Ferry Odesláno 25. srpen 2011 Odesláno 25. srpen 2011 nebo taky neni od veci zkusit google a neco si nacist tam http://www.google.cz/search?q=postup+laminování&ie=utf-8 Citovat
ketchup Odesláno 25. srpen 2011 Autor Odesláno 25. srpen 2011 fajn tak už mám aspoň nějakou pedstavu jak na to. a ta pryskyřice a tkanina se dá sehnat kde? Prosim nepouzivej na kazdou odpoved tlacitko Citace, staci Odpovedet, nadmerne citace zneprehlednuji zbytecne cele vlakno. Diky za pochopeni. Ferry [upravil dne 25/8/11 22:57 od Ferry] Citovat
Judes Odesláno 25. srpen 2011 Odesláno 25. srpen 2011 Už ti to písali vyššie FARBY - LAKY. [upravil dne 25/8/11 22:54 od Judes] Citovat
oddie Odesláno 25. srpen 2011 Odesláno 25. srpen 2011 http://www.havel-composites.com/ - např. Podobných firem je víc. Citovat
Benžík Odesláno 25. srpen 2011 Odesláno 25. srpen 2011 Je nějaká pryskyřice na laminování, která nesmrdí? Citovat
koblih69 Odesláno 26. srpen 2011 Odesláno 26. srpen 2011 Smrdí polyester, ale pokud máš něco menšího můžeš klidně Epoxy, dokonce na některé věci má lepší vlastnosti. [upravil dne 26/8/11 11:04 od koblih69] Citovat
ketchup Odesláno 30. srpen 2011 Autor Odesláno 30. srpen 2011 sem taky koukal že někdo používá třeba prostěradlo a pak na to kydá pryskyřici:) Citovat
wooody Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 http://www.youtube.com/watch?v=wbMubRLkEG4 :D Citovat
koblih69 Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 sem taky koukal že někdo používá třeba prostěradlo a pak na to kydá pryskyřici:) No prostěradlo není zrovna vhodný, protože ta vlákna nesou pružná a při nasycení pryskyřicí to bude praskat. Nicméně na velmi drobné veci a vlemi tenké se dá výborně použít dámská punčocha. Prostě rozerveš je na své přítelkyni a pak jsou ješte k užitku, z podvazků doporučuju napřed ustřihnout krajku Citovat
ketchup Odesláno 30. srpen 2011 Autor Odesláno 30. srpen 2011 http://www.youtube.com/watch?v=wbMubRLkEG4 :D Jo to se bude hodit:D Citovat
ketchup Odesláno 30. srpen 2011 Autor Odesláno 30. srpen 2011 sem taky koukal že někdo používá třeba prostěradlo a pak na to kydá pryskyřici:) No prostěradlo není zrovna vhodný, protože ta vlákna nesou pružná a při nasycení pryskyřicí to bude praskat. Nicméně na velmi drobné veci a vlemi tenké se dá výborně použít dámská punčocha. Prostě rozerveš je na své přítelkyni a pak jsou ješte k užitku, z podvazků doporučuju napřed ustřihnout krajku Děkuji za rady:D...určitě stím máš i zkušenost:Djinak tady jsem na to přišel na to prostěradlo... http://www.tuning-forum.org/viewtopic.php?f=102&t=59382&start=540 Citovat
ketchup Odesláno 3. září 2011 Autor Odesláno 3. září 2011 no tak jsem se pustil do úpravy masky a chci se zeptat cim a jak mam zadelat tu diru po znaku mám masku ze staršího modelu. Citovat
ketchup Odesláno 3. září 2011 Autor Odesláno 3. září 2011 tady je, jedná se mi o zakroužkované místa tak aby tam nebyla mezera mezi těmi plasty:) Citovat
koblih69 Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 To je plast? A proč to chceš laminovat? Né že by to vůbec nešlo, ale je to dost problematický, plasty je mnohem lepší zavařit stejným typem plastu. Je to rychlý a není problém s praskáním na přechodech... Citovat
P607Olda Odesláno 4. září 2011 Odesláno 4. září 2011 Povídá se, že když se laminuje na plech (prorezlé díry v karoserii), tak Epoxy způsobuje korozi. Je to tak? Citovat
koblih69 Odesláno 4. září 2011 Odesláno 4. září 2011 Tužidlo pro Epoxy je hodně kyselé, stejně tak Eprosin ( stejné tužidlo P11 ) a protože to musí jít na holý plech asi to moc dobré není. U polyesteru jsem o ničem takovém neslyšel. Ono se to málo ví, ale stejný problém je i se silikonem, je silně kyselý. Jakmile je tedy někde čist kov musí to být Neutrální silikon. [upravil dne 4/9/11 09:03 od koblih69] Citovat
ketchup Odesláno 4. září 2011 Autor Odesláno 4. září 2011 To je plast? A proč to chceš laminovat? Né že by to vůbec nešlo, ale je to dost problematický, plasty je mnohem lepší zavařit stejným typem plastu. Je to rychlý a není problém s praskáním na přechodech... no svářečku nemám a nevím kdo by měl v okolí. Citovat
koblih69 Odesláno 4. září 2011 Odesláno 4. září 2011 No dobře, ale když budeš přidělávat prahy taky je nenalepíš silikonem ne? Každý chce svoje... Pokud o má opravdu držet a nemá to praskat na přechodech tak tu musíš jedině přelaminovat celé. Když už bych to dělal ( svářečku na plasty mám , takže dost těžko... ) tak bych bych postupoval následovně. - vzal bych měděnou, hliníkovou nebo nerez síťku ( pletivo ) - v místech kde chceš dodělat některé části bych síťku okrajem zatavil do plastu a ze síťky naohýbal cílový tvar - místa bych lokálně přelaminoval silnější tkaninou - přebrousil do roviny s plastem - celé zdrsnil a celé ( opravdu celé ) bych to přetáhnul velmi jemnou tkaninou. V tomhle případě bych použil asi tu punčochu, protože je nejjemnější. Tím budeš mít 100% zajištěno, že to bude pevné ( ovová mřízka zatavená v plastu ) a nebude to na přechodech praskat ( bude to přelaminované celé ). Následně lehce přebrousit, vytmelit polyesterovým tmelem a stříknout. Práce cca na 2x půlden ( přec noc to schne ). [upravil dne 4/9/11 09:32 od koblih69] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.