Guest Lubk0 Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Chcem sa len podelit o nas posledny zazitok s touto znackou .... Svagor spravil travnik, 220 m2, a teda ze sa samozrejme kupi kosacka. Skocili sme do predajne, pokecali, a svagor chcel vretenovu, ale motorove boli hrozne drahe ... Mali sme vybranu uz klasiku, benzinovu, a predajca nam odporucil novinku, vretenovku na bateriu. Podla husquarni, popisu, a vsetkeho co k tomu bolo, mala vydrzat na 500 m2 na jedno nabytie baterie, ktora sa nabija 6 hodin . Brali sme to, prisli sme, pokosili par metrov aby sme vybili uplne baterku podla odporucania predajcom, a hotovo, dali sme ju nabijat ... Nabijacka baterii pri prvom nabijani doslova zhorela. Nasledovala reklamacia, ktora trvala 2 tyzdne. Po vyreklamovani, sme nabili, kosili, a kosacka skapala v POLKE zahrady ... Nech sme skusali cokolvek, pokosila vzdy tak 100 az max 130 metrov zahrady. Nasledne polka zahrady nebola pokosena, a baterka musela ist na 6 hodin na nabyjacku. Tak sme danu vec reklamovali, kvoli tomu, ze nevydrzi ani polovicu z deklarovanej vydrze. Kosacka sa vratila, s novou bateriou, zevraj slo o \"zlu\" seriu baterii. Lenze problem zotrval. Nakoniec vratili peniaze. Svagor sa nahneval, a povedal, ze nebude na kosacke setrit, a kupili sme motorovou husquarnu, a 690 Eur. Chlapik ji tam nastartoval, vse jelo. Nalozili, prijedeme domu, a nesla nakopnou. Ani za svet, vybral sem svicku, procistil, a nehazela iskru. Po namontovani svicy naspet, stale nechytala, po chvilke sme skusili, a rozbehla sa. Po odkoseni asi 20 metrov zdochla, a uz sme ju nenakopli. Vratena, zajtra sa ma na nu pozret ich technik. Potreboval som si len vyliat srdce Draha kvalitna znacka, a toto ? Je to dnes vobec mozne ? Citovat
Y2K Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Nemas kupovat take hovadiny ako akumulatorove kosacky teda pardon, svagor a tiez ma drzala mania znacky ale nastastie ma to preslo a kupil som asi zlatu strednu cestu. za tie prachy luxus a doteraz ziadny problem keby daco u nas je priamo na nu servis, zarucny aj pozarucny, takze som radsej moc nevymyslal http://www.werco.sk/kosacky/benzinove-kosacky/motorove-s-pojazdom/hecht-548-sw-5in1.html [upravil dne 3.8.2011 od Y2K] Citovat
Marcel00 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 mam husquarnu uz asi 5 rokov a ani raz som sa jej nedotkol (teda okrem kosenia)... olej som dolieval 1x asi 0,1dcl, a kosim cca 220m travnika 1x tyzdenne. Proste tvoj pribeh je smola... Neni to o znacke aj ako pise Y2K. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 To my loni sháněli sekačku, ale musela mít boční výhoz (sekám 2000 m2), nechávám to ležet (s košem bych se naběhal). Koukali jsme po tomto oranžovém stroji, ale nevyhovoval. Podmínkou jsme měli pořádný motor - BS (případně Hondu, kterou dávají tito oranžoví ). Nakonec jsme našli sekačku Partner s pětikonovým BS. Sekačka super, jenom při druhém sekání chtěla sekat mamka a chytla pařez a ohnula se klika ... oprava 1800 Kč (rovnání). Ale jinak táta s oranžovýma v práci problém nemá, motorové pily, krovinák (ten se občas sere). Známej lesák má doma pilu asi s metrovou lištou, stála asi 40 000 Kč, to by bylo k naštvání, kdyby se tam něco pokazilo ... Bateriovou sekačku bych taky nebral ... já bych ji na naší trávě uvařil ... hlavně bych toho moc neposekal. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 mám benz. Husqarnu,motor Briggs Statton 6koní, záběr 53cm,má všechno včetně mulčování,prostě super stroj [upravil dne 4/8/11 od ozzy56] Citovat
Marcel00 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 len tak out... Partner a Husquarna je to iste... to je ako keby som porovnaval Zanussi, Electorlux AEG... vsetko z jedneho vreca. jeden koncern. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Marcel: To samé tedy? Tak proč ne ... jenom cena samozřejmě byla nižší u toho Partnera. Nám slouží dobře, těch 2000 m2 posekám za hodinu a sežere to necelou nádrž (asi necelý litr benzinu). Jenom dodám, že záběr mám asi 53 cm, úplně nejmenší tedy není (chvála bohu při tak velké ploše sekání). Citovat
jozefsv Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 na 220m2 ti staci krasne elektricka za par euri Citovat
Marcel00 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 ano staci, ale elektricke kosacky nemaju zaber noza 53cm... a ja som chcel velky zaber noza... ked som mal elektricku tak som kosil nieco malo cez hodinu.... teraz pokosim za 15 minut... okrem toho som ju dostal uplne novu zadarmo... Citovat
georgegg Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 máme od husquarny křoviňák, motorovou pilu a sekačku a nikdy jsme žádnej problém neměli, ani jedna reklamace. Křoviňák už máme asi osm let, pilu pět a sekačku asi dva roky, všecno se dost často používá Citovat
PAJA106 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Marcel: To samé tedy? Tak proč ne ... jenom cena samozřejmě byla nižší u toho Partnera. Nám slouží dobře, těch 2000 m2 posekám za hodinu a sežere to necelou nádrž (asi necelý litr benzinu). Jenom dodám, že záběr mám asi 53 cm, úplně nejmenší tedy není (chvála bohu při tak velké ploše sekání). Tak to máš nějakou naspeedovanou sekačku, ne?? Já před 14 dny sekal u tchýně a plochu cca 2800 m2 (cca 40x70) jsme ve dvou sekali asi 3.5 hodiny. Sice teda s košem, ale přesto si nemyslím, že ten čas je trochu mimo. Jinak k tématu, doma máme husqarnu s honďáckým motorem, a na to, jak se jí tatík dlouhodobě pokouší zničit, tak odolává statečně. Mimochodem, to nastartování po 20 metrech, máte otevřený ventil z nádrže?? Vypadá to, jako bys vyjel karbec a pak už tam nemáš šťávu. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Já sekačku nastartuju a za celou hodinu se nezastavím. Při rychlosti 4 km/h za hodinu to vychází přesně - ujede 4 km a dělá pás široký 50 cm, tedy 2000 m2. Citovat
godzila.01 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Lubk0 : To je totální smůla, to se musí nechat.... Ale podobné problémy jsem měl i s jinýmy značkovými věcmi, hlavně s elektronikou a věcmi do PC.... Nevidím na tom celkem nic divného, stává se to dnes a denně a kvalita výroby je stále jen horší.... P.S. Lepší už to nebude Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 sem myslel, že to je vo motorkách ... sem teda notně zklamanej tímto vláknem Citovat
Guest Scratch Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 ja mam 650 m2 a pouzivam elektriku, vadi mi vaha motorovych sekacek mam nejakou starou z mountfielda od taty, tata ji mel asi 8 let. Do novych kor znackovych se mi nechce jit, protoze jseou podle me drahe a vydrzi stejne jako levnejsi, no nevim, dat 690 ecek za sekacku na travnik o velikosti velkeho vapna fotbaloveho hriste mi prijde jako totalni picovina, ale budiz Citovat
Y2K Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Preco vadi vaha? Ved ked ma pojazd o nic nejde, ci? Mna zas otravuje tahat kabel za sebou...a aj tak som ho vzdy presekol nech som sa snazil akokolvek Citovat
Marcel00 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 a hlavne zmotavat tu predlzovacku ktora ma 40 metrov... nehovoriac ze musis sa vratit s kosackou tadial kadial si prisiel Citovat
P607Olda Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 No vidíte, kabel mi absolutně nevadí, je to takové cvičení kombinace a pozornosti. Kabel si položím na kraj a pak jezdím sem-tam kolik kabel dovolí (např. 15 tam a 15 zpět), takže nepřeseknu. Jezdil jsem taky dokola - nejprve si vysekl 2 stopy vedoucí doprostřed, tam položil kabel a pak jezdil dokola a kabel vždycky \"přeskočil\" (zvednout předek - zadek). Zkoušeli jste někdy zarazit kůl a nechat benzínovou sekačku s pojezdem jezdit samotnou dokola? Pěkná podívaná. [upravil dne 4.8.2011 od P607Olda] [upravil dne 4.8.2011 od P607Olda] Citovat
MilanF1 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Přesně, kvůli kabelu jsme pořídili rotačku s pojezdem. Původně jsme zahradu sekali malou elektrikou z Mountfieldu (několik let a ta toho sežrala ...). Ale pospojovaných pět, šest prodlužováků a tlačit před sebou (byla však lehká) ... Nevím, jak dlouho jsme těch 2000m2 sekali tou elektrikou, ale taky jenom zadní výhoz a nohy celý zelený Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Tak na akumulatorovej kosacke som nevidel nic zle. Bola to znackova Husquarna, bola vretenova (ovela lepsia ako klasicke noze), v pripade nudze vie ist aj bez baterie, a deklarovali vydrz 500 Metrov. Nepredpokladal som, ze 500 metrov vydrzi, ale ratam som ze minimalne polovicu hej. Bohuzial, nevydrzal ani 220 metrov, takze to bolo sklamanie, ze taka znacka ocividne klame v manuale. Pred tym na prve kosenia mal pozicanu kosacku od znameho, nejaky no name, a furt se srala, tak proste dosel do prodejny, kde kupil tu akumulatorovku, povedal ze chce TICHOU benzinovou kosacku s pojezdem, velkym kosem a podobne. Proste taku, s ktorou nebudu starosti. Odporucili mu tuto, s elektrickym starterom, ale tu nemali na skalde, tak zobral bez ele. startu, ze to nevadi ... Privod paliva sa tam ziadny nezapina, nema to ziadne cukatko na benzin, absolutne. Je tam akurat paka ktora sa musi na rukoveti zatlacit, a potom ide nastartovat. Nasledne tam je plyn, a to je uplne vsetko, co na nej je. Somz vedavy ked sa vrati z opravy ... Tej kosacke sa musi nechat absolutna tichost, na tych 20 metrov co odjazdila ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.