam zasroboval by som uz nikdy nevytiahol. a obycajny valcovy otvor by toho asi tiez moc neudrzal. tak kto je magor? ako ste robili chemicke kotvy vy? a tom sa este docital ze niektore obsahuju daku latku a niesu vhodne do obyvanych priestorov. niektore nesmu prist do kontaktu s vodou - v panelaku moznost vytopenia. asi by som si mal dobre pozriet co mi bude predavat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.