Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neuvěřitelné zkušenosti s autoservisem

Recommended Posts

Odesláno

no, bych taky mohl vypravet ... ted si rychle vzpomenu jen na to, jak se mi hraly brzdy u zadniho kola, ujel jsem asi 30 km, zastavim na benzince, ze dotankuju a pri tankovani jsem si vsiml, ze cele zadni kolo uplne sala a je horke, ze zadni desky sel dokonce slaby kour :) ... tak jsem to na benzine na pul hodky odstavil, trochu to zchladlo a jel jsem zpet do servisu at se mi na to podivaji, chlapik to zvednul, pohybal s kolem, sundal desky, koukal na trmeny a rika: a jak jste poznal, ze vam to pribrzduje, ja tu nic nevidim... tak jsem mu rekl, ze mi malem zaclo horet auto a on, hmmm, to neni mozne, to se vam asi zdalo ... to byla posledni kapka, jel jsem do jineho servisu, tak mi vymenili trmen za starsi kus za 500 a od te doby je to v cajku ...

jeste podotknu, ze v tom prvnim servisu mi tu zadni brzdu asi 4x za pul roku rozhybavali a nenapadlo je, ze muze byt nakonec problem ve trmenu... tak jsem utratil za rozhybavani pres dva litry ...

Odesláno

Tak ja sice zadne tak hrozne zkusenosti zatim nemam, naslo by se ale par drobnosti :

SPEI servis Prosek (koukam,ze jim tu delame \"dobre\" jmeno) - pred 2 lety vymena vyfuku, stredni a zadni dil - a naheftovali mi na koncovy tlumic jen 1 objimku/drzak cca v 1/3 od konce; tzn tlumic se provesoval cim dal vic svou vahou az jsem nakonec musel menit objimku mezi strednim dilem a tlumicem a podomacku pridelat dalsi drat jako drzak

DOMANSKY Praha Kyje - na podzim opakovane navstevy stylem \"jedna vec opravena jina znicena\" - namatkou urvana trubka odvetrani plynu ze skrine ventilu do airboxu .. jeste jedna jina trubicka urvana (oprava by Domansky = omotat cernou izolacni paskou ..)

Jinak tyhle ojebavky stylu \"musi si vymenit jeste tohle a tamhleto\" jsem si jak ve SPEI tak u Domanskeho zazil - minimalne 3 veci jsem po nich dohromady chtel ale kdyz se mi snazili vnutit ze se s tim \"sveze\" jeste za X tisic dalsich veci vyprdl jsem se na to

Odesláno

Měl jsem jednoho dne těžký výstup s mechanikem - garážníkem, s nímž se moje žena napevno dohodla co jí na Šáde udělá a na čase kdy má auto přistavit. Utrhl jsem se z práce, otravoval taťku, aby mne od něj dovezl (náš vůz u něj měl zůstat)- ten se utrhl také z práce a u něj je to vždy osobní oběť. Tedy dvě auta tam. Přijeli jsme ,cca 10 km, mechanik nám sdělil že na opravu nemá čas a ať mu to tam ani nenechávám a ať paní zavolá... To bylo křiku, no nakonec že toho udělá půlku, já už byl nažhavený a poslal jsem ho na ona místa, vzal jsem auto a jel s otcem (který mě měl za totálního blbce) domů. Pán mechanik za námi pokřikoval ještě něco, že mne zná a že se uvidíme. To jsem nechápal. Po čase cca 1/4 roku jsem přivezl coupe a jdu na tu první prohlídku na jediné STK na osobáky co je v JBC a vítá mne ve dveřích můj starý známý. Během prohlídky nezapoměl poznamenat že se ještě uvidíme a že je to šrot...Nějak se to potom vyřešilo, s pánem se však potkat nemohu, jen by otevřel hubu a byl by průšvih (na STK jezdí manželka)...

Dále se mi u různých garážníků stávalo, že mi vraceli auta s nájezdem i 400 km. Palivo bylo vždy na původní hladině, ale třeba s 3.0 mě to štvalo, protože to není pro mne auto na ježdění a 400 km s tím nenajezdím leckdy za sezonu sám...Nehledě na to že jeden blb mi orval pravý zadní 16\" origo alu kolo, to se vyřešilo, ale jak s tím asi musel jezdit...

Nějak jsem postupně přešel na samo domo servis, což se stalo mým velkým koníčkem a až to dám do vizuálně hezkého a slušně technického stavu, oslovil bych někoho kdo má na clubu dobré renomé, ať mi doladí mušky...

Ještě poslední, spíš taková klasika: Vrátila se mi fábka ze servisu (vrtat se ve fobii mne nebere a taky potřebuji něčím jezdit :)) a říkám mu mmj. vyměnit čepy řízení a přední kotouče. Přebrala to manželka s tím že se čepy měnit nemusí, že to dělal kotouč. Je pravda že když to vraceli bylo to o dost lepší, nicméně nebylo to v pořádku a teď po cca 14 dnech je stav před opravou, tak neví jestli jsem blbej já a nebo oni...

[upravil dne 24/8/11 08:55 od rootsky]

Odesláno

jo jeste k tomu SPEI .. mohu jen potvrdit ze tam opravdu jen na vyfuky (a jeste i u toho si dat pozor) - kdyz mi pred 2 lety tvrdili ze predni tlumice jsou na vymenu (a udelali mi nesmyslne vysokou kalkulaci na vymenu - samozrejme tam nacpali hafo dalsich veci) rekl jsem ze to menit nebudu a doted v pohode jezdim a nic neboucha ... takze asi tak ..

Odesláno

Další perlička.

Originál servis mercedes.

Auto přestalo reagovat,jako kdyby bylo bez baterky.okna zůstaly dole,prostě bez šťávy. (baterka byla ale v pohodě-skoro nová)

Mezi všema položkama typu výměna zapalování 11 000kč výměna klíče 8 000kč a jíné výměny,byla i položka \"demontáž a montáž akumulátoru\" 2700kč

To už je vážně drzost i na origo mercedes servis.:grr

[upravil dne 26.8.2011 14:11 od razor]

Guest dreamtalks
Odesláno

Spei servis Praha Strasnice

zjel jsem na kontrolu, udrzbu brzd, protoze brzdice vrzali + oprava utrzeneho kabelu od senzoru opotrebovani brzd desticek.

Vysledek: \"Brzdy jsme vycistili, ale skripe to porad, ... to bude od prevodovky, pane\" a kabel spojili pochybnou spojkou se slovy \"ale asi to nebude fungovat, no my jsme to ani nezkouseli jestli to funguje, ale mate to hotovy za 400 ,- \"

No samozrejme ze stacilo brzdy poradne ocistit a promaznout doma v garazi a bylo vsechno v cajku. Chtel jsem po nich vysvetleni, jaky vliv ma prevodovka na brzdy pokud stoji je vyrazeno a pri slapnuti na brzdy jde zvuk od brzdicu. Jen pokrcil rameny a rekl \"ja tam pod autem byl a zvuk sel od prevodovky :myslim\"

moc sikovni kluci. Si rikam pokud budu chtit rozveselit tak si pujdu zase knim pro nejakou diagnozu na mem autu.

[upravil dne 26/8/11 13:51 od dreamtalks]

Odesláno

rikam to furt, neni nad to, posrat si to sam :D nemam zas tak hrozny zkusenosti (a nebo jsem uz radsi zapomnel :) ), ale na samo-domo-servis uz jsem presel taky vcelku davno a kor, kdyz si clovek nakupuje dily sam, se slevou a nebo ma doma rozebrany dalsi dve auta na dily, to uz pak v servisu tezko pochodi s pozadavkem na opravu :D

Odesláno

Jo jo tohle je presne jedno z tech vlaken ktere cloveka ujisti o tom,ze vetsinu oprav/uprav na aute je lepsi delat sam a doma .. Treba i podle navodu zde z fora :)

Odesláno

Tak teď,když jsem četl další příspěvek o spei servisu,tak jsem si vzpomněl na dost podobnou příhodu.

V autě mi začal \"pískat řemen\" , při otáčení volantu a taky , když jsme pustil klimatizaci,tak to na neutrál pískalo jako kráva..

Zajel jsem tedy do spei(bylo to po cestě).

Tam si to ten chlápek vzal a říká,to je jasný no,to je řemen.

Tak jsem řekl ať ho teda vymění a je to..čekal jsem asi hodinu,frajer nastartoval a pískalo to pořád.

A začala debata :

On : Tak to máte vyměněný,ale nebylo to tím....

Já : Cože? a čím to teda je?

On : Už je špatnej napínák,a ten řemen prostě prokluzuje.....

Já : A proč jste to teda měnil,když byl řemen v pohodě a viděl jste,že je špatnej napínák?

On : Protože napínák stojí 5000kč a navíc ho tady nemáme a řemen stojí jenom 900....

Já : Jenom 900? Navíc se ten zvuk ani trochu nezměnil-píská to uplně stejně jako před \"opravou\" ..

On : Bohužel,u těch starejch aut to tak prostě už je..Budete chtít objednat ještě i ten napínák?

Přišel \"šéf\" :

šéf : Dobrý den,něaký problém ?

Já : Ano,píská mi řemen,i potom,co jste mi ho vyměnili za jinej..

šéf : To ale nemusí dělat ten řemen...

Já : Tak proč jste ho měnili?Odborníci jste tu vy,řekli jste mi,že to dělá řemen a jestli ho chci vyměnit,tak jsme řekl že jo,kdyby jste mi řekli : \"nedělá to řemen,chcete ho tedy měnit?\" určitě bych řekl že ne..

Nakonec jsem platil jen 450 v speii se sice omluvili ale auto pískalo dál..

Nakonec jsem jel jinam a tam během asi 2 minut zjistil,že je utržená řemenice a že ty zvuky jsdou z ní..

Opravili to a bylo..

:papa

Odesláno

tak špatné zkušenosti ze servisů jsou napsány, mohli by napsat svoje zkušenosti i mechanici se zákazníkama...,to bude taky počteníčko :D

když si vzpomenu,co k nám jezdili za ,,exoti\'\' :roll

Odesláno

Tak to mi nedá a přidávám své zkušenosti. Už jsem se o tom rozepsal v jiném tématu, tak mi odpusťte, že dávám jen link:

http://www.peugeot-club.com/topic/67621-cerpadlo/

Jak jsem si to tady přečetl, tak se nestačím divit. Pracuji v Automotive, konkrétně na výrobě bezpečnostních prvků a moc dobře vím, jak všeobecně ze strany automobilek je dáván důraz na kvalitu, jelikož se stále jedná o pohybující se monstrum a jakákoliv chyba musí být předem vyloučena. A pak přijedeš do servisu a tam všechno co jde, zvořou. To je mazec!

Odesláno

Dobrá zkušenost? Už dvakrát se mi stalo, že v servisu, kam běžně jezdim (Weschta v Těchlovicích), nechtěli zaplatit za práci. Jednou to byla kontrola nápravy u felicie, jednou to byla geometrie 406. Jinak si nevzpomínal, že by mi něco udělali blbě. Občas do mě rejpou a já do nich taky.

[upravil dne 27/8/11 19:57 od Benžík]

Odesláno

Aaaaano.. To jsi mi pripomnel - jeste si rejpnu do SPEI (mel bych tam nekdy zas zajet zjistit zda jsou porad stejni tragedi,hehe) - ten vyfuk co jsem si tam nechal delat jak zminuji v jednom z predchozich prispevku.. Na to meli tehdy akci - kdyz byl material nad 6.000 prace byla zdarma. To co mi na tom predvedli cene \"zdarma\" skutecne odpovidalo :)

Guest dreamtalks
Odesláno

Ono je to se servisem tezky. Ja ted jezdim do jednoho, kde jsou fakt hodny. Udelaj co reknu a tedka mi dokonce i zdarma naimpregnovali kuzi a umyli interier. Bohuzel nezapojili zpet trubicky od ostrikovacu kdyz mi lakovali haubnu :D . Ale jinak se snazej mi vyjit vstric casem i cenou, takze na technicky nenarocnou praci kterou sam v garazi neudelam - spokojenost. Na Peugeot servis jezdim ke Skardovy. To jsou zase kluci co tomu opravdu rozumi, ale nepremluvim je k jinym nahr. dilum nez origo od Peugeotu.

Odesláno

dreamtalks - ke Skardovi na Jahodnici ??! Bydlim asi 4 baraky od nej :D Jj jednak je nepresvedcis nebo jen velmi tezko a druhak me stve ze jsou tam jen do ctyr ..

Odesláno
no, bych taky mohl vypravet ... ted si rychle vzpomenu jen na to, jak se mi hraly brzdy u zadniho kola, ujel jsem asi 30 km, zastavim na benzince, ze dotankuju a pri tankovani jsem si vsiml, ze cele zadni kolo uplne sala a je horke, ze zadni desky sel dokonce slaby kour :) ... tak jsem to na benzine na pul hodky odstavil, trochu to zchladlo a jel jsem zpet do servisu at se mi na to podivaji, chlapik to zvednul, pohybal s kolem, sundal desky, koukal na trmeny a rika: a jak jste poznal, ze vam to pribrzduje, ja tu nic nevidim... tak jsem mu rekl, ze mi malem zaclo horet auto a on, hmmm, to neni mozne, to se vam asi zdalo ... to byla posledni kapka, jel jsem do jineho servisu, tak mi vymenili trmen za starsi kus za 500 a od te doby je to v cajku ...

jeste podotknu, ze v tom prvnim servisu mi tu zadni brzdu asi 4x za pul roku rozhybavali a nenapadlo je, ze muze byt nakonec problem ve trmenu... tak jsem utratil za rozhybavani pres dva litry ...

otazka je jestly ten třmen nerozhybal je :D

Guest dreamtalks
Odesláno

Stibto: jojo to jsou oni. Dva brachove. Kdyz menili spojku cely to rezebrali a pozvali si me na exkurzi, aby mi ukazali co vsechno se bude menit a proc. Ty hodiny maj hloupy, ale pokud maj zakazniky ( coz maj ) tak to menit nebudou.

Takze ses ubytoval u dvou servisu Peugeot ... no aspon to mas za rohem kdyz se neco vy.... :)

Odesláno

Hele ja tu bydlim uz sestadvacet let rekl bych ze jsem tu byl driv nez ty servisy :D Jako vis co jsou v pohode ale nakrkli me treba cenou 850,- v lednu za vymenu bocniho skla po kradezi .. Sazbu maji 450,- na hodinu. Tzn vyndat rozbite sklo a nandat nove = 2h ??! To snad ne..

Odesláno

asi bys se divil,jaké jsou normy pro přesklívání...,nevím,které to bylo sklo,zda stahovací ve dveřích,nebo pevné v rámu u třídveřáku,ale dvě hodiny nejsou přehnané:bojim

jinak sis to taky mohl přehodit sám,a možná i rychleji...:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...