MJSytic Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Zdravíčko pánové, vím, že se tady imobilizér u pažoutů už řešil, ale ten můj problém-nápad jsem tu nikde nenašel. Jako spousta z vás jsem koupil 406 s nefunkční-odpojeným imobilizérem. Odpojen je tak, že je prostě odpojená klávesnice a kabely s konektorem jsou zastrčený u pojistek. Někdo tu popisoval, že toho lze dosáhnout tak, že normálně zadáte svůj kód, který běžně používáte a pak jen odklopíte kryt pojistek a s citem vytáhnete zástrčku s kabelama od klávesnice a imobilizér je vyřazen a nikdy více už nemusíte zadávat kód. Tohle vše jsem se dočetl tady na fóru a zdá se mi to celkem logické. Tyhle info měl dotyčný údajně ze servisu Peugeot. Mě by ale zajímalo, co se stane, když bych chtěl imobilizér znovu zprovoznit? Když zapojím kabely zpět do klávesnice, co to udělá? Nemáte to chu? někdo vyzkoušet? Já to bohužel vyzkoušet nemohu, protože neznám původní kód, po kterém došlo k odpojení. A co kdyby ho to po mě chtělo? Ideální by bylo, kdyby se imobilizér choval, jako vyresetovaný. Jakoby jsme ho chtěli použit poprvé. Tudíš by vyžadoval jen kód 1111 C a zadal by se nový kód, který by se pak dál používal. Ale to je ale jen moje zbožné přání, už jen proto, že já ten původní kód neznám. [Editován dne 21/3/05 MJSytic] Citovat
Sepp Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Asi vim o cem mluvis Jsem na tom uplne stejne a taktez nemam chut \"riskovat\", ze po pripojeni to muze chtit puvodni bezpecnostni kod Me v Pezotu tvrdili, ze to nedokazou vyresetovat do servisniho nastaveni - zda to je pravda, ci se jim to jen nechtelo delat netusim - a nejak uz to ani neresim Ovsem najde-li se nekdo kdo to \"odzkousi\" odpojit a znovu pripojit a dokaze, ze po pripojeni to nechce puvodni kod /coz mi osobne nedava logiku/, rad se pripojim - doslovne :D Jeste mne napadlo - jak vis, ze ti ho neodpojili se servisnim nastavenim??? :P [Editován dne 21/3/05 Sepp] Citovat
Fx Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Hele a proc to odpojovat? Vzdyt staci tusim zadat svuj kod, pak zmacknout C, nasledne nulu a taky to kod nebude chtit... Tohle jsem se docetl v manualu, ktery je tu ke stazeni, mrknete na to:papa EDIT: Aha, vy to chcete zase zprovoznit, tak to bude mozna problem - to bude nejspis chtit pezoo servis :-( [Editován dne 21/3/05 Fx] Citovat
MJSytic Odesláno 21. březen 2005 Autor Odesláno 21. březen 2005 No to nevím, ale je mi jasný, že jakmile tu klávesni ci připojím, tak to po mě bude chtít nějakej kód. No a když nebudu mít teda kliku a neodpojili to při servisním kódu, tak ... Se můžu jít wobjesit Docela rád bych ten imobilizer rozchodil. Přecejen je to další překážka pro zlodějíčky. Hlavně pro ty \"nízkorozpočtový\", který ti rozflákaj půlku auta, jen aby se do něj nějak dostali. No a když tam bude blikat ta diodka, tak ... Jsem hodně najivní, co? :D:D Ale co by člověk neudělal pro lepší spaní?! Citovat
MJSytic Odesláno 21. březen 2005 Autor Odesláno 21. březen 2005 Napsán autorem Fx Hele a proc to odpojovat? Vzdyt staci tusim zadat svuj kod, pak zmacknout C, nasledne nulu a taky to kod nebude chtit... Tohle jsem se docetl v manualu, ktery je tu ke stazeni, mrknete na to:papa EDIT: Aha, vy to chcete zase zprovoznit, tak to bude mozna problem - to bude nejspis chtit pezoo servis :-( [Editován dne 21/3/05 Fx] No jo, jenže to právě myslím, že ani ten Pežó servis nepomůže. Nebo jsou schopní zjistit kód, který je zadán? Citovat
Sepp Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Pokud chces prekazky - chce to neco mechanickeho -- doporuciji zamykatelnou zpatecku /mam/ Pokud ti jde o tu blikajici diodu - neni problem udelat \"falesne\" pripojeni -- delali to i \"borci\" ve skudkach Pokud chces udelat lepsi odpojeni -- nech si udelat elektricke odpojeni vstriku /cerpadla/ -- pak to muzes pripojit na volnou pozici vypinace, popripade si ho tam nekde namontovat /napr. pod volant, ci jinam :)/ Citovat
MJSytic Odesláno 21. březen 2005 Autor Odesláno 21. březen 2005 Napsán autorem Sepp Pokud chces prekazky - chce to neco mechanickeho -- doporuciji zamykatelnou zpatecku /mam/ Pokud ti jde o tu blikajici diodu - neni problem udelat \"falesne\" pripojeni -- delali to i \"borci\" ve skudkach Pokud chces udelat lepsi odpojeni -- nech si udelat elektricke odpojeni vstriku /cerpadla/ -- pak to muzes pripojit na volnou pozici vypinace, popripade si ho tam nekde namontovat /napr. pod volant, ci jinam :)/ No tu řadičku mám taky v plánu. Tamty další věcičky nevím, moc na tyhle domácí vychytávky nejsem Citovat
Sepp Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 \"Taky v planu\" - jezisku! To byla prvni vec co \"sla\" do auta Citovat
Guest MilaS Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Já mám k imobilizéru jednu zkušenost. Když jsem koupil před 3 týdny P406, tak mi bylo řečeno, že to je firemní auto, se kterým jezdil někdo, kdo dostal výpověď a to auto prostě šlohl. Jenže oni ho našli a nechali odtáhnout s tím, že neměli kód. V Pažoutu jim řekli, že když neznají kód, musí se vyměnit celej šuplík a ten že stojí snad kolem 50 tis.Kč. Nakonec to udělali tak, že od někoho za 17 tis.Kč šuplík sehnali tady u nás a nechali ho vyměnit. Pochopitelně mi dálkáč nefunguje, ale kód jsem znal, a hned jsem si to překódoval podle sebe. Jinak nedoporučuju s tím nijak moc manipulovat, protože to prý nedokážou odkódovat ani ve značkovým servisu a musí se to koupit znovu, přípo z Francie. takže - ohne prd*l. K tomu zámku na řadičku - jsou to naprosto vyhozený prachy, protože jsme to na služebním autu měli (a zamknutý), když nám ho ukradli. Auto se pak našlo, a když jsem tam s policajtama jel, tak jsem na vlastní oči viděl, že řadička je normálně zamknutá a přesto se s ní dá v klidu řadit. Policajti mi pak řekli, že je to normální a že ani tohle není vůbec spolehlivý. Účinkuje to pouze na amatéry nebo fe?áky, ale ti stejně berou jen rychle prodejný věci. Citovat
MJSytic Odesláno 21. březen 2005 Autor Odesláno 21. březen 2005 No tak to je hezký Je to fakt blbě vymyšlený, když prostě zapomeneš kód imobilizeru, tak ti nepomůže ani servis peugeot. To je docela krizovka. Nedokážu si představit, že bych si koupil za 700 tis (tenkrát snad i tolik 406 stála) káru. Trošku si vytmelil hlavinku chlastem a druhej den měl vonko jak barák a neznal kód, kterej jsem si včera ještě stihnul změnit. . . Trošku smůla:mad: Jen se trošku bojím, co to může udělat, když mám ten imobilizer takhle odpojenej. To fakt neexistuje nějaká diagnostika? Přece aby to fungovalo a já mohl startovat, tak tam nějakej kód musí bejt zadanej?! By měl jít zjistit, néééé? Citovat
MJSytic Odesláno 21. březen 2005 Autor Odesláno 21. březen 2005 A stejně by to chtělo wozkoušet u někoho, kdo používá klasicky imobilizer. Prostě to zkusit vy?ukat - odpojit - nastartovat - chcípnout - vylézt - zamknout - odemnknout - nastartovat. Pokud to bude O.K. Tak znova zapojit a zjistit co to bude chtít. V nejhorším to bude chtít zadat kód. Poškodit se to tímto způsobem přece nedá, tím že se odpojí kabely ... Může se třeba po*rat klávesnice, a jak jí člověk vymnění??? Takže ... Kurňa, mě to ale štve :mad: Citovat
JunEAu Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 jako prvni, jsem do krasavce narval alarm... hodne hlucnej... zamek paky taky jeste nemam a ted uz se citim vcelku bezpecnejc, takze rozmyslim, jestli ho tam vazne nekdy vrazim... asi yo, ale jak rikam, cejtim se ted mnohem bezpecneji a zadny vlozky nepotrebuju :-) Citovat
Sepp Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Ad: ZAMEK : ALARMU No nevim, kdo ma jake zkusenosti s kradezemi - ale moje jsou v tomto smeru jednoznacne -- lepsi je mechanicke zamceni, nez elektronicky alarm Nehodlam se vyjadrovat k tomu, ze nekomu ukradnou auto se zamykatelnou rychlosti -- na trhu jsou ruzne druhy - a je to stejne jako s bezbeznostnimy zamky do dveri -- bud koupis levnej smejd a pak se nediv, nebo objetuji neco navic a mam svaty klid. Co se tyka alarmu je to stejne - nektere jsou na *** -- muzou plasit tak maximalne holuby -- o tom, ze kazdy alarm musi mit nastaveni pro tzv. odtah -- nehodlam ho do auta vubec davat - zbytecne vyhozene penize Citovat
Sepp Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Odojeny imobilizer - nema - zadny vliv na chodu auta. Jak rikas - nejaky kod tam nje a tak No problem Citovat
MJSytic Odesláno 21. březen 2005 Autor Odesláno 21. březen 2005 Jak si kdo co zabezpečí je jeho věc, néé Když to budou chtít ukradnout, tak to prostě ukradnou. Viz 60 s Ale je fakt, že hlavní je odradit takový ty grázlíky, co se s tím jen svezou a zbořej to když začne docházet béňo ... Kurňa to by bylo, abych ten imobilizer nerozchodil Už vidím, jak sem píšu: \"Po* jsem to, nemůžu jezdit\" :D:D Citovat
Dave_k Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Mám za to, že imobilizér zloděj jednoduše obejde tak že si přinese svoji ŘJ u který zná kód. Přehodí a startuje. Jinak já ho mám funkční, ale do žádnýho dobrodrůža s odpojováním se nějak pouštět nehodlám. Citovat
freeman.g Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Jakým způsobem je možné ověřit, že imobilizér pracuje v tzv. servisnim režimu? Dokážu si představit situaci, kdy původní majitel vozidla uvede imobilizér do servisního režimu a pak s autem bude moct odjet pomocí vlastního kódu. Je to taková teoretická úvaha co mně napadla v souvislosti s prohlížením manuálu k P406. Citovat
Dave_k Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Zkusit ten servisní kód, nebo vlastní kód zadat jinej. Pokud to bude v servisním režimu tak by to nemělo jít. Citovat
freeman.g Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Myslíš vyzkoušet změnit ten normální kód? To by se potom asi něco ozvalo, že není v pořádku, kdybych chtěl při změně kódu použít kód, kterej je jen jako servisní, teda tak to aspoň píšou i v manuálu (prakticky nemám materiál na kterým to můžu vyzkoušet). Citovat
Dave_k Odesláno 21. březen 2005 Odesláno 21. březen 2005 Jo okamžitě zařve že to nejde, to co chceš provádět. Podle mě jedinej způsob jak to zjistit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.