Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

V Německu okamžitě odstavuješ a vysvobodit tě může maximálně jakaká dobrá duše co ti doveze jiný světla ( nebo pokud odstraníš závadu na místě tak jsou někdy schovívaví a projdeš jenom s pokutou. Kolega dostal 2000 Euro + protože byl na nevhodném místě zaplatil odtah a jeden den odstavné parkoviště než dorazila naše záchranná jednotka :D:D:D

K čemu jsou ostříkovače je snadná odpověď když koukneš na solí mlěčné sklo - svítí všude... a k čemu jsou inklinometry poznáš když proti tobě jeden nějaký xononový kašpárek a na 1. zhoupnutí ti to napálí do očí...

Vono to sem dojde taky, těšíme se ... :aut

[upravil dne 17/10/11 18:06 od koblih69]

Odesláno

takže pánové před 14 dny jsem byl na rally france stavěli nás jak Němečtí policajti tak Francouzi u obou naprosto v pořádku ani proti xenonu nic neměli....a Frantíci nám ještě auto pochválili..... :D

rozhodně tady nechci ale řikat že HID je legální ale v parabole new modelu 406 nikoho neoslníš a v pohodě 4300k a 6000k můžeš používat... a co se technický týče tak tam máme snad každej známýho ale se svým jsem prošel i u jinýho technika...

[upravil dne 18/10/11 07:20 od Stuchy]

Odesláno

čtvrtina fóra zasekaná blábolama o HID xenonech, je to furt dokola. asi navrhnu Kurtovi zařadit slovo HID mezi sprostá :mrk

Odesláno

Zabil jsem souseda, rozsekal jsme ho na cucky, zakopal jsem ho na zahradě a kdžy jsem šel zpátky ještě mi policajti pochválili jakou má hezkou lopatu. Příště zabiju dalšího, chci další pochvalu :D:D:D

Mohl by ses trochu krotit....a stejně nevím co tím chtěl básník říct.......

[upravil dne 18-10-11 12:51 od Přema]

Výklad ironie pro ty co se nedovtípili: pokud udělám přestupek, podfuk nebo něco podobného, tak není omlouvou že se na to nepříjde. Používání něčeho co otravuje okolí ale mě se líbí je jen jen o mizerné cti a ohleduplnosti toho kdo to dělá. O dodržování nějakých norem ( ať už slušného chování nebo zákonných ) platících pro každého ani nemluvím ...

[upravil dne 18/10/11 14:14 od koblih69]

Odesláno
Zabil jsem souseda, rozsekal jsme ho na cucky, zakopal jsem ho na zahradě a kdžy jsem šel zpátky ještě mi policajti pochválili jakou má hezkou lopatu. Příště zabiju dalšího, chci další pochvalu :D:D:D

[upravil dne 18/10/11 10:22 od koblih69]

Dobrý no......já dostal ostrou výhrúžku se zákazem na půl roku za porušovaní pravidel fóra, když jsem k jednomu inzerátu spolu s omluvou za OT napsal že se jedná o auto se zcela standarní výbavou a nepovažuji ho za zvláštní luxusní kousek.....

Odesláno

Tak pánové ! Instaloval jsem to z dobrýho důvodu-a to pro to,že to auto prostě svítí uplně na houno..V noci není nic vidět.Paraboly jsou o.k,světla seřízený,umytý a stejně je tma..

To je důvod proč jsem to tam dal..

Navíc jsou tam čočky,což znamená,že se to světlo nerozptyluje,jako když si to někdo narve do fabie s normálním reflektorem a to světlo rozprskne do všechsvětovejch stran !

V tom bych rozhodně viděl velkej rodíl !

Další věc je,že jsem koupil 4300K což je zhruba denní světlo a né žádný 8000K

Včera jsem jezdil v noci a vůbec nikoho to neoslňuje,kamarád jezdil proti mě i předemnou a říkal,že je to uplně v pohodě-prej je vidět,že to svítí víc,ale neoslňuje.Jediný co je teda blbý,je když se auto zhoupne...Ale to je jen mžik.

To auto je hodně nízko,takže to je zase jiný,než když to někdo dá třeba do transita..

Příští pondělí jedu na technickou (legálně,bez známých) a uvidíme ....

Myslím,že nebude problém.

Navíc,po třech letech konečně vidím v noci značky a cestu..to se mi stávalo pouze,když byla silnice osvvětlená,jinak jsem jezdil v podstatě po slepu,což podle mě bylo mnohem nebezpečnější než něakej xenon...

Odesláno

Tak vyřešeno..Nic se zapisovat nemusí,pokud máte ostřikovače a čočky ve světlech,tak není problém..

adaptabilní naklápění při zhoupnutí auta nikdo neřešil,stačí,že se dají naklápě z auta..

Takže :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

muj nazor, jasne ze pokud tam das neco se se svitivosti kolem 4000k, tak to asi nikdo moc resit nebude, ale stejne to nic neresi na tom ze oslnovat budes, ten snimac naklonu na zadni naprave tam neni jen tak. A jasne ze ti policajt nepoleze pod auto hledat snimac, ale mam kamarada u dopravky a kontroluji to naprosto jednoduzse-rozsvitis svetla. Origo xenon cocky po rozsviceni provedou nastaveni cocky, tj ze cocka se zhoupne nahoru, dolu a potom do aktualne pozadovany polohy. Jednoduse receno pane ridici rozsvitte svetla, kdys se cocky nezhopnou nemas sanci to ukecat. To je jen zkusenost. Jinak verim tomu, ze rozumnej policajt projizdejici proti tobe ti nic nerekne kdyz ho neoslnis a nebo nebudes svitit modre:roker

Odesláno

Na origo Xenónoch som dlho ani nepostrehol že sa vôbec naklápajú až kým mi to Přema objasnil a to z jedného dôvodu. Keď som sadol do auta a išiel naštartovať tak som počkal kým sa systém načíta a skontroluje a za ten čas sa xenóny nastavia. Keď hneď naštartujem bez čakania na načítanie systému PP tak v garáži alebo za tmy je vidno ako sa svetlá vyklopia z východzej polohy.

Takže keby ma policajt odstavil a požiadal o zapnutie svetiel už pri naštartovanom motore (pri cestnej kontrole) tak by nemohol vidieť žiadne nastavovanie xenónov.

Toto je na 407-me, neviem ako to funguje na ostatných autách.

Odesláno
muj nazor, jasne ze pokud tam das neco se se svitivosti kolem 4000k, tak to asi nikdo moc resit nebude, ale stejne to nic neresi na tom ze oslnovat budes, ten snimac naklonu na zadni naprave tam neni jen tak. A jasne ze ti policajt nepoleze pod auto hledat snimac, ale mam kamarada u dopravky a kontroluji to naprosto jednoduzse-rozsvitis svetla. Origo xenon cocky po rozsviceni provedou nastaveni cocky, tj ze cocka se zhoupne nahoru, dolu a potom do aktualne pozadovany polohy. Jednoduse receno pane ridici rozsvitte svetla, kdys se cocky nezhopnou nemas sanci to ukecat. To je jen zkusenost. Jinak verim tomu, ze rozumnej policajt projizdejici proti tobe ti nic nerekne kdyz ho neoslnis a nebo nebudes svitit modre:roker

a proc tak slozite pokud je to dopravak tak by mel rozumet homologaci a staci se mu mrknout co je napsane na svetle ne?

Odesláno

Češi mají jednu kouzelnou vlastnost, i když je všechno jasný, pravidla nastavený, tak si hledají skulinku jak to vobčůrat. A ještě mají takovou drzost, že doufají vnějakou toleranci.

Odesláno

inak minule som pocul ze starsie oktavie taktiez mohli mat xenony od vyroby a to nemali napriklad ostrekovace, a ze taktiez aj dnes su auta ktore nemaju

a to mi vravel policajst, dopravak :P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...