Fusion Odesláno 7. březen 2005 Odesláno 7. březen 2005 Potřeboval bych vědět jak máte uspořádaný zadní světla. Já to mám takhle: potkávačky - svítí 2 okrajové \"políčka\" spodní řada. Zmáčknu brzdu - rozsvítí se 2 nejblíž k víku kufru. A mlhovky mám na krajích dole. Já sem totíž nedávno viděl 605 co měla přehozený ty brzdový a mlhovkový a mě to nějak přišlo logičtější, nevím. Možná to mám špatně, proto bych chtěl vědět jak to máte [Editován dne 7/3/05 Fusion] Citovat
Dress Odesláno 7. březen 2005 Odesláno 7. březen 2005 Mám to stejně, taky mi přijde přirozenější mít brzdovky ke kraji. Citovat
Petr605 Odesláno 8. březen 2005 Odesláno 8. březen 2005 Mám to taky tak. A myslím, že je podstatný, aby právě mlhovky a koncový světla byly co nejblíž kraji auta. Nedávno jsem jel za nějakým paskvilem mrňavým a ten měl koncový světla snad 10cm od kraje. Za prvý to vypadalo hrozně a za druhý to může bejt nebezpečný, když to z dálky vypadá užší než ve skutečnosti, ne? (Ale hlavně se mi to celý auto nelíbilo ) Citovat
Dress Odesláno 8. březen 2005 Odesláno 8. březen 2005 Napsán autorem Petr605 Mám to taky tak. A myslím, že je podstatný, aby právě mlhovky a koncový světla byly co nejblíž kraji auta. Nedávno jsem jel za nějakým paskvilem mrňavým a ten měl koncový světla snad 10cm od kraje. Za prvý to vypadalo hrozně a za druhý to může bejt nebezpečný, když to z dálky vypadá užší než ve skutečnosti, ne? (Ale hlavně se mi to celý auto nelíbilo ) jo tvoje vysvětlení má logiku a souhlasím, jsou to takový obrysovky, označující obrys resp. šířku vozu Ještě jako se koncové červené zapnutím zadní mlhovky \"zesílí\" svítivost, tak tu prostřední žárovku, která svítí též jako koncová, zapojit tak, aby se při brždění také zesílil její svit...pak bysme měli brzdový světla výrazný, vlastně dvě žárovky... Citovat
KUBBACHER Odesláno 8. březen 2005 Odesláno 8. březen 2005 Já mám spodní řadu celou, přepážku mezi brzdovýma a koncovýma jsem vyhodíl a svítí to po celé délce je to hezčí dle mého názoru a na bezpečnosti to neubralo. Citovat
Jaryn Odesláno 11. duben 2005 Odesláno 11. duben 2005 Anotace: Přední obrysová svítilna znamená svítilnu, užitou ke značení přítomnosti vozidla a šířky vozidla při pohledu zpředu; Zadní obrysová svítilna znamená svítilnu, užitou ke značení přítomnosti vozidla a šířky vozidla při pohledu zezadu; Brzdová svítilna znamená svítilnu, užitou k upozornění ostatních uživatelů silnice za vozidlem, že jeho řidič brzdí provozní brzdou. Brzdová svítilna může být aktivována při použití retardéru nebo podobného zařízení; Doplňková obrysová svítilna znamená svítilnu, umístěnou blízko k nejvzdálenějším vnějším obrysům a co možno nejblíže horního obrysu vozidla a určené k zřetelnému značení celkové šířky vozidla. U určitých motorových vozidel a přípojných vozidel je tato svítilna určena k doplnění obrysových svítilen a zvláště upozornit na jejich obrys; Anotace: Předpis stanovuje technické požadavky na zadní mlhovou svítilnu, užívanou za tím účelem, aby vozidlo bylo lépe viditelné zezadu tím, že vydává červený signál větší intenzity než zadní obrysové svítilny. Předpisu stanovuje zejména definice nejdůležitějších pojmů, podmínky pro homologaci, způsob označování, technické požadavky a postup zkoušení zadních mlhových svítilen. Doplňují se ustanovení pro měření svítilen s nevýměnnými zdroji světla. Měl jsem to taky tak - brzdy u kufru a mlhovky sdružené na kraji. Ale jiná auta to mají jinak, tak jsem to radši přehodil a jsem spokojen. Myslím totiž, že to teď odpovídá naší homologaci. Citovat
rimmer Odesláno 11. duben 2005 Odesláno 11. duben 2005 mam to tak jak popisujes..brzdy vice ku stredu a obrysky nakrajich Citovat
Jaryn Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Už vím, proč by brzdovky neměly být u středu. Včera jsem si toho všimnul - jsou to totiž odrazky a tak, když za váma někdo pojede a bude vám tam svítit sluníčko, tak neuvidí, že brzdíte. Jasně, on to zaplatí, ale mít auto v servisu kvůli takové hovadině, no nevím :-)))) Pokud ovšem do vás nenarazí s Renaultem Scenic jako do mě. Chudák, zbořil si předek (škoda za 60000,-) a mi vypadla jen ta krytka na hák na lano :-)))) To nasere :-))))) Citovat
zoby Odesláno 3. červen 2005 Odesláno 3. červen 2005 tohodle jsem si taky všiml např u bmw. podle mě je to u aut původně určených na jiný trh, kde třeba nemůžou být brzdové s obrysama (dvouvláknové žárovky) ale víc se mi líbí když jsou brzdy na kraji. taky pozor na to laborování s předěláváním. ve vyhlášce je že nejmenší vzdálenost mezi mlhovkou a brzdovým světlem je 10 cm. je to proto, že když se brzdí za mlhy, tak aby ta světla nesplynula v jedno a ten za váma vám vevyštouchl krytku z nárazníku. Citovat
Fusion Odesláno 3. červen 2005 Autor Odesláno 3. červen 2005 zoby: díky za postřeh zajímavý je, že mezi mlhovkou a brzdovkou je míň než 10cm a? je tam nebo tam... budu se na to muset mrknout, protože před pár dnama sem zas viděl 605 s brzdovkama na krajích... Citovat
k.malik Odesláno 4. červen 2005 Odesláno 4. červen 2005 Brzdy vice ku stredu a obrysovky nakrajich. Tak to mam ja. Citovat
Jaryn Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Taky jsem potkal 605 s brzdovkama na kraji. Trochu jsem nad tím uvažoval a jak jsem čistil světla, tak jsem to přehodil, protože jsem to řešil s více lidma, nejen od peugeotu a bylo to jen dvacet minut lenivé práce :-) A taky se mi to dneska líbí víc. A co se týč vzdálenosti brzdových a mlhových světel, tak se nic nezmění, protože jen přehodíte jejich místa, takže z A do B je pořá stejně jako z B do A Citovat
rimmer Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 No dle logicko/bezpecnostniho faktoru bych precejenom uprednostnil OBRYSOVKY na obryse vozidla, cili na kraji, brzdovky muzou byt kde chcou, tak je to naprosto ****, tak samo jako mlhovky. Dobre to je u 405tky, kde je obrysovka dve policka a brzdovka je to same, akorat to sviti vic, kombinovat to jde vsechno, ale ty obrysovky rozhodne na kraji [Editován dne 6/6/05 rimmer] Citovat
Jaryn Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Tak obrysovky vzadu jsou na kraji. Jsou to přece ty dvě krajní políčka, ale za logické považuju nemít brzdovky na místě odrazek, kdežto mlhovky tam být mohou, protože za mlhy sluníčko nesvítí :-)))) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.