Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás!Používam olej Total Quartz 10W40 7000.Chcem sa spítať,či niekto používa do tohoto oleja nejaké adatíva?Mám na mysly STP,a tak....

[upravil dne 10/10/11 15:13 od Ferry]

Odesláno

STP asi motoru neublíží, rozhodně neobsahu chlór takže v tom ohledu bych se nebál. Jiná věc je, že olej má nějaké vlastnosti vylepšené aditivy a lít tam něco \"univerzálního pro všechny oleje a aditiva\" docela zavání. Už jenom když smícháš 2 různé značky olejů stejné specifikace tak to není na dlohodobý provoz, natož tohle.

Před čím rozhodně varuju je vše na bázi Chloru a Teflonu obojí se při vysokých teplotách a tlacích za přispění vody v oleji... rozkládá a ničí nejen třecí plochy ale způsobuje tvrdnutí gufer a pod. Projevy jsou třeba až po 10-20tis. km ale stojí za to.

Pokud leješ kvalitní olej a chceš nějak motoru prospět zkrať interval výměny měň častěji vzduchový filtr a používej kvalitní olejový filtr a zastudena motor nevytáčej. Bude to daleko lepší než utrácení za tyhle přípravky.

Odesláno

Aha,na toto som bol zvedavý.Ďakujem za radu,radšej to nechám tak,a budem jazdiť bez všeliakých adatívach,no auto doposial išlo aj bez nich,aj bez nich pôjde.Nechápem,že prečo sa tie sra..ky vyrábajú.

Odesláno

2.1TD ma predepsano 15 000km nebo 2 roky

2.0 HDI ma predepsano 20 000km nebo 2 roky

1.8 16V r.v. 2000 ma predepsano 30 000 nebo 2 roky

menit olej vyrazne drive, pokud neni auto provozovano na kratky trasy se studenym motorem nebo jako rozvazkova sluzba ci taxi, je zbytecny vyhazovani penez

Odesláno

Dík za odpoveď,mám nabehané cca 12000km,Počkám ešte 1-2 mesiace s výmenou oleja.Teraz musím investovať do zimných pneu,a do zadnej nápravy.Je to myslím dosť velké finančné vyťaženie,aspoň pre mňa.

Odesláno

he ted sem ho měnil a měl sem na něm najeto 8000km,nemohl sem se dočkat až na tom autě budu něco dělta 406tka se vubec nesere,jako né že by mi to vadilo,ale od tý doby co už nemám tu 106tku tak mám nějak moc času a porád čistý ruce:D

Odesláno

ak mozem poradit, o toto som sa pred casom zaujimal a natrafil som na seriu clankou od nejakej hlavy v petrochemickom ustave v prahe, a ak su aditiva ktore vyslovene neskodia, ich ucinok je nasjkor nebadatelny.. ono to ze ide tichsie o par decibelov neznamena ze to aj robi motoru dobre.. najlepsie urobis ak ho budes menit casto (hlavne u benzinov) este pred intervalom a interval prisposobovat stylu jazdy. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...